VIDEO Un copil de 10 ani, reţinut la Moscova pentru că recita în public versuri din „Hamlet”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat de doar 10 ani a fost reţinut în după-amiaza zilei de vineri, 26 mai, pe o stradă din centrul Moscovei. Potrivit poliţiei ruse, copilul s-ar fi ocupat cu cerşitul. De partea cealaltă, părinţii acestuia au negat acuzaţiile şi afirmă că baiatul lor este implicat în activităţi teatrale, iar recitarea în public îl ajută să depăşească anumite frici.

Totul s-ar fi întâmplat în timpul unei plimbări în oraş. Mama băiatului la un moment dat s-ar fi aşezat pe o bancă pentru a citi o carte, iar băiatul ei, îndepărându-se la o distanţă de circa 20 de metri, a început a recita versuri din „Hamlet”, de William Shakespeare. La scurt timp, de băiat s-au apropiat colaboratori ai poliţiei şi au încercat să-l urce forţat în maşină.

Martorii la fel neagă că băiatul ar fi cerşit şi spun că acesta doar recita poezii. Din imaginile video, publicate de activista Irina Iaţenko, vedem cum copilul strigă în disperare pentru a nu fi băgat în maşina oamenilor legii, iar mama acestuia se opune şi ea. Pentru că a opus rezistenţă, mama copilului riscă un dosat administrativ, scrie ovdinfo.org. De asemenea, o cauză administrativă a fost deschisă şi pe numele tatălui pentru „neîndeplinirea atribuţiilor părinteşti de educare a copilului”, notează picabu.ru. Avocaţii susţin că dosarele administrative au fost ulterior anulate.

Băiatul a fost eliberat la câteva ore, iar serviciul de presă al Ministerului rus de Interne a informat, potrivit newsru.com, că de fapt oamenii legii au crezut că băiatul s-ar fi pierdut, fiindcă nu a putut să le spună acestora unde îi sunt părinţii. 

Astfel, poliţia precizează băiatul nu ar fi fost reţinut, dar preluat pentru a fi ajutat să-şi găsească părinţii. Asta deşi, cu puţin timp înainte de această versiune, MAI menţiona că băiatul a fost reţinut, pentru că era singur şi se apropia ba de o maşină, ba de alta.

Martorii susţin că în momentul reţinerii oamenii legii nu au prezentat motivele acţiunii sale, iar conform celor spuse de tatăl copiilor, poliţiştii aveau un comportament agresiv şi chiar au folosit un limbaj necenzurat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite