Autoarea legii antifumat, în război cu patru jurnalişti: „Ţigara de după” şi alte aluzii sexuale sunt expresia unui misoginism murdar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Aurelia Cristea, iniţiatoarea legii antifumat, a transmis o scrisoare publică adresată către patru jurnalişti, fiind deranjată de comentariile acestora pe marginea legii antifumat.

Redăm mai jos scrisoarea publică transmisă de Aurelia Cristea:

Legea pentru interzicerea fumatului în spaţiile publice închise a stârnit multe controverse atât în Parlament cât şi în spaţiul public. Majoritatea s-au circumscris dezbaterilor decente, argumentate, la obiect, din unghiuri diferite, de la simplu fumător până la medici sau jurişti. Tuturor celor care au adus astfel o contribuţie la forma finală a legii criticând, amendând sau susţinând diferite articole, le-am mulţumit şi le voi mulţumi întotdeauna.

Aceasta scrisoare deschisă se adresează însă celor care, în cadrul dezbaterii au folosit injurii, insulte, atacuri la persoană sau insinuări misogine. Lor am ales să le răspund astfel, nu în instanţă, la CNA sau la CNCD, pentru că înţeleg că noi, parlamentarii, avem altă treabă decât să stabilim limitele libertăţii de exprimare în presă românească, care şi aşa suferă destul de pe urmă neprofesioniştilor care au invadat-o.

Vreau să-i nominalizez aici pe cei la care mă refer: Alexandru Panait, Octavian Hoandră, Florian Bichir, Bogdan Comaroni. Nu vreau să se înţeleagă că aş acuza toată presa de lipsă de etică, de lipsă de educaţie în ceea ce priveşte susţinerea unei dezbateri în spaţiul public, de lipsa de cunoaştere a standardelor profesiei pe care cred ei, şi doar ei, că o exercită, însă celor patru nu le datorez nimic, niciun răspuns, însă anumite acuze trebuie lămurite.

În primul rând, domnule Panait, faptul că eu, ca mamă care mi-am crescut singură doi copii, am lucrat ca vânzătoare într-o alimentară nu este o ruşine pentru mine sau familia mea. Este o ruşine că mii de femei care sunt supuse violenţei domestice şi care aleg să-şi crească singure copii, sunt jignite în loc să fie apreciate!

În al doilea rând, să pleci de jos, de la vânzătoare, şi să ajungi să conduci o firmă de asigurări iar apoi să fii aleasă în Parlament, este o dovadă de determinare, de luptă cu propriile limite, de muncă şi de evoluţie sănătoasă. Şi dacă tot acest drum vi se pare greu, să ştiţi că pentru o femeie este şi mai greu. Vreţi să fiţi conduşi doar de aristocraţi, vreţi să avem în Parlament dinastii de deputaţi? Eu nu. Vreau ca Parlamentul României să reprezinte diversitatea societăţii în care trăim.

În al treilea rând, domnilor Hoandră, Bichir şi Comaroni, vreau să le spun că insinuările misogine nu-şi au locul într-o dezbatere publică aşa cum ar fi trebuit să fie cea de la Realitatea TV, din 31 ianuarie 2015. „Ţigara de după” şi alte aluzii sexuale sunt expresia unui misoginism murdar, brutal şi de care nu vă veţi vindeca. Trebuie însă să fiţi taxaţi mereu, în numele tuturor acelor femei care sunt atacate misogin atunci când nu există niciun argument.

Dincolo de cele spuse mai sus, Legea pentru interzicerea fumatului în spaţiile publice închise rămâne şi va produce efecte. Societatea noastră este, de aceea, puţin mai bună, este cu un pas mai în faţa. Sănătatea publică va avea de câştigat, oamenii care muncesc în baruri sau cluburi şi care au suferit de pe urma fumului vor avea condiţii de lucru mai bune. Chiar şi foarte mulţi fumători apreciază această lege.

În schimb, dumneavoastră, domnilor, veţi fi mereu dintre cei care ne arată faţa urâtă a presei şi a societăţii româneşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite