Stiri despre invazia romanilor

  62 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rom-mânia şi românii (I). Lăsaţi românii să protesteze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rom-mânia şi românii (I). Lăsaţi românii să protesteze

  Citesc cu uimire un val de articole fioros redactate împotriva diasporei. Cam repede după votul din toamnă. Sunt poveşti vechi, reîncălzite de filmul documentar The Romanians are coming al unei televiziuni englezeşti şi faţă de care o parte dintre românii din Anglia au protestat. Cum s-au priceput. Alţi români, din ţara natală, au pus mana pe furci împotriva lor. A românilor care au protestat.

 • Sărăcia şi imigraţia din Germania au atins noi culmi: peste 12,5 milioane de nemţi sunt săraci, iar românii şi polonezii au „invadat“ ţara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărăcia şi imigraţia din Germania au atins noi culmi: peste 12,5 milioane de nemţi sunt săraci, iar românii şi polonezii au „invadat“ ţara

  Sărăcia din Germania a atins cel mai înalt prag de la reunificarea din 1990, potrivit unui nou studiu. Aproximativ 12,5 milioane de nemţi sunt acum clasificaţi drept săraci. Mai mult, în 2014, imigraţia în Germania a atins şi ea cote foarte mari, cei mai mulţi imigranţi fiind europeni, mai precis din România, Polonia şi Bulgaria, notează „Deutsche Welle“ (DW).

 • Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti nu a văzut ultimul documentar al presei britanice care îi jigneşte pe români, dar îi laudă pe jurnaliştii englezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti nu a văzut ultimul documentar al presei britanice care îi jigneşte pe români, dar îi laudă pe jurnaliştii englezi

  Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Excelenţa sa Paul Brummell, a participat, joi, 19 februarie, la inaugurarea unul laborator de ştiinţe la Transylvania College, o şcoală internaţională atestată Cambridge, prilej cu care oficialul a afirmat, întrebat de jurnalişti, că nu a văzut documentarul ziariştilor britanici englezi de la Channel 4 în care românii se „bucură“, din nou, de o imagine negativă.

 • Jurnaliştii britanici recidivează. Românii, jigniţi grav şi fără noimă într-un documentar Channel 4
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnaliştii britanici recidivează. Românii, jigniţi grav şi fără noimă într-un documentar Channel 4

  Un documentar realizat de postul Channel 4, cu titlul „Vin românii”, prezintă poveştile tragi-comice ale unor personaje care nu vorbesc engleza - şi care nu vorbesc prea bine nici limba română - care vin în Marea Britanie fără a avea un loc de muncă sau adăpost. Reprezintă doar o minoritate, spune într-o engleză stricată naratorul, un ţigan din România. Este singura referire la românii care nu fură şi nu cerşesc.

 • „The Daily Mail“:
Primul român care „a invadat“ Marea Britanie, felicitat de preşedintele
Iohannis  în noaptea dintre ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „The Daily Mail“: Primul român care „a invadat“ Marea Britanie, felicitat de preşedintele Iohannis  în noaptea dintre ani

  Tabloidul britanic „The Daily Mail“ a publicat, în ediţia electronică, un interviu cu Victor Spirescu, primul român care a ajuns în Marea Britanie anul trecut, după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii. În interviu, tânărul a vorbit despre dificultăţile pe care le-a întâmpinat, nevoit să se adapteze la obiceiurile britanicilor, dar şi despre mesajele de încurajare venite din ţară, inclusiv de la preşedintele României, Klaus Iohannis.

 • Învăţăturile de un an ale lui Victor Spirescu, primul român plecat la muncă în Marea Britanie în 2014 şi devenit ţinta tabloidelor străine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Învăţăturile de un an ale lui Victor Spirescu, primul român plecat la muncă în Marea Britanie în 2014 şi devenit ţinta tabloidelor străine

  Victor Spirescu, primul român care a ajuns în Marea Britanie în ianuarie 2014 şi a devenit ţinta tabloidelor britanice care anunţau „invazia” românilor şi a bulgarilor pe fondul ridicării restricţiilor de muncă în nouă ţări din Uniunea Europeană, a povestit pentru o publicaţie engleză cum e viaţa lui la un an după ce a ajuns acolo şi ce planuri de viitor are.

 • Turism social
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turism social

  În română, expresia „turism social” descrie călătoriile cu preţ redus, organizate în general în extra-sezon şi având ca ţintă persoanele cu venituri modeste. În franceză, engleză sau germană, tourisme social, welfare tourism sau Sozialtourismus au ajuns să desemneze o pervertire a libertăţii de circulaţie.

 • VIDEO Adevărul despre românii din Marea Britanie. Cum am ajuns invadatori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Adevărul despre românii din Marea Britanie. Cum am ajuns invadatori

  „Adevărul“ şi www.adevarul.ro vă propun începând de luni, 24 martie, un serial multimedia despre campania antiromâni din Marea Britanie, dar şi despre poveştile românilor care trăiesc pe malurile Tamisei. Anul 2013 a plasat România nu doar pe primele pagini din presa britanică, dar şi pe agendele partidelor politice din Regatul Unit.

 • Urgenţa
Barroso – Băsescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Urgenţa Barroso – Băsescu

  Întâlnirea de ieri dintre Jose Manuel Barroso, Preşedintele Comisiei Europene şi Preşedintele Traian Băsescu poate fi descifrată în mai multe paliere de interpretare.

 • VIDEO Noul Ev Mediu al populiştilor europeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Noul Ev Mediu al populiştilor europeni

  Foarte interesant: populiştii din întreaga Europă se ridică împotriva Uniunii afirmând că apără „libertatea“.În numele acestei libertăţi, ei coboară bariere, impun restricţii, înfiinţează controale.

 • Studenţii români din Marea Britanie se tem că vor fi exmatriculaţi sau chiar expulzaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studenţii români din Marea Britanie se tem că vor fi exmatriculaţi sau chiar expulzaţi

  Săptămâna trecută am efectuat o vizită de urgenţă la Londra pentru a veni în sprijinul miilor de studenţi români afectaţi de sistarea împrumuturilor de studii şi de întreţinere. Am vizitat două colegii londoneze şi am ascultat problemele a sute de studenţi. Deşi fuseseră planificate şi aprobate vizite în alte două campusuri, conducerea a interzis în ultimul moment vizita şi a refuzat orice dialog cu mine şi cu studenţii.

 • Cât câştigă angajaţii din Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât câştigă angajaţii din Marea Britanie

  Conform Oficiului Naţional de Statistică, în aprilie 2013 salariul mediu brut a fost de 517 lire pe săptămână. Cele mai mari salarii sunt în Londra, 658 de lire pe săptămână, şi cele mai mici sunt în Nordul Irlandei, 460 de lire.

 • Financial Times: Românii n-ar da viaţa din Spania pe una în Marea Britanie. Ibericii nu sunt populişti şi xenofobi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Financial Times: Românii n-ar da viaţa din Spania pe una în Marea Britanie. Ibericii nu sunt populişti şi xenofobi

  Românii din Spania nu se grăbesc să-şi facă bagajele pentru a se muta mai la nord, în Marea Britanie. Deşi ibericii au fost loviţi puternic de criza economică în urmă cu şase ani, numărul imigranţilor români a crescut, iar comunitatea a rămas stabilă în tot acest timp. „Nu am văzut încă niciun român disperat să treacă pe partea cealaltă a canalului“, spune Miguel Fonda Ştefănescu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de români din Spania.

 • De la invadatori la salvatori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la invadatori la salvatori

  După ce au anunţat marea invazie care va cotropi UK, va lua pâinea de la gura englezilor, va umple locuinţele sociale şi aşa pline, spitalele şi-aşa ticsite, englezii s-au răzgândit. Nu mai suntem ciumă ci mana cerească. Migraţia e bună pentru economia Marii Britanii. Ei, abia acum ar trebui să ne aştepte cu cafea la aeroport.

 • The Telegraph: Contribuţia românilor la sistemul social britanic, în date oficiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  The Telegraph: Contribuţia românilor la sistemul social britanic, în date oficiale

  Marea Britanie nu este singura ţară îngrijorată în legătură cu abuzul de ajutoare sociale, întrucât toate membrele UE încearcă să evite ca sistemele lor de protecţie socială să fie exploatate, fie de către proprii cetăţeni, fie de către persoane din alte ţări, scrie ambasadorul României în Regat, dr. Ion Jinga, în publicaţia britanică, The Telegraph.

 • Albionul şi românii, într-o nocivă ecuaţie electorală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Albionul şi românii, într-o nocivă ecuaţie electorală

  Un român a invadat Marea Britanie la 1 ianuarie 2014, i-a spălat maşini vreme de o zi, apoi a dispărut. Din valul de păsări de pradă româno-bulgare, străjerii „perfidului Albion“ au fost nevoiţi să se mulţumească doar cu un porumbel sfios, pe care l-au jumulit până a devenit celebru.

 • Victor Spirescu, noua victimă a campaniei anti-româneşti din Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Spirescu, noua victimă a campaniei anti-româneşti din Marea Britanie

  Cazul lui Victor Spirescu, primul imigrant român care a ajuns în Marea Britanie în 2014, este o dovadă în plus că românii nu sunt bineveniţi în Regatul Unit! Înainte de expirarea restricţiilor pentru români, tabloidele britanice abundau în declaraţii alarmiste. Nici măcar cei rămaşi acasă, fără nicio intenţie de a pleca, nu au fost feriţi de acuzaţia că vor merge în Anglia să ceară ajutoare sociale!

 • Imigrantul român devenit celebru în Marea Britanie a dispărut fără urmă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imigrantul român devenit celebru în Marea Britanie a dispărut fără urmă

  Românul Victor Spirescu, primul imigrant care a venit în Marea Britanie să lucreze după ridicarea ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii, a dispărut fără urmă şi a renunţat de bunăvoie la locul de muncă, susţin foştii săi colegi de la spălătoria auto, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

 • Adevărul din spatele poveştii lui „Victor cuceritorul”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul din spatele poveştii lui „Victor cuceritorul”

  După ce presa tabloidă britanică a anunţat timp de aproape un an de zile o invazie româno-bulgară pentru prima zi a anului, subiectul a luat o turnură aparent comică. Invadatorii nu au pus piciorul pe Insulă, în schimb reporterii şi-au concentrat atenţia asupra unei singure persoane: românul Victor Spirescu, singurul „invadator” venit pe aeroportul Luton, de lângă Londra, pentru a profita încă din prima zi de liberalizarea pieţei muncii.

Modifică Setările