„The Independent” reacţionează la isteria din Marea Britanie: „Ghid retoric împotriva imigranţilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După atacuri la adresa imigranţilor români, presa britanică devine autoironică FOTO Adevărul
După atacuri la adresa imigranţilor români, presa britanică devine autoironică FOTO Adevărul

Jurnaliştii de la “The Independent” au publicat, drept răspuns la isteria declanşată împotriva imigranţilor români şi bulgari, un articol în care ironizează plângerile compatrioţilor. „Aţi verificat recent ce se ascunde sub canapea? Nu o faceţi – ar putea fi un român care se ascunde acolo”, scriu ziariştii.

„Într-adevăr, porţile s-au deschis şi Marea Britanie este acum invadată de români şi bulgari. Chiar şi Keith Vaz (n.r.: parlamentar britanic) care aştepta la graniţă a eşuat în încercarea de a-i opri. Acest ghid simplu şi rapid ar trebui să vă ajute să alimentaţi isteria în săptămânile următoare”, scriu cei de la „The Independent ”.

Vă prezentăm, integral, textul publicat de site-ul britanic:

1) Val tsunami: Acesta este substantivul colectiv care trebuie aplicat oricărui grup de străini, de la doi până la un număr ameţitor de şase sau şapte. Cuvântul trebuie folosit în special pentru a-i face pe străini să pară înfricoşători, ca un taifun. Şi nimeni nu vrea să fie lovit de un taifun, nu-i aşa?

A se vedea, de asemenea,  „aflux masiv” şi „invazie”.

2 ) „Bloody” (n.r. : nenorocit) - singurul adjectiv potrivit pentru a descrie un străin.

3 ) Serviciul de Sănătate: Ceea ce mulţi liberali ignoranţi nu realizează este că, din cauza străinilor care vin aici în vacanţă pentru tratament gratuit, acesta este singurul motiv pentru care a trebuit să staţi la coadă la doctor. (Şi dacă acei iubitori ai stângii arată cu degetul acest studiu spunând că numărul de pacienţi străini care plătesc pentru a folosi NHS (National Health System — Sistemul Naţional de Sănătate britanic n.r.) în fiecare an ar putea fi de două ori mai mare decât al aşa-zişilor „turişti medicali” care exploatează gratuit asistenţa medicală în Regatul Unit, închideţi-le gura şi întrebaţi-i dacă ar vrea să le moară copiii pentru că o imigrantă a avut o operaţie gratuită de implant mamar).

4 ) Contribuabilul britanic. Singurul tip de contribuabil. Pentru că, desigur, imigranţii nu plătesc impozite.

5 ) Turism pentru beneficii: Este binecunoscut faptul că sistemul de protecţie socială britanic este uşor de exploatat. Imigranţii îşi vor cumpăra Range Rovers cu beneficiile extinse primite şi se vor îndrepta spre Waitrose (lanţ de supermarketuri-  n.r.) pentru o cafea gratuită de îndată ce le vor obţine. Imigranţii din UE cu siguranţă că nu trebuie să aştepte trei luni până să pretindă Jobseeker's Allowance (n.r. : tip de ajutor social din Marea Britanie, echivalentul Ajutorului pentru şomaj în România). Şi, în mod sigur că nu trebuie să se confrunte cu un test de rezidenţă înainte de a pretinde beneficiile suplimentare.

6 ) „Locurile noastre de muncă”: Dacă eşti britanic, atunci eşti conştient că, personal, ai dreptul să fii suficient de calificat pentru a efectua orice muncă în Marea Britanie. Nu numai asta, dar ai putea să deţii de fapt toată această serie de posturi, chiar pe toate în acelaşi timp. Deci, sunteţi complet îndreptăţiţi să pretindeţi că străinii „vin aici să ne ia toate locurile de muncă”.

7) Bongo bongo land (n.r. : referinţă peiorativă la ţările lumii a treia, în special Africa) Un loc îndepărtat, foarte îndepărtat, unde cutreieră antilopele şi mizerabilii nu curăţă în spatele frigiderului.

8 ) Găinar/parazit: Toţi imigranţii sunt paraziţi, vin aici doar să nu facă nimic şi să pretindă beneficii. *

* în afară de cei care ne iau toate locurile de muncă /a se vedea „Locurile noastre de muncă”.

9 ) Golită de toate: Situaţia în care se află această ţară.

10 ) Spania: Unde mulţi dintre noi au emigrat pentru că este mult mai însorită.

Citeşte şi: 

Reacţii ironice la „invazia” din Regatul Unit: „Un britanic înghite, în medie, 8 bulgari în timp ce doarme, în prima săptămână din 2014”

Ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii din UE pentru cetăţenii români şi bulgari a dus un val de articole orientate împotriva persoanelor din cele două ţări, presa din Marea Britanie înaintând cifre ale „invaziei” care nu s-au adeverit. Pe reţele sociale, „invazia” eşuată a inspirat utilizatorii să se întreacă în glume atât pe seama românilor şi a bulgarilor, cât şi a presei.

EXCLUSIV Acasă la Victor Spirescu, singurul român care a invadat Marea Britanie. „Am venit să muncesc, nu să vă fur!“

Victor Spirescu (30 de ani), devenit vedetă în presa din Marea Britanie, la 1 ianuarie, şi prezentat drept unul dintre invadatorii din estul Europei, este un tânăr sărac din satul uitat de lume Pelişor, din Sibiu, cu un vis simplu: să strângă bani pentru casă. Românul spulberă, însă, mitul britanicilor şi le transmite că nu-şi va da ţara pentru Anglia.

Marea Britanie, în aşteptarea „invaziei” care nu a avut loc

Victor, un român în vârstă de 30 de ani, a sosit miercuri, în Marea Britanie, cu o cursă aeriană care a pornit din Târgu-Mureş cu destinaţia Aeropotul Luton. El urmează să se angajeze la o spălătorie auto din Londra, fiind doar unul dintre românii care se duc să muncească în Regatul Unit, deci va plăti taxe şi impozite. Economia va avea de profitat, este de părere Herbert Brücker, specialist la Institutul pentru Piaţa Muncii din Germania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite