Programul spectacolelor selecţionate în Festivalul Naţional de Teatru 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost anunţat programul ediţiei din acest an a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) care va debuta pe 19 octombrie. Cea de-a 28-a ediţie îi va fi dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu (80 de ani) care, prin propunerile sale artistice şi prin activitatea susţinută dedicată învăţământului teatral şi sceni, în integralitatea ei, a influenţat profund teatrul românesc în ultimii 50 de ani.

Între 19 şi 29 octombrie, Festivalul Naţional de Teatru aduce cele mai bune producţii teatrale ale anului în Bucureşti.

Festivalul debutează cu „10”, de Csaba Székely, în regia lui Radu-Alexandru Nica. Spectacolul este o producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca”, Sibiu, şi va avea loc la Teatrul Bulandra, în sala „Liviu Ciulei”, în prima zi de festival, de la ora 18.00. 

De la ora 21.00, la  Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, în  Sala Mare, spectatorii vor putea urmării Miss Julie / Domnişoara Julie, după August Strindberg, în regia lui Katie Mitchell şi Leo Warner. Producătorul spectacolului este Schaubühne am Lehniner Platz, Berlin.

La aceeaşi oră, la Teatrul Metropolis, în Sala „Olga Tudorache”, se va juca „Pentru o mai bună înţelegere” (foto: jos). Textul şi regia sunt semnat de Mimi Brănescu, spectacolul fiind o producţi a Teatrului Metropolis.

Pentru o mai buna intelegere_Mimi Branescu

Sâmbătă, 20 octombrie, „Incredibila şi trista poveste a candidei Eréndira şi a bunicii sale fără suflet” (foto:jos), de Gabriel Garcia Marquez, în regia lui Yuri Kordonsky, se va juca pe scena Teatrului Odeon, în  Sala Majestic. Spectacolul va începe la ora 18.00. 

De la ora 21.00, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale”, în Sala Studio, poate fi urmărită „Prima piesă a lui Cehov”/Chekhov’s First Play, după A. P. Cehov, în regia lui Ben Kidd şi Bush Moukarzel. â

incredibila şi trista poveste a candidei eréndira şi a bunicii sale fără suflet_ regia yuri kordonsky

Duminică, 21 octombrie, de la ora 17.00, „Despre senzaţia de elasticitate când păşim peste cadavre”, după Matei Vişniec, se joacă la Teatrul Odeon, în Sala Studio. Regia şi decorul sunt semnate de Răzvan Mureşan.

Tot de la ora 17.00, la unteatru, Andrei Şerban aduce „Pescăruşul”, de A.P. Cehov, o adaptare liberă. 

În aceeaşi seară, de la 19.00, la Teatrul Metropolis, în Sala Centenar, se joacă „Hamlet”, direcţia de scenă  aparţinându-i lui Victor Ioan Frunză. 

De la ora 20.00, pe scena Teatrului Naţional „I.L.Caragiale”, la Sala Mare, se va juca unul dintre cele mai de succes spectacole ale acestui an, o producţie TNB, „Regele moare” (foto: jos) , de Eugene Ionesco, în regia lui Andrei şi Andreea Grosu. 

De la 21.00, la Teatrul ACT, spectatorii pot vedea „Constelaţii”, în regia lui Radu Iacoban, după textul americanului Nick Payne. 

Imagine indisponibilă

Luni, 22 octombrie, de la ora 20.00, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale”, în sala Studio, se va juca „Ivanov”, de Cehov. Producţia, care aparţine Teatrului Naţional Târgu-Mureş, compania „Liviu Rebreanu”, este regizată de Claudiu Goga.

De la 21.00, la Sala Atelier a aceluiaşi teatru, spectatorii vor afla „Despre oameni şi cartofi” (foto:jos), cu scenariul şi regia semnate de Radu Afrim. „Despre oameni şi cartofi” este o producţie a teatrului „Andrei Mureşanu” Sfântu-Gheorge. 

Despre oameni şi cartofi_foto_Radu Afrim

Programul complet al festivalului poate fi consultat aici. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite