Cum să atingi succesul gândind ca un geniu, conform cunoscutului speaker motivaţional Brian Tracy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecând de la ideea că nu există limite în ceea ce poţi realiza, cu excepţia celor pe care ţi le stabileşti tu însuţi, Brian Tracy oferă câteva metode prin care oricine poate dobândi succesul unui geniu.

„Se spune că atunci când moare o persoană educată, este ca şi cum ar fi ars o bibliotecă“. Această bibliotecă potenţială este conţinută între urechile tale. Ai capacitatea de a învăţa cu o viteză incredibilă şi de a reţine mai multă informaţie decât îţi poţi imagina“, spune cunoscutul speker motivaţional Brian Tracy. Acesta oferă în cartea „Schimbând gândirea, îţi schimbi mentalitatea“, câteva metode care te pot ajuta să gândeşti ca un geniu:

Cunoaşterea reprezinţă resursa cea mai mare

Astăzi, sursa primară- de valoare o reprezinţă cunoştinţele. Poţi începe oriunde te-ai afla, indiferent de mediun din care provii, să-ţi dezvolţi bunurile mentale. Poţi începe să lucrezi chiar de astăzi asupra abilităţii tale de a acţiona şi de a obţine rezultate pentru care ceilalţivor plăti.

Nu te lăsa sedus

Am călătorit în multe ţări şi am cunoscut nenumăraţi oameni de succes extrem de inteligenţi. Am vorbit  cu mulţi milionari, multimilionari şi chiar miliardari. Lucrul pe care toţi aceşti oameni par a-l avea în comun este acela că nu devin niciodată impresionaţi de propria inteligenţă. De fapr, pe măsură ce devin mai deştepţi, ei devin mai umili şi se consideră mai puţin avizaţi ca experţi în vreun fel.

Gândeşte-te la viitor

Menţine-ţi ochii deschişi. Astăzi au loc mai multe schimbări în jurul tău mai mult decât oricând. Oricare dintre acestea pot fi un indiciu al unei tendinţe care te poate conduce la bogăţie şi succes.Trebuie să fii deschis şi atent la aceste transformări. Singurul lucru de care ai nevoie pentru a închega o avere îl constituie o idee care este 100% nouă.

Doi factori care te trag înapoi

Există doi factori majori care te împiedică să-ţi foloseşti mai mult inteligenţa natural. Aceştia sunt psihoscleroza şi homeostaza. Psihoscleroza reprezintă un alt nume pentru „atitudinea rigidă“. De fapt, o stare experimentată de către un anumit tip de persoană inflexibilă, care nu se schimbă.  Modul opus de a gândi este mai deschis şi mai flexibil şi poate fi definit drept viziune adaptabilă.

Trei calităţi ale unui geniu

De-a lungul anilor, geniile au fost studiate intens. Una dintre concluziile remarcabile la care au ajuns experţii este aceea că geniile nu sunt neapărat persoane cu un coeficient de inteligenţă extreme de ridicat. Ci mai degrabă nişte oameni normali care îşi folosesc inteligenţa într-un mod superior comparative cu oamenii obişnuiţi sau chiar cu cei inteligenţi. geniile par a avea trei caracteristici în comun: mintea deschisă (pun întrebări, sunt curioase, flexibile şi dispuse să ia în considerare o paletă largă de posibilităţi atunci când analizează o problemă), abordează problemele şi hotărârile în mod sistematic (pentru fiecare situaţie dificilă punându-şi întrebări structurale într-o ordine logică) şi abordează problemele cu o serie de întrebări.

Apropie-te de oamenii potriviţi

Oamenii eficienţi îşi fac un obicei din a se asocial cu alţi oameni pozitivi, creative. Ei ăşi împărtăşesc constant idei şi experienţe, învăţând unul de la celălalt. Uneori, o idee bună pe care o obţii de la altcineva îţi poate schimba întregul sens al vieţii.

Citeşte în fiecare zi

Pentru a te menţine în vârf în meseria ta, trebuie să citeşti informaţii legate de domeniul tău cel puţin o oră pe zi, subliniind şi luând notiţe. Mai puţin de o oră pe zit e va pune în pericolul de a fi întrecut de competitorii tăi.

Gândirea fără limite

În era informaţiei, cunoaşterea reprezintă totul. Iar cantitatea de cunoştinţe pe care o poţi acumula şi o poţi aplica în viaţa ta este limitată numai de propria ambiţie. Nu există, de fapt, limite în ceea ce poţi realiza, cu excepţia celor pe care ţi le stabileşti tu însuţi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite