Laureaţii Galei Tânărului Actor HOP 2016. Marele premiu - Alexandru Voicu, pentru "Marele mecanism", după "Hamlet"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Voicu, distins cu Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP 2016   FOTO: Florin Ghioca
Alexandru Voicu, distins cu Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP 2016   FOTO: Florin Ghioca

Premiul „Ştefan Iordache” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actorului Alexandru Voicu pentru „Marele mecanism”, adaptare după „Hamlet” de William Shakespeare.

 Ediţia a XIX-a a Galei Tânărului Actor HOP, desfăşurată la Vox Maris Grand Resort din Costineşti, s-a încheiat în seara zilei de 8 septembrie.

Juriul final a fost format din actorii Victor Rebengiuc, Dorina Chiriac şi Ofelia Popii şi regizorii Andrei şi Andreea Grosu.

PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP

Premiul „Ştefan Iordache – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actorului Alexandru Voicu pentru „Marele mecanism”, adaptare după „Hamlet” de William Shakespeare.

Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Dacă iniţial, începând cu ediţia 2009, acesta a fost acordat pentru cel mai bun actor la secţiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină marele premiu al galei.

Premiul a fost înmânat de Ion Caramitru, preşedintele UNITER şi directorul general al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual a fost acordat actriţei Alina Laura Rotaru pentru „De vorbă cu tine”, colaj după „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare.

Premiul a fost înmânat de regizorul Felix Alexa.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual a fost acordat actorului Andrei Radu pentru „În căutarea muzicii”, după texte din „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare.

Premiul a fost înmânat de actriţa Mariana Mihuţ.

Premiul „Cornel Todea”  – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori „± Lorenzo” de Daniel Chirilă, cu Loredana Cosovanu, Daniel Chirilă şi Tiberiu Enache. Premiul este susţinut începând cu ediţia a XVI-a de familia Todea.

Premiul a fost înmânat de actriţa şi coregrafa Andrea Gavriliu.


Premiul „Sică Alexandrescu” – Premiul special al juriului a fost acordat actriţei Raluca Radu pentru „Apemantus – De la Nebun la Nebun”, colaj şi adaptare după „Timon din Atena”, „Regele Lear” şi „Hamlet” de William Shakespeare.

Premiul a fost înmânat de actriţa Dorina Chiriac. 

Premiul publicului
Cea mai bună actriţă: Cristina Juncu
, pentru ‚‚Al tău, H’’, după texte din „Hamlet” de William Shakespeare.

Cel mai bun actor: Andrei Radu pentru „În căutarea muzicii”, după texte din „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare.

Cea mai bună trupă de actori: „http://error500”, regia: Vlad Trifaş, cu Bogdan Florea, Lucian Ionescu, Cosmin Teodor Pană, Lavinia Pele şi Andrei Radu.

Premiile au fost înmânate de actriţa, scriitoarea, regizoarea Lia Bugnar.

gala hop 2016 concurenti

Miklós Bács, directorul artistic al Galei HOP, alături de concurenţi       FOTO: Florin Ghioca


PREMII GĂZDUITE ÎN CADRUL GALEI TÂNĂRULUI ACTOR

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF” a fost acordat actorului Alexandru Voicu pentru "Marele mecanism”, adaptare după „Hamlet” de William Shakespeare.

Premiul a fost înmânat de actorul Nichols Caţianis – câştigătorul Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF” în anul 2015.
Începând cu ediţia 17, regizorul şi producătorul de film Tudor Giurgiu acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF”)

Premiul pentru prestanţă şi rostire scenică – oferit de actriţa Dorina Lazăr a fost acordat actorului Ştefan Pavel pentru Tocilă Melancolicul - colaj după  „Cum vă place” de William Shakespeare.

Premiul a fost înmânat de criticul de teatru Ileana Lucaciu.

Premiul Vox Maris*: Alexandru Voicu  pentru „Marele mecanism”, adaptare după „Hamlet” de William Shakespeare.
Premiul a fost oferit de patronul Vox Maris, Nicuşor Năstase.
Premiul Vox Maris, constând într-un sejur de o săptămână pentru două persoane în cadrul resortului, se acordă din anul 2014 câştigătorului Marelui Premiu.

Cu prilejul celei de-a doua ediţii a Festivalului EuRoCultura, actorul şi omul politic Mircea Diaconu invită la Bruxelles pe câştigătorii Galei HOP.

Mesajul lui Mircea Diaconu: „EuRoCultura este primul festival românesc de amploare care se desfăşoară la Bozar, cel mai important centru cultural din Bruxelles, promovând cultura noastră într-un cadru internaţional.

Acest festival s-a născut dintr-o convingere personală că fiecare om sau naţiune se pricepe cel mai bine la ceva. Iar eu cred că toată lumea ar trebui să afle cât de bine se pricepe România la cultură.
De aceea mi-am dorit şi îmi doresc că acest festival să fie ca o flacără pe care o aprinzi şi care va creşte an de an până când toată lumea va înţelege cine suntem şi ce putem.
În acest context, m-aş bucura să îi avem alături pe câţiva dintre liderii următoarei generaţii de cultură şi trăire românească”.

Gala Tânărului Actor Hop a fost prezentată de actorul Alex Bogdan.
Directorul artistic al Galei HOP este Miklós Bács

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri