Stiri despre geniu

  132 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • În căutarea fericirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În căutarea fericirii

  În cabinetul directorului bibliotecii “Astra” atârnă pe perete un minunat portret de tinereţe al lui Eminescu. Inspiră putere, frumuseţe, încredere fizionară în, se pare, numai el ştia ce. Ne întâlnim peste câteva zile cu ziua sa de naştere, prilej de neţărmurită pioşenie, de retrăire pe putinţele noastre, a miraculosului freamăt poetic ce a cuprins cu genială străfulgerare plaiurile şi sufletele româneşti.

 • Cronică de film: Geniu pustiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronică de film: Geniu pustiu

  Astfel ar putea fi definit regizorul francez Leos Carax, autorul filmului „Holy Motors“ / „Motoare sfinte“, recent intrat în cinematografe.

 • Despre nebunia unui geniu pentru care
logica era religie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre nebunia unui geniu pentru care logica era religie

  De ceva vreme, m-am întors la Wittgenstein, la logician şi la om deopotrivă, pe care-i reconstitui din bucăţi, prin lecturi prezente sau din amintirile unor lecturi mai vechi. Că a fost un gânditor de geniu, nu mă îndoiesc.

 • Povestea fotografiei cu biroul lui Einstein făcută la o zi inainte ca acesta să moară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea fotografiei cu biroul lui Einstein făcută la o zi inainte ca acesta să moară

  Niciun cercetător nu a mai fost atât de celebru, niciun activist anti-război nu şi-a susţinut pledoaria cu mai multă convingere, niciun geniu nu a mai fost vreodată atât de invocat precum Albert Einstein. De aceea, atunci când vestea morţii sale a venit într-o dimineaţa de aprilie din 1955, presa şi-a început goana după subiecte despre viaţa şi moartea sa.

 • FOTO Geniul din Olteniţa la chimie a uimit şi America. George Silvian Baltac, medalie de bronz la Washington
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Geniul din Olteniţa la chimie a uimit şi America. George Silvian Baltac, medalie de bronz la Washington

  Geniul din Olteniţa la chimie, George Silvian Baltac, a reuşit să uimească din nou. Absolvent al clasei a –XII-a la liceul Neagoe Basarab din micul oraş de pe malul Dunării, adolescentul este cel mai strălucit produs al şcolii. În urmă cu două zile s-a întors de la Washington cu încă o medalie de bronz. Performanţa este una notabilă şi a fost realizată alături de componenţii lotului olimpic al României.

 • Geniul informaticii din Vâlcea „loveşte“ din nou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Geniul informaticii din Vâlcea „loveşte“ din nou

  O interfaţă care să ajute nevăzătorii să vadă cu ajutorul limbii i-a adus unui elev de 17 ani trei premii în SUA, o bursă de 10.000 de dolari şi posibilitatea să studieze la orice universitate americană.

 • Fetița de 6 luni a unei românce, vedetă în Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fetița de 6 luni a unei românce, vedetă în Marea Britanie

  Mozart, Steffi Graf sau Picasso și-au uimit părinții de la vârste precoce, însă niciunul dintre aceștia nu o întrece pe micuța Izabella Oniciuc, care, la 6 luni, poate dirija o orchestră imaginară și deja folosește olița.

 • Stephen Hawking ar putea vorbi din nou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stephen Hawking ar putea vorbi din nou

  Geniul fizicii Stephen Hawking, paralizat complet din cauza unei boli neurologice, testează un aparat inventat de Philip Low, de la compania NeuroVigil, cu ajutorul căruia ar putea vorbi din nou.

 • VIDEO Povestea unui copil-geniu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Povestea unui copil-geniu

  Un băiat de numai 16 ani l-a impresionat pe unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume cu o idee, care îi poate aduce în viitor foarte mulţi bani.

 • Ultima zi în care creațiile lui Da Vinci mai pot fi vizitate în mansarda Bastionului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultima zi în care creațiile lui Da Vinci mai pot fi vizitate în mansarda Bastionului

  Dacă nu ați avut timp, de la jumătatea lunii decembrie și până acum, să admirați viziunile omului universal, o mai puteți face astăzi. Creațiile puse pe hârtie de Leonardo și transformate în realitate de un grup de oameni de știință din Florența mai rămân în centrul Timișoarei doar câteva ore.

