Horia Andreescu, dirijorul marilor orchestre ale lumii, la Adevărul Live, de la 13.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maestrul Horia Andreescu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi dirijori români în ţară şi în străinătate, vine în cortul Adevărul Live din piaţa George Enescu pentru a vorbi despre ediţia din acest an a Festivalului şi despre relaţia sa cu genialul compozitor român.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Horia Andreescu a dirijat vineri, la Ateneul Român, Konzerthausorchester Berlin, într-un program cu lucrări de Dvorak şi Brahms, alături de un solist absolut fantastic – pianistul Rudolf Buchbinder.horia andreescu

Horia Andreescu s-a născut la Braşov pe 18 octombrie 1946. Între 1974-1987 a fost dirijor la Orchestra Filarmonicii din Ploieşti. A absolvit Conservatorul din Bucureşti, urmând apoi cursuri la Academia de Muzică din Viena sub îndrumarea lui Hans Swarowsky şi a lui Karl Österreicher şi la Trier şi Munchen cu dirijorul Sergiu Celibidache. Este distins cu premiul Criticii la Bienala Muzicii Contemporane în 1981 la Berlin. În 1997, Uniunea Criticilor Muzicali îl numeşte "Dirijorul anului". A primit Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Mare Cruce (2006). Este laureat al Premiului Comitetului Naţional UNESCO Pentru Dezvoltare Culturală (2002). Este fondatorul şi dirijorul Orchestrei de Cameră "Virtuozii" din Bucureşti. A colaborat cu şi a dirijat mari orchestre din Europa şi din lume.

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite