Stiri despre etichete

  44 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Etichetele toxice din capul copiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Etichetele toxice din capul copiilor

  „Eu nu sunt făcut pentru asta!“, îmi explică trist un piţiponc de şase ani, întinzându-mi o foaie pe care stau înşirate trei adunări şi o scădere. E decepţionat şi trist. Ar fi vrut şi el să adune alunele veveriţei şi morcovii iepuraşului, dar „3 + 2“ i se pare a fi o adevărată grozăvie ce poate fi soluţionată numai de campionii clasei.

 • Patru din zece persoane nu analizează eticheta produselor alimentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru din zece persoane nu analizează eticheta produselor alimentare

  În Moldova, patru din zece persoane nu analizează eticheta produselor alimentare sau fac asta foarte rar. Poate că procură mai mult produse fresh, neambalate, se grăbesc şi nu au timp să stea la citit sau poate că limbajul de pe etichetă este un pic mai greu de înţeles. Datele se regăsesc într-un sondaj realizat de Magenta Consulting, transmite IPN.

 • INTERVIU Regizorul Marius Olteanu, despre singura producţie românească prezentă la Berlinală: „«Monştri.» nu e un film care face abstracţie de spectator”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Regizorul Marius Olteanu, despre singura producţie românească prezentă la Berlinală: „«Monştri.» nu e un film care face abstracţie de spectator”

  Regizorul Marius Olteanu vorbeşte, într-un interviu pentru „Weekend Adevărul”,  despre debutul său în lungmetraj, „Monştri.”, singurul film românesc prezent în ediţia din acest an a Berlinalei, în secţiunea Forum, un film „care nu afirmă, pune întrebări”. Filmul lui Olteanu a fost, de asemenea, nominalizat pentru premiul de Cel mai bun debut al prestigiosului festival.

 • Amenzi colosale pentru companiile care încalcă drepturile consumatorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amenzi colosale pentru companiile care încalcă drepturile consumatorilor

  Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pregăteşte un set de măsuri care vor lovi dur companiile din România ce încalcă legislaţia de protecţie a consumatorilor. Mai exact, acestea vor fi amendate în funcţie de cifra de afaceri inclusiv dacă etichetează greşit produsele sau dacă vând produse expirate.

 • Despre o cultură bazată pe etichete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre o cultură bazată pe etichete

  Ştiu! E greu să vorbeşti de dublul standard pe care-l folosim într-o ţară în care credem că noi suntem geniali, buni şi primitori şi toţi cei din jur ne urăsc pentru că avem „oi mai multe, mândre şi cornute“. E greu să accepţi că undeva, în educaţia noastră, s-a produs o ruptură şi că valorile pe care ni le-am asumat în relaţie cu cei din jur sunt deseori arbitrare, fiind cauzate de o cultură parţial construită pe o pseudo-superioritate.

 • Ministerul Agriculturii
a început să verifice dacă pieţarii respectă noile reglementări privind
etichetele. Căror reguli trebuie să se supună aceştia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul Agriculturii a început să verifice dacă pieţarii respectă noile reglementări privind etichetele. Căror reguli trebuie să se supună aceştia

  Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a dispus deja controale la pieţari pentru a verifica dacă aceştia respectă cele mai noi reguli intrate în vigoare în ceea ce priveşte etichetarea produselor. Acţiunile inspectorilor au avut însă, într-o primă etapă, un caracter preventiv, dar au fost dispuse şi sancţiuni.

 • Prostie, ignoranţă şi etichetare socială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prostie, ignoranţă şi etichetare socială

  „Revoluţia fiscală“ a creat haos în sistemul bugetar şi nu numai. O lege injustă care reuşeşte să creeze tensiuni între colegi care, până de curând, lucrau împreună fără mari probleme. Cei din sistemul judiciar, cei din învăţământ, poliţiştii şi jandarmii au protestat şi încă o fac, atrăgând atenţia asupra unor mari nereguli şi inechităţi.

 • Etichetele produselor vândute în pieţe vor fi
mai detaliate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Etichetele produselor vândute în pieţe vor fi mai detaliate

  Producătorii agricoli care vând în pieţe vor fi obligaţi să afişeze o etichetă de produs mai detaliată care să conţină, pe lângă preţ, şi alte informaţii, precum data obținerii produsului sau localitatea de origine. Totodată, ei vor trebui să expună la locul de vânzare o copie după atestatul de producător. În cazul în care nu respectă aceste condiţii, administratorul pieței trebuie să-i reclame.

