Stiri despre hamlet

  75 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Scamatorul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scamatorul

  Hamlet şi actorii! Adrian Titieni îl vede mai mult ca pe un teoretician al spectacolului, pe când mine mi se pare un om care nu poate să fie spectator. Când mă gândesc la Hamlet, îmi vine imediat în minte foiala lui din timpul spectacolului, deloc o participare emoţională, ci una critică, de construcţie.

 • Regizorul Lev Dodin, ovaţionat la Sibiu, după spectacolul „Hamlet“, invitat din Rusia în deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Lev Dodin, ovaţionat la Sibiu, după spectacolul „Hamlet“, invitat din Rusia în deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru

  Un spectacol eveniment alFestivalului Internaţionl de Teatru de la Sibiu (FITS) este „Hamlet“, regizat de  Lev Dodin la  Maly Drama Theatre din Sankt Petersburg, care a deschis vineri seară ediţia din acest an a FITS (14-23 iunie). Spectacolul se joacă şi sâmbătă seară, având a doua reprezentaţie în Sala Faust de la Sibiu.

 • Adrian
Pintea, nobilul actoriei româneşti. Oana Pellea: „A
greşit ţara în care s-a născut. A greşit şi timpul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adrian Pintea, nobilul actoriei româneşti. Oana Pellea: „A greşit ţara în care s-a născut. A greşit şi timpul“

  În urmă cu 12 ani, actorul Adrian Pintea se stingea din viaţă, pe un pat din spitalul Clinic Fundeni, răpus de ciroză şi de complicaţiile produse de un abces dentar. Deşi a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români, Pintea a fost tot timpul acaparat de melancolie, suferind crunt după fiecare despărţire de femeile pe care le-a iubit.

 • Hamlet - o lume umbrită de fantoma morţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hamlet - o lume umbrită de fantoma morţii

  Precum în multe alte montări anterioare, acţiunea din spectacolul cu piesa „Hamlet“ regizat de Dragoş Galgoţiu, spectacol de puţină vreme intrat în repertoriul curent al Teatrului „Odeon“, se petrece într-un teritoriu numit generic, convenţional, Danemarca. De aici, socot, şi „imprecizia“ deliberată a costumelor create de Lia Manţoc, costume pe alocuri niţeluş bizare.

 • Hamlet şi
Anonimul veneţian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hamlet şi Anonimul veneţian

  La ediţia din anul 2018 a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu am văzut un spectacol cu „Hamlet” pe muzică ce dura în jur de 40 de minute. La Teatrul bucureştean „unteatru”, aceeaşi piesă a fost concentrată de regizorul Peter Kerek într-o montare ce nu depăşeşte 50 de minute.

 • Zarecinaia: „Eu sunt un pescăruş“. Dar ce este un „pescăruş“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zarecinaia: „Eu sunt un pescăruş“. Dar ce este un „pescăruş“?

  Cea mai mare greşeală pe care-am putea-o face despre spectacolul „Pescăruşul“, montat recent de Andrei Şerban la unteatru, ar fi să căutam în acesta realismul cehovian (nici măcar cel stanislavskian, şi cu atât mai puţin cel atât de dorit şi clamat de marxiştii timpurii). Dar, dacă acesta nu este un spectacol „realist“, atunci ce este? Mai degrabă unul conceptual, cum rar se vede cu succes în teatrul românesc.

 • Programul spectacolelor selecţionate în Festivalul Naţional de Teatru 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Programul spectacolelor selecţionate în Festivalul Naţional de Teatru 2018

  A fost anunţat programul ediţiei din acest an a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) care va debuta pe 19 octombrie. Cea de-a 28-a ediţie îi va fi dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu (80 de ani) care, prin propunerile sale artistice şi prin activitatea susţinută dedicată învăţământului teatral şi sceni, în integralitatea ei, a influenţat profund teatrul românesc în ultimii 50 de ani.

 • MC Bean: „E frumos şi cu ţara şi cu patriotismul, dar eu în esenţă fac muzică“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MC Bean: „E frumos şi cu ţara şi cu patriotismul, dar eu în esenţă fac muzică“

  Marius Andrei Alexe sau MC Bean de la trupa Subcarpaţi a decis să promoveze în rândurile iubitorilor de folclor meşteşugul cântecului la caval. Astfel, împreună cu Teatrul Naţional din Timişoara, el a iniţiat un proiect intitulat „Atelierul de identitate“ prin care să îi iniţieze în tainele acestui instrument tradiţional pe cei îşi doresc acest lucru.

 • Hamlet, un oratoriu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hamlet, un oratoriu

  Se spune că o reprezentare completă a textului piesei Hamlet, aşa cum ne-a fost lăsat el de Shakespeare, sau, mă rog, cât înseamnă versiunea lui în limba română, ar dura ceva mai mult de 6 ore.

 • Între Alfa Romeo şi Beta Mercutio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între Alfa Romeo şi Beta Mercutio

  În cortexul oricărui mascul stă neactivat neuronul de mareşal. Nu de mult, un articol arăta cum funcţionează la nivel neuronal întreaga poveste. Ca de obicei, rezultate au fost obţinute cu ajutorul animalului alfa al laboratoarelor: şoarecele.

 • Spectacolul din „Hamlet”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul din „Hamlet”

  La una dintre trecutele ediţii ale Festivalului Internaţional „Shakespeare“ de la Craiova, mai exact cea din anul 2010, unul dintre punctele de maxim interes a fost reprezentat de spectacolul cu piesa „Hamlet“ montat de Thomas Ostermeier la Teatrul „Schaubühne“ din Berlin.

 • Hamlet -
actorul, Hamlet - lucidul, Hamlet - cruciatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hamlet - actorul, Hamlet - lucidul, Hamlet - cruciatul

  1.Se prea poate să aibă dreptate cei ce vorbesc despre inutilitatea aşa-numitului complex Hamlet. În fond de ce să se stârnească atâtea aşteptări, atâtea spaime, atâtea controverse care apar chiar înaintea primei ridicări de cortină a unei noi premiere cu atât de cunoscuta piesă shakespeariană.

 • Et in Auschwitz ego VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Et in Auschwitz ego VIDEO

  Societatea Transilvania Film face un act de curaj, dar şi de reală cultură şi implicare în societate, distribuind în cinematografe cel mai recent documentar al regizorului ucrainean Sergei Loznitsa, „Austerlitz“, un film observaţional care interoghează felul în care ne raportăm la trecutul istoric, redând câteva ore dintr-o după-amiază a fostului lagăr de concentrare Auschwitz.

 • Cum ar fi ca Hamlet şi Ofelia să fie unul captiv în corpul celuilalt? Opera „În trup“ caută nişte răspunsuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ar fi ca Hamlet şi Ofelia să fie unul captiv în corpul celuilalt? Opera „În trup“ caută nişte răspunsuri

  Operă şi muzică nouă, dans contemporan şi tango, text improvisation şi vorbire cântată, disonanţe şi jazz, proiecţii video live şi înregistrate: „În trup“, operă compusă de Diana Roraru şi pusă în scenă de Rareş Zaharia, este un spectacol sincretic. Premiera a avut loc pe 4 noiembrie, la Studioul de Operă şi Multimedia al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

 • Hamlet şi
Actorul. Multiplă personalitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hamlet şi Actorul. Multiplă personalitate

  În prima parte a anilor 60, în ceea ce se cheamă o carte-cult, Jan Kott a susţinut cu extrem de multe argumente că Shakespeare ar fi contemporanul nostru. Exegeza occidentală a cărţii a nuanţat respectiva contemporaneitate, subliniind că ea se manifestă mai abitir în ţările din Est.

 • PORTRET Cum a devenit Ştefan Iordache cel mai iubit dintre actori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Cum a devenit Ştefan Iordache cel mai iubit dintre actori

  Numele filmului în care joacă rolul principal, „Cel mai iubit dintre pământeni“, inspirat din romanul lui Marin Preda, pare să-i fi fost predestinat lui Ştefan Iordache, care, fără să caute faima a ajuns unul dintre cei mai îndrăgiţi actori. Cel care deopotrivă l-a jucat pe „Hamlet“ cu aceeaşi pasiune cu care a cântat „Eu vreau să-ţi spun că te ador“ le-a câştigat adoraţia oamenilor tocmai prin modestia şi sensibilitatea lui.

 • Patru scriitori care l-au urât pe Shakespeare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru scriitori care l-au urât pe Shakespeare

  William Shakespeare este recunoscut ca cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Totuşi, de-a lungul timpului, unii dintre giganţii literaturii universale şi-au exprimat  dispreţul pentru literatura marelui dramaturg britanic, unii desconsiderându-i scrierile de la prima citire, iar alţii, în timp.

 • VIDEO Un copil de 10 ani, reţinut la Moscova pentru că recita în public versuri din „Hamlet”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Un copil de 10 ani, reţinut la Moscova pentru că recita în public versuri din „Hamlet”

  Un băiat de doar 10 ani a fost reţinut în după-amiaza zilei de vineri, 26 mai, pe o stradă din centrul Moscovei. Potrivit poliţiei ruse, copilul s-ar fi ocupat cu cerşitul. De partea cealaltă, părinţii acestuia au negat acuzaţiile şi afirmă că baiatul lor este implicat în activităţi teatrale, iar recitarea în public îl ajută să depăşească anumite frici.

 • Hamlet şi
Subcarpaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hamlet şi Subcarpaţii

  Nu pentru că toţi actorii vor să joace Hamlet, cum ne încredinţa odinioară într-un vers celebru Carl Sandburg şi foarte mulţi dintre cei de azi nu se simt chiar foarte confortabil atunci când se văd puşi în situaţia de a rosti cum se cuvine versul clasic, a montat, în felul iconoclast în care a făcut-o, Ada Lupu Hausvater celebra piesă shakespeariană la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

 • Rock la înălţime, la închiderea Festivalului de la Sibiu. Ministrul Corina Şuteu: „Stelele au nevoie de noi ca să continue să strălucească“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rock la înălţime, la închiderea Festivalului de la Sibiu. Ministrul Corina Şuteu: „Stelele au nevoie de noi ca să continue să strălucească“

  Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu s-a încheiat, duminică seară, cu spectacolul de stradă „O experienţă de neuitat“, cu acrobaţii la înălţime, pe fundalul unui concert rock, şi cu un spectaculos foc de artificii. Corina Şuteu ne-a adus aminte, la Gala de închidere FITS 2016, de Saint-Exupéry şi al său „Micul prinţ“, ca şi de Hamlet („Ah, that this too too solid flesh would melt, thive and dissolve itself into a dew…“).

 • Premieră. Hamlet şi
Subcarpaţi pe scena Teatrului Naţional Timişoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premieră. Hamlet şi Subcarpaţi pe scena Teatrului Naţional Timişoara

  Cine are voie să se apropie de Hamlet? Cine are voie să se apropie de Shakespeare? E o blasfemie să îl adaptezi vremurilor contemporane? Are dreptul Subcarpaţi să joace în Hamlet? Regizoarea Ada Lupu Hausvater va fi condamnată pentru crima de lezmajestate teatrală? Teatru şi trupa Subcarpaţi pe scena Naţionalului timişorean. Sala a fost plină. Timp de trei ore, un spectacol despre fragilitatea condiţiei umane.

 • „Hamlet“ aşa cum nu l-aţi mai văzut vreodată: „remixat“ de Peca Ştefan şi pe muzică de Subcarpaţi. Premiera, în regia Adei Hausvater, va avea loc la Timişoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Hamlet“ aşa cum nu l-aţi mai văzut vreodată: „remixat“ de Peca Ştefan şi pe muzică de Subcarpaţi. Premiera, în regia Adei Hausvater, va avea loc la Timişoara

  Shakespeare ne este veşnic contemporan, peste secole, peste generaţii. E o realitate pe care Teatrul Naţional Timişoara o afirmă deschis prin noua sa montare cu „Hamlet“, în traducerea şi adaptarea „remix“ a lui Peca Ştefan şi în regia Adei Lupu Hausvater. Prima reprezentaţie a spectacolului este programată marţi, 10 mai, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional, fiind urmată miercuri, la aceeaşi oră, de premiera oficială.

 • Cronicile
Festivalului Shakespeare: Richard Show
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronicile Festivalului Shakespeare: Richard Show

  În urmă cu ani - patru la număr - atunci când Thomas Ostermeier şi Teatrul „Schaubühne” din Berlin aduceau la ediţia a opta a Festivalului Internaţional „Shakespeare” din Craiova un magnific Hamlet, unul dintre spectacolele pe care sunt sigur că nu le voi uita vreodată, au fost voci care au acuzat o anume impuritate a montării.

Modifică Setările