Criza economică ne provoacă boli de piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hormonii de stres provoacă inflamaţii ale pielii
Hormonii de stres provoacă inflamaţii ale pielii

Nouă din zece dermatologi au observat că au mai mulţi pacienţi cu eczeme şi cu alte boli ale pielii în ultimii ani. De vină este stresul generat de criza economică, spun ei.

Eczemele, acneea, psoriazisul (cruste albicioase formate pe piele) şi vitiligo (depigmentări ale pielii) s-au răspândit foarte mult de la începerea crizei economice, semnalează un sondaj realizat în rândul medicilor de către Asociaţia Britanică de Dermatologie. 5% din dermatologii şi asistentele care au participat la acest sondaj au declarat că remarcat o creştere foarte mare a cazurilor de eczeme şi alţi 41% au declarat că această creştere este notabilă.

Specialiştii au explicat că hormonii secretaţi de organism în situaţii de stres produc inflamaţii ale pielii, iar acestea favorizează apariţia eczemelor, a psoriazisului şi a altor boli dermatologice.

Bolnavii au gânduri de suicid

Observaţia medicilor britanici este alarmantă dacă ne gândim că un studiu anterior semnala faptul că persoanele cu boli de piele sunt adeseori jignite de cei din jur şi că uneori chiar au gânduri de suicid.

„Pacienţii cu boli de piele sunt foarte deprimaţi din cauza suferinţei pe care o au, pentru că le afectează încrederea în sine. De foarte multe ori, impactul acestor boli este subestimat. Mulţi pacienţi consideră că bolile de piele au un impact psihologic mai mare decât diabetul sau afecţiunile cardiace", a spus pentru cotidianul britanic Daily Mail"dr. Anthony Bewley, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Britanice de Dermatologie

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite