Stiri despre misoginism

  47 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un Gigel mâhnit pe plajă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Gigel mâhnit pe plajă

  Educaţia sexuală nu este despre sex, ci despre cultură politică, viitorul unei naţii şi libertatea de a impune limite misecuvinismului masculin şi misoginismului rampant, este despre educarea unor tineri care vor sări să apere o victimă copil, o minoră-pradă propriului tată, o femeie traficată, este despre educarea viitoarelor generaţii de procurori şi poliţişti capabili să înţeleagă o spaimă, un semn, un indiciu care poate salva o viaţă.

 • Locul femeii NU e la cratiţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Locul femeii NU e la cratiţă

  „Locul femeii e la cratiţă”. Nu am o problemă cu cratiţa, pe care de altfel o folosesc şi eu. Am o problemă însă cu sintagma „locul femeii”, cu ideea că rolul în viaţă al femeii este doar în bucătărie.

 • Şoşoacă, prima reacţie după excluderea din AUR: Deci în campania electorală am minţit,
iar acum venim în Parlament să ne facem interesele obscure?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şoşoacă, prima reacţie după excluderea din AUR: Deci în campania electorală am minţit, iar acum venim în Parlament să ne facem interesele obscure?

  După ce a fost înlăturată din grupul parlamentar AUR, senatoarea Diana Şoşoacă a comentat decizia, miercuri, într-o discuţie transmisă în direct pe Facebook. Senatoarea îl acuză pe Sorin Lavric că nu îşi menţine atitudinea din campania electorală şi de misoginism după ce a vrut să o lovească în Parlament. „Domnul Lavric a avut un limbaj absolut de maidan şi chiar a ridicat mâna la mine” a spus Şoşoacă.

 • Serena a născut o fetiţă de culoarea ciocolatei cu lapte!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Serena a născut o fetiţă de culoarea ciocolatei cu lapte!

  „Mă uit la voi şi mă umplu de milă. Aveţi nări înguste prin care abia dacă se poate respira. Asta explică de ce vă oxigenaţi insuficient şi de ce gândiţi atât de crispat şi de mediocru. Priviţi, pentru contrast, nările mele: ample, largi, vitale, gata să absoarbă toate miresmele lumii. Pielea voastră e incredibilă: ziua e albă, la soare se înroşeşte obscen, noaptea e albastră. Eu sunt negru, negru masiv, neezitant, indiferent de ambianţă.

 • De ce e România aşa?!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce e România aşa?!

  A sosit momentul ca femeile care respingeau feminismul, printre care mă număr, să lupte altfel, pentru un feminism care pune demnitatea şi libertatea femeii pe primul loc. Mai ales demnitatea. Vreau să văd CV-urile bărbaţilor politicieni şi cum au ajuns ei în funcţii de putere.

 • Misoginism şi avioane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Misoginism şi avioane

  „Mă iubeşti?“ Faţa aia pe care o facem vă este, desigur, familiară. Aţi văzut-o la sinucigaşii care căutau o lamă bună pentru secţionarea pe lung a venelor.

 • Fact checking şi dezamăgire în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fact checking şi dezamăgire în România

  Pentru că tot e acuzat săracul Zuckerberg că manipulează cu ştiri false internetul, ţin să vă spun ce am văzut astăzi pe reţeaua socială şi cum mi-am pierdut 3 minute din viaţă. Am văzut o ştire şi m-am asigurat că e pe bune.

 • Misoginism la „Caţavencii“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Misoginism la „Caţavencii“?

  Au curs râuri de cerneală pe marginea subiectului cu informarea incorectă a publicului, eu însumi am participat la un miting de solidaritate cu Andrei Pleşu, terfelit în nişte emisiuni marca Antena 3.

 • Drumul meu în feminism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drumul meu în feminism

  Pe vremea în care feminismu'-n România era un fapt şi nu un concept, adică mama urla la tata să cureţe cartofii, iar străbunica urla la toţi să-i pună cafeaua exact la 4 centrimetri distanţă de unde bătea ea cu degetu’, ei bine pe acea vreme diferenţa dintre femei şi bărbaţi pentru mine era că unele poartă tocuri şi unii se bărbieresc.

 • Studiul care probează statistic că româncele sunt misogine. Femeile cred că bărbatul-şef este „mai uman“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiul care probează statistic că româncele sunt misogine. Femeile cred că bărbatul-şef este „mai uman“

  Majoritatea femeilor preferă să fie conduse de un bărbat şi nu de către o femeie. Acesta este rezultatul surprinzător al unui studiu realizat în regiunea Nord-Vest a României în cadrul unui proiect finanţat de UE. Doza mare de misoginism a femeilor îşi are sursa în educaţia primită în familie sau în prejudecaţile încetăţenite la nivelul mentalului colectiv.

 • Rihanna, nud şi plină de sânge în cel mai nou videoclip: cântăreaţa a stârnit noi controverse, fiind acuzată că „glorifică violenţa împotriva femeilor“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rihanna, nud şi plină de sânge în cel mai nou videoclip: cântăreaţa a stârnit noi controverse, fiind acuzată că „glorifică violenţa împotriva femeilor“ VIDEO

  „Limbaj explicit. Nuditate. Violenţă“, avertizează primul cadru al celui mai nou videoclip semnat de Rihanna, „Bitch Better Have My Money“. Aşa cum era de aşteptat, deşi a fost vizionat în doar trei zile de aproape 15 milioane de persoane, materialul a stârnit numeroase controverse, împărţind opinia publică în două tabere.

 • Turcia: femeie bătută de soţ, obligată să plătească amendă pentru că bărbatul s-a rănit la mână în timp ce o lovea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turcia: femeie bătută de soţ, obligată să plătească amendă pentru că bărbatul s-a rănit la mână în timp ce o lovea

  Un bărbat din Ankara şi-a bătut soţia atât de tare încât i s-a umflat mâna. Femeia a fost salvată de vecini şi dusă de poliţie la un centru pentru femei abuzate. Deşi victima nu a depus nicio plângere, autorităţile s-au autosesizat şi a fost demarat un proces în care procurorii au argumentat că „soţii s-au rănit reciproc”. Un judecător a condamnat-o pe femeie şi a obligat-o să plătească amendă pentru că soţul ei s-a rănit în timp ce a bătut-o.

 • Mihai
Bendeac şi banalitatea violenţei împotriva femeilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Bendeac şi banalitatea violenţei împotriva femeilor

  Mihai Bendeac, un prezentator român, a postat pe pagina personală de Facebook un clip care arată cum două tinere, probabil liceene sau studente, refuzau să se legitimeze în faţă unor poliţişti după ce acestea au adresat invective când au trecut pe lângă ei.

 • Primarul Ankarei, către un oficial american: „Unde eşti, blondă proastă?”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primarul Ankarei, către un oficial american: „Unde eşti, blondă proastă?”

  Melih Gokcek, primarul capitalei turce şi susţinător vehement al controversatului preşedinte Recep Tayyip Erdogan, a scris mai multe mesaje jignitoare la adresa purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Marie Harf. Distribuind fotografii cu violenţele din Baltimore, politicianul turc îi reproşează lui Harf că a condamnat represiunea sângeroasă a protestelor din Taksim, de acum doi ani.

 • Prinţese în mizerie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prinţese în mizerie

  Aşteptam pe cineva într-un restaurant şi, în timp ce încercam să mă concentrez asupra unui articol găsit pe Twitter, puteam să simt cum fetele de la masa vecină devin mai gălăgioase. Şi pentru că decibelii creşteau mai ceva ca aluatul de cozonaci de la bunica, m-am văzut forţată să le ascult conversaţia. Mare lucru nu era, dar conversaţiile despre gătit şi curăţenie mi se par mereu fascinante.

 • Femeia de succes din minţile noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeia de succes din minţile noastre

  Dacă nu eşti femeie de succes, nu exişti. Dacă nu jonglezi cu toate, serviciu, familie, timp, hobby, sfaturi şi cine ştie câte altele, înseamnă că nu te ridici la nivelul aşteptărilor sociale. Dacă te plângi de discriminările sociale dintre bărbaţi şi femei eşti automat etichetată ca o femeie neiubită (eufemism intenţionat). Şi dacă toate astea nu sunt de ajuns, cele mai amarnice hrănitoare de stereotipuri suntem tot noi, femeile.

Modifică Setările