Stiri despre horia andreescu

  72 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Simfonii de Haydn şi Schumann dirijate de Horia Andreescu pe scena Ateneului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simfonii de Haydn şi Schumann dirijate de Horia Andreescu pe scena Ateneului Român

  Vineri seară, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de maestrul  Horia Andreescu. Programul concertului cu public din această săptămână este alcătuit din  Simfonia nr. 48, în do major din Joseph Haydn şi Simfonia nr. 2, în do major, op. 61 de Robert Schumann.

 • Beethoven trăit periculos la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beethoven trăit periculos la Ateneu

  O stagiune simfonică patronată de celebrarea lui Beethoven (250 de ani de la naştere) provoacă cel puţin câteva aşteptări majore: dacă ciclul simfoniilor va fi condus de un singur dirijor, dacă cele cinci concerte pentru pian vor fi prezentate de acelaşi virtuoz, dacă va exista un proiect pentru Fidelio în concert, cine va cânta Missa solemnis etc.

 • Haydn, Mozart şi Beethoven, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Horia Andreescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Haydn, Mozart şi Beethoven, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Horia Andreescu

  Vineri, la Ateneul Român, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de Horia Andreescu, va avea în program lucrări de Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart şi Ludwig van Beethoven. Solistă în programul Mozart va fi pianista Mihaela Manea. Concertul a fost susţinut şi joi seară în Sala Mare a Ateneului Român, concertmaistrul de la aceste două concerte fiind Natalia Colotelo.

 • INTERVIU Pianistul Daniel Ciobanu: „Versiunea cu mandolină a Concertului pentru vioară şi pian de Mendelssohn e un pact cu diavolul”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Pianistul Daniel Ciobanu: „Versiunea cu mandolină a Concertului pentru vioară şi pian de Mendelssohn e un pact cu diavolul”

  Joi şi vineri, de la ora 19.00, la Ateneu, Orchestra Filarmonicii „George Enescu", condusă de  Horia Andreescu, va avea în program Concertul pentru mandolină, pian şi orchestră de Felix Mendelssohn şi Simfonia nr. 1 de Gustav Mahler. Pianistul Daniel Ciobanu, care a susţinut, recent, trei recitaluri de succes în Festivalul Europalia, povesteşte despre cum poate fi abordată muzica în mod nonconformist.

 • Trei muzicieni, Horia Andreescu, Daniel Ciobanu şi Jacob Reuven, propun o „abordare exotică” a muzicii lui Mendelssohn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei muzicieni, Horia Andreescu, Daniel Ciobanu şi Jacob Reuven, propun o „abordare exotică” a muzicii lui Mendelssohn

  Joi şi vineri, 22 noiembrie, de la  ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu", condusă de maestrul Horia Andreescu, va avea în program Concertul în re minor pentru mandolină, pian şi orchestră de Felix Mendelssohn şi Simfonia nr. 1 în re major de Gustav Mahler. Solişti vor fi Jacob Reuven (mandolină) şi Daniel Ciobanu (pian).

 • INTERVIU Horia Andreescu, dirijor: „Prin muzică, Festivalul «George Enescu» reuşeşte
să creeze punţi bune şi trainice“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Horia Andreescu, dirijor: „Prin muzică, Festivalul «George Enescu» reuşeşte să creeze punţi bune şi trainice“

  Duminică, 8 septembrie, de la ora 16.30, în magicul spaţiu al Ateneului Român, publicul poate asculta un concert al Orchestrei Radio din Viena, avându-l la pupitru pe dirijorul Horia Andreescu. În program se regăsesc lucrări de Dunser, Beethoven, Enescu. Solistă va fi celebra pianistă Elisabeth Leonskaja. Despre acest concert, dar şi despre ce reprezintă Festivalul „Enescu“ pentru publicul român şi România, vorbim cu dirijorul Horia Andreescu.

 • „Vara Magică“ a început cu Virtuozii din Bucureşti şi Horia Andreescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vara Magică“ a început cu Virtuozii din Bucureşti şi Horia Andreescu

  M-am aflat alături de Festivalul Internaţional „Vara Magică“ încă de la început, iar faptul că pentru a opta vară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflaţi în Bucureşti în lunile iulie şi august au ocazia să participe le acest festival a devenit deja una dintre tradiţiile estivale ale Bucureştiului.

 • Horia Andreescu şi privilegierea romantismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Horia Andreescu şi privilegierea romantismului

  Mult clamata perioadă de maturitate creatoare, acea epocă a vieţii artistice în care toată experienţa se întrevede în modul în care abordezi orice partitură reprezintă o evidenţă. Parcurgând retrospectiv stagiunea simfonică a lui Horia Andreescu, cu un accent repertorial evident pe epoca romantică, avem o reflecţie clară a acestei evidenţe.

 • Brahms şi Ceaikovski, în interpretarea maestrului Horia Andreescu, în concert, la  Filarmonica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brahms şi Ceaikovski, în interpretarea maestrului Horia Andreescu, în concert, la  Filarmonica "George Enescu"

  Joi, 6 şi vineri,7 iunie, de  ora 19.00, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", conduse de maestrul Horia Andreescu, vor avea în  program Serenada nr. 2, în la major, op. 16 şi Rapsodia pentru alto, cor bărbătesc şi orchestră, op. 53,  de Johannes Brahms, şi Simfonia nr. 4, în fa minor, op. 36 de Piotr Ilici Ceaikovski.

 • Orchestrelor Naţionale
de Tineret – o dedicaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestrelor Naţionale de Tineret – o dedicaţie

  A venit din partea criticului şi muzicologului Oltea Şerban-Pârâu cu prilejul apariţiei noului şi elegantului volum publicat recent de Editura Nemira sub titlul „Poveste din România de azi. Orchestrele Naţionale de Tineret. Primii 10 ani”, 270 de pagini, bogat ilustrate cu fotografii de Virgil Oprina, coperta fiind semnată de Cristian Florescu.

 • Poveste din România de azi – Orchestrele Naţionale de Tineret, primii 10 ani“, lansare de carte şi concert aniversar la Ateneu VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveste din România de azi – Orchestrele Naţionale de Tineret, primii 10 ani“, lansare de carte şi concert aniversar la Ateneu VIDEO

  Sâmbătă, volumul "Poveste din România de azi – Orchestrele Naţionale de Tineret, primii 10 ani", semnat de muzicologul Oltea Şerban-Pârâu şi publiccat la editura Nemira, a fost lansat în prezenţa autoarei şi a personajului principal al cărţii, violoncelistul Marin Cazacu. Evenimentul a avut loc înaintea concertului aniversar de la Ateneul Român al Orchestrei Române de Tineret, care a fost condusă de Cristian Mandeal.

 • Capodopere de Brahms şi Wieniawski, dirijate de maestrul Horia Andreescu la Filarmonica „George Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capodopere de Brahms şi Wieniawski, dirijate de maestrul Horia Andreescu la Filarmonica „George Enescu“

  Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, dirijată de maestrul Horia Andreescu, propune pe 7 şi 8 februarie , de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, un program care include două capodopere de Johannes Brahms, Uvertura tragică, op.81 şi Simfonia nr.1, în do minor, op.68, alături de Concertul nr.2, în re minor, pentru vioară şi orchestră, op.22 de Henryk Wieniawski. Solist este violonistul polonez Jakub Jakowicz.

 • Fluierul armenesc răsună pe scena Ateneului, într-un concert în primă audiţie semnat de Adrian Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fluierul armenesc răsună pe scena Ateneului, într-un concert în primă audiţie semnat de Adrian Enescu

  Ultima lucrare scrisă de compozitorul Adrian Enescu a fost dedicată interpreţilor Cosmin Rafael Bălean şi Cynthia Pauna, care o vor interpreta, joi şi vineri, pe scena Ateneului, în prima audiţie absolută, în concertele simfonice din această săptămână. Programul concertelor dirijate de maestrul Horia Andreescu include şi două simfonii celebre semnate de Mozart şi Berlioz. Pe 8 martie se împlinesc  150 de ani de la moartea lui Hector Berlioz.

 • Program de excepţie la Ateneu. Enescu, Ceaikovski şi Beethoven, sub bagheta maestrului Horia Andreescu, la Filarmonica  „George Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Program de excepţie la Ateneu. Enescu, Ceaikovski şi Beethoven, sub bagheta maestrului Horia Andreescu, la Filarmonica  „George Enescu“

  Maestrul Horia Andreescu va susţine, alături de Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", joi şi vineri, două concerte care au un program de excepţie: Simfonia nr.1, în mi bemol major, op.13 de George Enescu, Uvertura-fantezie "Romeo şi Julieta" de Piotr Ilici Ceaikovski, Fantezia pentru pian, cor şi orchestră, op.80 de Ludwig van Beethoven. Solist va fi pianistul Andrei Licareţ, iar dirijorul Corului este Iosif Ion Prunner.

