Stiri despre george banu

  105 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Timp suspendat. George Banu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timp suspendat. George Banu

  "Într-o zi, soţia mea a vrut să iasă dar văzând deşertul urban care i se deschidea în faţă s-a cutremurat. S-a întors şi ne-am consolat amândoi privind la rue de Rivoli din balconul nostru, o imagine ieşită parcă din pictura metafizică a lui De Chirico."

 • Peregrinările lui Ulise în vremuri de pandemie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peregrinările lui Ulise în vremuri de pandemie

  Întâlnirea online dintre George Banu şi Krzysztof Warlikowski din cadrul Festivalului de la Sibiu s-a concentrat asupra unor proiecte temporar abandonate ale regizorului - această incontestabilă vedetă a teatrului european contemporan.

 • Cum se vede din Franţa teatrul românesc al ultimilor 30 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se vede din Franţa teatrul românesc al ultimilor 30 de ani

  Teatrul românesc de după 1989 şi relaţiile pe care le-a construit în peisajul teatral francez sunt tema unei dezbateri organizate de Institutul Cultural Român de la Paris, în parteneriat cu Ambasada României în Franţa.

 • George Banu, la moartea lui Alexandru Darie: „Ducu nu s-a grăbit şi a dat abuziv timp timpului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Banu, la moartea lui Alexandru Darie: „Ducu nu s-a grăbit şi a dat abuziv timp timpului“

  Criticul de artă George Banu îi face un portret lui Alexandru Darie, care va fi înmormântat duminică, de la ora 13.00, la Cimitirul Belu. George Banu spune, exclusiv pentru Adevărul, că regizorul de teatru, care a murit, miercuri, la Fundeni, „nu s-a grăbit şi a dat abuziv timp timpului. E păcat căci azi, când dispare, opera îi pare a fi neîmplinită".

 • Criticul de artă George Banu, despre prezenţa României la Cvadrienala de la Praga: Intimidarea e sterilă în artă. Confruntarea însă e necesară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criticul de artă George Banu, despre prezenţa României la Cvadrienala de la Praga: Intimidarea e sterilă în artă. Confruntarea însă e necesară

  George Banu este curatorul expoziţiei care va reprezenta România, în perioada 6-16 iunie. Institutul Cultural Român este partener strategic, alături de instituţii de prestigiu din Republica Cehă, la cel mai important eveniment cultural al anului 2019 desfăşurat în ţara de reşedinţă: Cvadrienala de Scenografie şi Spaţiu Performativ de la Praga 2019.

 • „Ruinele teatrului, ruinele oraşului“, tema expoziţiei României la cel mai mare festival de scenografie din lume, Cvadrienala de la Praga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Ruinele teatrului, ruinele oraşului“, tema expoziţiei României la cel mai mare festival de scenografie din lume, Cvadrienala de la Praga

  Institutul Cultural Român va reprezenta România, în perioada 6-16 iunie, în calitate de partener strategic, alături de instituţii de prestigiu din Republica Cehă, la cel mai important eveniment cultural al anului 2019 desfăşurat în ţara de reşedinţă: Cvadrienala de Scenografie şi Spaţiu Performativ de la Praga 2019.

 • Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu: „Din iubire, cu pasiune, construim încredere pentru a putea dărui“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu: „Din iubire, cu pasiune, construim încredere pentru a putea dărui“

  Cea de a XXVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), coorganizat de Institutul Cultural Român (ICR), se va desfăşura între 14 -23 iunie 2019 şi are ca temă Arta de a dărui.  Această amplă sărbătoare a artelor spectacolului propune, în cele zece zile, 540 de evenimente, în 75 de spaţii de joc, la care vor participa 3300 de artişti şi invitaţi din 73 de ţări.

 • Criticul de artă George Banu despre spectacolul lui Andrei Şerban: „Richard III, de foc şi de gheaţă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criticul de artă George Banu despre spectacolul lui Andrei Şerban: „Richard III, de foc şi de gheaţă“

  "După Iulius Cesar, văzut în urmă cu nişte decenii, drumul vieţii mă convoacă acum la întâlnirea cu Richard, maestrul politic, propus azi tot de Andrei Şerban. Repertoriul unui regizor nu e arbitrar, ci trasează  un parcurs, solicită o interpretare. Regizorul ascultă Istoria cu majusculă, dar şi pe sine...", scrie criticul de artă George Banu despre "Richard al III-lea", spectacolul lui Andrei Şerban de la Teatrul Bulandra.

 • A doua zi, la standul României, de la Livre Paris a fost dedicată cărţilor inspirate de scrisorile dintre Pallady şi Matisse şi romanelor de ficţiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A doua zi, la standul României, de la Livre Paris a fost dedicată cărţilor inspirate de scrisorile dintre Pallady şi Matisse şi romanelor de ficţiune

  A doua zi a la standul României de la Salonul Cărţii de la Paris (15-19 martie), a fost dedicată legăturilor dintre artă şi literatură, dintre cei importanţi artişti români Andrei Cădere şi Constantin Brâncuşi, Theodor Pallady şi Henri Matisse. Spaţiul românesc a fost animat la fiecare lansare de carte şi dezbatere, publicul fiind unul select, format din critici de artă, scriitori, poeţi, artişti care au asistat la întâlniri.

 • Criticul de artă George Banu a fost omagiat la Academia Română VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criticul de artă George Banu a fost omagiat la Academia Română VIDEO

  Reputatul eseist şi teatrolog George Banu a fost omagiat la Academia Română, cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani. Criticul de artă a fost prezent şi la Adevărul Live, la Interviurile FNT, în perioada Festivalului Naţional de Teatru (19 octombrie-29 octombrie 2018).

 • Criticul de artă George Banu a primit paşaportul diplomatic la Paris, în seara dedicată aniversării sale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criticul de artă George Banu a primit paşaportul diplomatic la Paris, în seara dedicată aniversării sale

  George Banu a primit, cu ocazia unei seri aniversare, paşaportul diplomatic oferit de Ministerul Român al Afacerilor Externe, pentru calitatea actelor de diplomaţie culturală realizate între Franţa şi România. Institutul Cultural Român de la Paris a organizat, joi, o seară dedicată aniversării eseistului şi omului de teatru, care în 2018 a împlinit 75 de ani.

 • George Banu, aniversat la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Banu, aniversat la Paris

  Cunoscutul critic de teatru român George Banu, care a împlinit anul acesta vârsta de 75 de ani, a fost celebrat la Paris, pe 19 septembrie, în cadrul unui eveniment organizat de Ambasada României în Franţa.

 • Iisuşii lui George Banu, într-o carte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iisuşii lui George Banu, într-o carte

  Pornind de la un Iisus baroc din America latină şi de la altul modern, sculptat de Apostu şi oferit de Andrei Şerban, George Banu a adunat, în cartea "Iisuşii mei", publicată de Editura Nemira, o splendidă familie de Iisuşi culeşi în lume, vechi sau recenţi, îndepărtaţi sau apropiaţi, martiri crucificaţi sau prunci inocenţi. Volumul a fost lansat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (8-17 iunie).

 • George Banu, colecţionarul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Banu, colecţionarul

  Toţi cei care practică scrisul cu destinaţie publică ştiu că una dintre cele mai dificile etape din redactarea unui articol este aşternerea pe hârtie (mă rog, pe ecranul computerului) a frazei de început.

 • Teatrul, o invenţie a Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul, o invenţie a Europei

  Intervenţie prezentată la Roma (12-17 decembrie 2017) în cadrul ceremoniilor organizate la Premiul Europei pentru teatru, al cărui juriu a fost prezidat de criticul teatral George Banu.

 • Geografia intimă a uşii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Geografia intimă a uşii

  Simte nevoia, cumva pe neaşteptate, însă perfect logic, George Banu în cartea sa intitulată „Uşa, o geografie intimă“, tradusă excepţional în româneşte de Anca Măniuţiu (Editura Nemira, Bucureşti, 2017), carte dedicată felului în care acest auxiliar al existenţei noastre zilnice se regăseşte în teatru şi pictură, să ne împărtăşească câteva gânduri despre ceea ce înseamnă eseul.

 • „Scena lumii“ prin ochii lui George Banu. Sâmbătă, la Ateneu, o conferinţă pe această  temă, alături de Ion Caramitru VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Scena lumii“ prin ochii lui George Banu. Sâmbătă, la Ateneu, o conferinţă pe această  temă, alături de Ion Caramitru VIDEO

  Conferinţa „George Banu în dialog cu Ion Caramitru“ va fi organizată sâmbătă, 28 octombrie, de ora 18.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul Conferinţelor Ateneului Român, sub egida Festivalului Naţional de Teatru. La sfârşitul conferinţei va fi lansat volumul „Scena lumii“, semnată de George Banu şi publicat de Editura Polirom.

 • George Banu a deschis „Uşa, o geografie intimă” în cadrul FNT
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Banu a deschis „Uşa, o geografie intimă” în cadrul FNT

  Un nou volum semnat de George Banu a fost lansat duminică, 22 octombrie, în Festivalul Naţional de Teatru – „Uşa, o geografie intimă”, apărut la Nemira, „editura de suflet” a autorului, după cum remarca Marina Constantinescu, directorul artistic al FNT.

 • Conferinţele Ateneului Român. George Banu în dialog cu Ion Caramitru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conferinţele Ateneului Român. George Banu în dialog cu Ion Caramitru

  Programul de manifestări culturale din cadrul Festivalului Naţional de Teatru ce se va desfăşura între 20 şi 30 octombrie, va include şi un dialog public, organizat pe scena Ateneului Român, care va reuni două personalităţi de seamă ale lumii artistice contemporane, George Banu şi Ion Caramitru. De mai bine de 50 de ani, cei doi aduc contribuţii esenţiale la dezvoltarea artei scenice. Conferinţa va avea loc pe 28 octombrie, de la ora 18.00.

 • George Löwendal, aniversat la FNT prin trei evenimente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Löwendal, aniversat la FNT prin trei evenimente

  Cu ocazia aniversării a 120 de ani de la naşterea lui George Löwendal – nume de referinţă al mişcării teatrale şi artistice româneşti – Festivalul Naţional de Teatru propune publicului interesat o serie de manifestări dedicate creaţiei acestui remarcabil artist.

 • Consonanţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consonanţe

  Mi se pare cum nu se poate mai justă decizia teatrologului George Banu de a încredinţa editarea în volum a textelor publicate în anii din urmă în săptămânalul Dilema veche editurii ieşene Polirom.

Modifică Setările