 • Viziunile lui Leonardo încă mai pot fi vizitate la Bastion GALERIE FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viziunile lui Leonardo încă mai pot fi vizitate la Bastion GALERIE FOTO

  Creații puse pe hârtie Leonardo Da Vinci au prins „viață” în urma efortului unui grup de oameni de știință din Florența. Aceștia au construit mașinăriile omului universal exact în modul în care acesta și le-a imaginat în viziunile sale, iar apoi le-au lăsat să călătorească prin lume.

 • Geniile picturii, într-o nouă colecție
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Geniile picturii, într-o nouă colecție

  După succesul „Marilor muzee ale lumii", „Adevărul" lansează miercuri o culegere inedită pe gustul amatorilor de artă. Cumpărând albumele „Pictori de geniu" veţi face cunoştinţă cu creaţiile marilor Michelangelo, Van Gogh sau Picasso.

 • Geniul orașului Tulcea este un elev al Liceului Grigore Moisil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Geniul orașului Tulcea este un elev al Liceului Grigore Moisil

  Dan Cristian Munteanu  (19 ani) a reușit să obțină cel mai mare punctaj în cadrul concursului de cultură generală „Geniul Orașului“. Organizatorii de la Coral Plaza Mall spun că manifestarea începută  în luna martie a fost una reușită dar se așteptau la o prezență mai numeroasă din partea publicului tulcean.

 • Macedonski, geniul uitat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macedonski, geniul uitat

  Genial ca poet, scriitorul avea defecte de caracter care i-au îndepărtat pe contemporani şi i-au afectat posteritatea. Alexandru Macedonski (1854-1920) poseda un orgoliu exacerbat, care l-a împins să scrie nefericita epigramă împotriva lui Eminescu, fapt care i-a atras oprobriul lumii literare.

 • Duminică se stabileşte geniul oraşului Tulcea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duminică se stabileşte geniul oraşului Tulcea

  Duminică, 8 mai, de la ora 16.00, eşti invitat la Coral Mall Plaza, acolo unde va avea loc ultima ediţie a concursului Trivias de cultură generală. Premiille ajung până la 2.000 de lei.

 • Tulcea: Iată câştigătorii primei etape a concursului Geniul Oraşului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tulcea: Iată câştigătorii primei etape a concursului Geniul Oraşului

  Întrebările din cadrul concursului ating numeroase domenii de cultură generală respectiv automobilism, cinematografie, muzică, literatură, fizică, chimie, sport, matematică, geografie, psihologie, arhitectură, botanică, medicină, istorie, motociclism, zoologie, informatică, astronomie, economie.

 • Se caută geniul oraşului Tulcea!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se caută geniul oraşului Tulcea!

  Un tulcean specialist în IT şi pasionat de concursurile de cultură generală organizează cea de a doua ediţie a Campionatului de cultură generală Trivias Challenge.  Manifestarea va avea loc la Coral Plaza Mall în această duminică şi se adresează tuturor tulcenilor cu vârste cuprinse între 14 şi 99 de ani.

 • Brăila: Avanpremieră la sărbătoarea Batalionului 72 Geniu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brăila: Avanpremieră la sărbătoarea Batalionului 72 Geniu "Matei Basarab"

  Primii care au dat tonul aniversării au fost membrii Muzicilor Militare ale Garnizoanei Brăila care au susţinut la Casa Armatei un spectacol vocal instrumental dedicat aniversării a 145de ani de existănţă a Batalionului 72 Geniu, prima unitate de profil a Armatei României, spectacol la care au fost prezenţi numeroşi militari ai batalionului dar şi ai Brigăzii 10 Geniu, împreună cu familiile

 • Alina Vacariu: Femeia care la 26 de ani este cel mai tânăr şef de birou din Brigada 10 Geniu din Brăila
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Vacariu: Femeia care la 26 de ani este cel mai tânăr şef de birou din Brigada 10 Geniu din Brăila

  După ce a absolvit liceul în oraşul natal a ales să devină ofiţer. Ştia că dacă va intra în rândul forţelor armate va reuşi în viaţă. După absolvirea cursurilor Academiei Forţelor Terestre şi a Şcolii de Aplicaţie a fost repartizată la Brigada 10 Geniu din Brăila. Ofiţer pe specializarea auto, a primit în comandă un pluton şi după aceea compania de logistică a brigăzii.

Modifică Setările