 • Elisabeth Leonskaja, „marea doamnă a şcolii sovietice”, revine pe scena Ateneului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elisabeth Leonskaja, „marea doamnă a şcolii sovietice”, revine pe scena Ateneului Român

  Miercuri şi vineri (20 şi 22 iunie), pianista Elisabeth Leonskaja, „marea doamnă a şcolii sovietice”, revine la Bucureşti, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de maestrul Horia Andreescu.  Sâmbătă (pe 23 iunie), de la ora 19.00, în sala Mare a Ateneului Român, aceasta va susţine un recital cu piese de Schubert, Schoenberg, Herschkowitz, Iranyi şi Chopin.

 • Violonistul Emmanuel Tjeknavorian, la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violonistul Emmanuel Tjeknavorian, la Bucureşti

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de Horia Andreescu, va susţine joi, 3 şi vineri, 4 mai, un concert simfonic extraordinar, care îl va avea invitat pe violonistul austriac de origine armeană, Emmanuel Tjeknavorian. Cele două concerte simfonice vor fi urmate, sâmbătă, 5 mai, de la ora 19.00, de un recital cameral unde violonistul o va avea alături pe pianista Cătălina Butcaru.

 • Filarmonica bucureşteană a făcut
 senzaţie în Kuwait City!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filarmonica bucureşteană a făcut senzaţie în Kuwait City!

  Aplauze prelungite, aclamaţii entuziaste, nesfârşite rechemări la rampă; suplimente muzicale oferite la solicitarea insistentă a publicului... Atmosfera unei generoase comunicări i-a însoţit pe muzicienii români pe parcursul întregului serial al concertelor susţinute la sfârşit de martie în Kuwait City, în fabulosul complex cultural Sheikh Jaber Al-Ahmad (JACC). Nici nu putea fi altfel!

 • Tradiţia Filarmonicii „George Enescu“ întâlneşte modernitatea unei săli spectaculoase din Kuweit VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tradiţia Filarmonicii „George Enescu“ întâlneşte modernitatea unei săli spectaculoase din Kuweit VIDEO

  Filarmonica "George Enescu"  condusă de dirijorul  Horia Andreescu face un turneu în Kuweit, în perioada 28-31 martie, unde va susţine o serie de trei concerte  la Sheikh Jaber Al-Ahmad Cultural Centre  (JACC)  din Capitală. Programul va cuprinde lucrări  de mare virtuozitate şi popularitate, alături de un inedit şi atractiv program simfonic kuweitian.

 • Dirijorul Horia Andreescu: „La concertul lui Ceaikovski, noutatea este violonistul Svetlin Rusev“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Horia Andreescu: „La concertul lui Ceaikovski, noutatea este violonistul Svetlin Rusev“

  Vineri, 27 octombrie, de la ora 19.00, la Sala mare a Ateneului Român, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, dirijată de maestrul  Horia Andreescu, va avea în program lucrările Preludiu şi fugă de Constantin Silvestri, Concertul pentru vioară şi orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski, Till Eulenspiegel de Richard Strauss şi Uvertura 1812 de Piotr Ilici Ceaikovski. Solist va fi violonistul bulgar Svetlin Rusev.

 • De la muzică nu se ia vacanţă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la muzică nu se ia vacanţă!

  …obişnuiesc să le amintesc acest lucru tinerilor mei colaboratori. Fie că sunt studenţi sau elevi, fie că sunt tineri profesionişti sau sunt începători care dibuie cu anume stăruinţă pe drumul fără de sfârşit al artei muzicale; …de fiecare dată, pentru a fi îndreptăţită, implicarea întru muzică nu poate fi decât totală. Iar aceasta dacă gândul ţinteşte spre înalt, dacă dorinţa comunicării devine imperioasă.

 • Simfonia nr. 7 de Beethoven se aude la Ateneu, sub conducerea dirijorului Horia Andreescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simfonia nr. 7 de Beethoven se aude la Ateneu, sub conducerea dirijorului Horia Andreescu

  Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de maestrul Horia Andreescu, are în program, joi şi vineri, de la ora 19.00, la Ateneul Român, lucrări de  Richard Wagner, Siegfried Matthus şi Ludwig van Beethoven. Solişti sunt Sabina Matthus-Bebie, Alexandru Avramovici, iar concertmaistrul invitat este Răzvan Hamza.

Modifică Setările