 • Cât sunt valabile, de fapt, produsele cosmetice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât sunt valabile, de fapt, produsele cosmetice

  Trusa ta de cosmetice a devenit neîncăpătoare şi eşti tare mândră de ea. Ai observat, însă, că fardul nu mai colorează ca înainte şi că mascara s-a uscat, deşi l-ai achiziţionat de puţin timp? Să ştii că aceste produse nu durează o veşnicie, indiferent cât de scumpe sunt.

 • Ideologia
absenţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ideologia absenţei

  Locuitori ai unei lumi inundate de etichete, rătăcim într-o magazie de lăzi goale. Am preluat prin simplă imitaţie şi inerţie scheme valorice, structurale şi comportamentale din spaţii de top rămase departe. Trăim fără oprire o dedublare păguboasă între ceva ce totuşi suntem, ceea ce recunoaştem şi ceea ce este de fapt lumea în care trăim.

 • Noi trucuri ale infractorilor. Un buzoian a înşelat angajaţii unui magazin, „ieftinind“ produsele cu etichete false
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi trucuri ale infractorilor. Un buzoian a înşelat angajaţii unui magazin, „ieftinind“ produsele cu etichete false

  Un tânăr din Buzău, student la Facultatea de Ştiinţe Agricole în cadrul Universităţii Naţionale Bucureşti, a fost arestat preventiv pentru 15 zile pentru înşelăciune, după ce a falsificat etichetele unor produse şi a adus un prejudiciu de peste 6.000 de lei unei firme din Braşov. Băiatul, în vârstă de 23 de ani, a avut complice un prieten din Braşov.

 • Romi, români: curiozitate şi etichete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romi, români: curiozitate şi etichete

  Români, romi, estici...Suntem cu toţii priviţi cu curiozitate, dar o curiozitate superficială, care nu merge niciodată, sau foarte rar, spre profunzime şi adevărată înţelegere şi cunoaştere, şi suntem rapid etichetaţi: toţi românii sunt aşa, toţi romii sunt aşa. Toţi românii sunt romi. Este vorba despre, deci, imagine, despre felul cum ne văd alţii.

 • VIDEO  Goana după cadouri: slătinenii au luat cu asalt magazinele de Sf.
Nicolae
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO  Goana după cadouri: slătinenii au luat cu asalt magazinele de Sf. Nicolae

  Pe ultima sută de metri, slătinenii s-au îmghesuit, joi – 5 decembrie, în magazine pentru a cumpăra cadouri de Sf. Nicolae. Cele mai căutate obiecte au fost jucăriile, ştiut fiind că Sf. Nicolae aduce în primul rând astfel de produse celor mici care au fost cuminţi în cursul acestui an. În funcţie de bugetul avut la dispoziţie, slătinenii au încercat să găsească cel mai potrivit cadou.

 • Alimente contaminate: poţi să le depistezi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente contaminate: poţi să le depistezi?

  „Alimentele voastre să fie leacurile voastre”, spunea anticul Hipocrat. După scandalurile cu laptele contaminat, carnea de cal pe post de vită, puiul cu Salmonella, virtuţile alimentelor din coşul zilnic de cumpărături sunt puse sub semnul îndoielii. Cum poţi să-ţi dai seama când ceva nu e în regulă?

 • Învaţă cum să reduci numărul caloriilor din farfurie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Învaţă cum să reduci numărul caloriilor din farfurie

  Este de preferat să ai o cantitate redusă de grăsime corporală dacă îţi doreşti să fii într-o formă fizică bună. Vezi cum poţi să reduci numărul de calorii consumate şi cum poţi să slăbeşti fără să faci sport.

 • Descifrează etichetele alimentelor!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Descifrează etichetele alimentelor!

  Eticheta cuprinde informaţiile care te ajută să optezi pentru un anumit produs, în funcţie de nevoile tale specifice, de dieta pe care o urmezi, de gusturi. În plus, este elementul care înlesneşte comparaţia între produse similare, ca să poţi să faci alegeri în cunoştinţă de cauză. Învaţă, deci, s-o descifrezi!

 • Să nu exagerăm cu zahărul!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să nu exagerăm cu zahărul!

  În medie, ajungem să consumăm până la 60 de kilograme de zahăr pe an, atrag atenţia reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. E exagerat!, vine replica firească. Nu şi dacă ne gândim că un pahar de cola conţine aproape zece linguriţe de zahăr.