Stiri despre exil

  128 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Julian Assange
consideră că viaţa sa este asemănătoare cu a unui condamnat la închisoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Julian Assange consideră că viaţa sa este asemănătoare cu a unui condamnat la închisoare

  Din una din încăperile ambasadei Ecuadorului din Marea Britanie, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a ţinut sâmbătă o prelegere despre evoluţiile mediului online şi circulaţia informaţiilor în cadrul Festivalului „South by Southwest Interactive” desfăşurat în Austin, Texas,, tot acest demers fiind realizat prin intermediul Skype, informează CNN.

 • Rezistenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezistenţă

  Anul 2013 a fost, vorba chinezilor, foarte interesant. Am asistat la un mod altminteri de a face politică, de a folosi instituţiile, de a uza în general de putere şi de a invoca votul popular. Faptul că nu s-a dus totul de râpă se datorează rezistenţei.

 • Dragul meu jurnal polon,
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragul meu jurnal polon,

  Aterizez pe Chopin, Varşovia, cu o cursă Lot, dinspre Henri Coandă, e 7 dimineaţa. În noua locaţie privesc curios ce întâlnesc: călători, bagaje, ieşirea, dar nu mă opresc, schimb 10 lei în câţiva zloţi şi ajung în staţia de metrou.

 • Libertatea ca valoare supremă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Libertatea ca valoare supremă

  Aparţinând biologic generaţiei 27, dar străin de orice implicare legionară, aşa cum, din nefericire, s-a întâmplat cu unii dintre reprezentanţii de frunte ai acesteia, debutând în volum târziu, de abia în 1946, cu romanul Frunzele nu mai sunt aceleaşi, apărut sub pseudonimul Mihail Villara, Mihail Fărcăşanu e cunoscut îndeosebi datorită publicisticii sale.

 • Lista ţărilor în care Snowden a cerut azil politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lista ţărilor în care Snowden a cerut azil politic

  Edward Snowden, informatorul american căutat de FBI, a făcut o declaraţie luni noaptea, din Moscova, spunând că este „impresionat de eforturile pe care le fac atâţia oameni“ pentru a-l ajuta. Wikileaks a lansat în această dimineaţă lista ţărilor în care Snowden a depus cereri pentru obţinerea azilului politic.,

 • Ce i-a scris Boris Berezovski lui Vladimir Putin înainte să fie găsit mort
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce i-a scris Boris Berezovski lui Vladimir Putin înainte să fie găsit mort

  Preşedintele rus Vladimir Putin a dezvăluit joi, în timpul unei emisiuni televizate, ce i-a scris Boris Berezvoski, fostă eminenţă gri a Kremlinului, care trăia în exil în Marea Britanie încă din 2000 şi care a murit în condiţii suspecte la sfârşitul lunii trecute.

 • Exilaţi, violatori, copii din flori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exilaţi, violatori, copii din flori

  Multe prostii şi prostioare se mai întâmplă pe lumea asta. Din păcate, prea multe au ambiţia de a fi promovate în spaţiul public. Să fie date la televizor, să ne intre în case, să afle naţiunea ce gărgăuni ne mai trec nouă prin cap.

 • Depardieu, în război cu Guvernul francez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Depardieu, în război cu Guvernul francez

  Marele actor a anunţat că renunţă la cetăţenia franceză pe motiv că a fost jignit de premierul Jean-Marc Ayrault. Depardieu i-a adresat o scrisoare deschisă şefului Executivului de la Paris, în care îşi expune motivele care l-au determinat să ia o astfel de decizie.

 • Zece ani de exil în masă pentru focşăneni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece ani de exil în masă pentru focşăneni

  Datele preliminare ale Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor oferite de Direcţia Judeţeană pentru Statistică Vrancea arată că municipiul Focşani a înregistrat una dintre cele mai dramatice scăderi ale populaţiei în ultimii zece ani.

 • Criza din România: o lovitură de stat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza din România: o lovitură de stat?

  Într-un comunicat remis presei în 5 iulie conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) „îşi exprimă dezaprobarea fermă faţă de invocarea, de către lideri politici sau formatori de opinie, a unor evenimente tragice din trecut pentru a caracteriza acţiuni politice sau decizii ale Justiţiei de astăzi".

 • Abdicarea şi Exilul Regelui Mihai I
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Abdicarea şi Exilul Regelui Mihai I

  Continuăm serialul dedicat Maiestăţii Sale cu două dintre dramele istorice ale Familiei Regale: abdicarea în faţa comuniştilor şi exilul de jumătate de secol al Regelui Mihai I . România anului 1947, lăsată de marile puteri la discreţia Uniunii Sovietice, părea să se identifice din ce în ce mai mult cu o provincie „roşie“.

 • Gaddafi a fugit în Niger?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gaddafi a fugit în Niger?

  Un convoi libian, însoţit de numeroase persoane înarmate, a traversat graniţa în Niger. Zeci de vehicule militare libiene au trecut, luni, frontiera cu Nigerul şi au ajuns în oraşul Agadez, spun surse militare franceze şi nigeriene.

 • FOTO Ultima zi a lui Gaddafi ca lider al Libiei? Rebelii din opoziţie au luat cu asalt capitala Tripoli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Ultima zi a lui Gaddafi ca lider al Libiei? Rebelii din opoziţie au luat cu asalt capitala Tripoli

  Insugenţii din Libia au lansat mai multe atacuri în capitala Tripoli, sâmbătă noapte spre duminică dimineaţă. În timp ce rebelii au anunţat că zone importante din oraş au fost eliberate de sub controlul forţelor de ordine ale liderului Muammar Gaddafi, purtătorul de cuvânt al guvernului a confirmat doar producerea unor "mici confruntări". Presa internaţională scrie despre o posibilă fugă a lui Gaddafi, neconfirmată însă din