Stiri despre george radulescu

  224 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Corupţia
mârlănească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corupţia mârlănească

  Stai şi te gândeşti dacă românii sunt într-adevăr „meşteri” în materie de corupţie. Eu, unul, am crezut multă vreme că suntem printre cei mai „buni” în domeniu. Aiurea!

 • Exerciţiu de admiraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exerciţiu de admiraţie

  Îi admir sincer pe românii educaţi şi mai puţin pătimaşi care, dintr-un motiv sau altul, au rămas în ţară şi îşi duc crucea, zilnic, fără să cadă în deznădejde. Asta ţine şi de felul omului de a fi, dar şi de altceva, mai presus de puterea de înţelegere comună.

 • Daţi-ne bani!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Daţi-ne bani!

  Tinerii de azi nu pun mare preţ pe familie, nu cred în nimic şi relativizează tot ceea ce altădată însemna valoare morală, nesupusă negocierii. Asta observă sociologii şi universitarii din Occident, care încearcă să atragă atenţia asupra adevăratei cauze a crizei economice.

 • Prostul şi internetul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prostul şi internetul

  Nu-mi dau seama dacă viitorul liberei exprimări a fost confiscat în totalitate de site-uri şi reţele de socializare sau dacă măcar o bucăţică din el rămâne rezervat tipăriturilor.

 • Nea Bebe şi nea
Costel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nea Bebe şi nea Costel

  Nimeni nu se pricepe mai bine ca românul să caute nod în papură celui care-şi face treaba cum se cuvine. De unde vine asta? Din lene şi invidie, „valori“ cultivate cu sârg în vremea comunismului.

 • România, văzută din America
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, văzută din America

  Imaginea ţării din care provii nu are cum să nu te intereseze, indiferent de anii petrecuţi în străinătate şi de paşaportul pe care îl ai în buzunar. Modul în care este privită astăzi România tulbură sufletele a milioane de români aflaţi peste graniţe.

 • Afundarea în mizerie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afundarea în mizerie

  Unde vedeţi România peste zece ani de acum încolo? Nu-i aşa că vă vine greu să găsiţi răspunsul? Dar ia gândiţi-vă cum v-aţi imaginat următorul deceniu în anul 2003, de pildă...

 • Masochismul românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Masochismul românesc

  Nu mai avem de mulţi ani o şcoală în care copiii să înveţe o limbă română curată şi o istorie cât mai apropiată de adevăr. Aceasta este principala cauză a degradării sociale şi a mistificărilor de tot felul care ne alimentează sentimentul că suntem ultimii oameni.

 • Copii sacrificaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copii sacrificaţi

  Să stai departe de România este, pe undeva, la fel de dificil ca şi lăsatul de fumat. E greu să nu deschizi pagina electronică a vreunei publicaţii, cu toate că eşti conştient că nu-ţi face bine.

 • În lumea de „dincolo“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În lumea de „dincolo“

  Îmi doresc un somn fără vise, doborâtor şi imposibil de sabotat. Vreau să uit de toţi imbecilii care fac România mai urâtă decât este, aici şi dincolo de graniţele ţării.

 • Popi şi preoţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Popi şi preoţi

  Frustrări, răutate, prostie, ignoranţă şi meschinărie – toate acestea, amestecate, dau măsura aşa-ziselor dezbateri publice despre Dumnezeu, credinţă şi Biserică.

 • Cu idiotul după noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu idiotul după noi

  Nu, din nefericire, titlul acestui articol nu este inspirat de romanul cu acelaşi nume al lui Feodor Dostoievski. Mi-am dorit să descopăr în oraşele mari ale României, dar mai ales în Capitală, figuri încărcate de sens hristic precum cea a prinţului Lev Nikolaevici Mîşkin, personajul principal din romanul amintit. Acum am renunţat să mai caut.

 • După chipul şi asemănarea lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După chipul şi asemănarea lor

  Aşa cum adolescenţii au nevoie de modele comportamentale pentru a deveni responsabili, tot aşa o societate are nevoie de lideri pentru a ajunge la maturitate.

 • Poveste
din Nord
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveste din Nord

  Depărtările faţă de „punctul zero“ al existenţei tale pământeşti, faţă de locul unde ţi-ai început drumul, te apasă ca şi adâncurile oceanelor. Dar ele îţi dau şi o priză de libertate la care altminteri nu ai avea acces.

 • Zoaie, votcă şi licurici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zoaie, votcă şi licurici

  Campania electorală care a început este dovada de netăgăduit a faptului că românii au fost luaţi de fraieri.