Stiri despre endorfine

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce este terapia prin râs şi cum putem scăpa de stres cu ajutorul ei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este terapia prin râs şi cum putem scăpa de stres cu ajutorul ei

  Râsul este o modalitate simplă de a reduce stresul din viaţa ta şi te poate ajuta să faci faţă unui stil de viaţă stresant. Râsul oferă un antrenament pe scară largă pentru muşchii tăi şi eliberează un val de endorfine. Din moment ce mintea ta nu poate distinge râsul real şi cel fals, tot ceea ce te face să chicoteşti va avea un impact pozitiv.

 • Cum stimulezi natural hormonul fericirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum stimulezi natural hormonul fericirii

  Pentru a-ţi îmbunătăţi starea de spirit, este nevoie ca nivelul endorfinei, hormonului fericirii, să fie ridicat. Poate nu ştiai, dar pozitivitatea ta stimulează direct glanda pituitară care, la rândul ei, secretă producţia de endorfine în corp, combătând astfel stresul.

 • Sfaturi de urmat când eşti stresat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfaturi de urmat când eşti stresat

  Secolul vitezei îşi merită din plin această denumire mai ales că nu doar activităţile noastre sunt pe repede înainte ci şi gândurile. Ritmul de viaţă s-a accelerat într-un mod considerabil, suprasolicitând mai ales creierul.

 • Cel mai bun moment al zilei pentru sex
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai bun moment al zilei pentru sex

  Te simţi plină de energie dimineaţa? Conform unui studiu realizat în Marea Britanie s-a descoperit că cel mai bun moment în care poţi face sex este în zorii zilei, mai exact în jurul orei 7:30 sau la 45 de minute după ce te-ai trezit. Care sunt beneficiile?

 • Ce alimente au un puternic efect afrodisiac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce alimente au un puternic efect afrodisiac

  Se pare că zicala „Dragostea trece prin stomac“ este adevărată din mai multe puncte de vedere. Există alimente care activează dorinţele erotice mai rapid ca celelalte, acţionând ca nişte adevăraţi stimuli ai pasiunii. Iată ce trebuie să incluzi mai des în meniu, pentru a te bucura de efectul lor afrodisiac.

 • Stresul cronic afectează inima. Cum
îl putem diminua
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stresul cronic afectează inima. Cum îl putem diminua

  Stresul cronic poate avea un tăcut, dar periculos impact asupra sănătăţii inimii. Efectul său poate fi redus însă atât prin exerciţii de respiraţie, cât şi prin ocuparea timpului cu activităţi plăcute.

 • 5 motive pentru care e bine să zâmbeşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 motive pentru care e bine să zâmbeşti

  Numeroase studii dezvăluie beneficiile neaşteptate ale zâmbetului asupra organismului aşa că, data viitoare cand simţi nevoia să te exteriorizezi, nu trebuie să mai existe nici un motiv pentru a-ti ţine în frâu sentimentele.

 • De ce cu cât facem sex mai rar, cu atât ajungem să ne dorim mai puţin acest lucru: cum ne recăpătăm pofta de sex
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce cu cât facem sex mai rar, cu atât ajungem să ne dorim mai puţin acest lucru: cum ne recăpătăm pofta de sex

  I se poate întâmpla oricui să aibă o perioadă în care sexul lasă de dorit. Fie că nu avem o relaţie stabilă, fie suntem căsătoriţi, dar problemele zilnice ne copleşesc, pot trece şi luni de zile în care sexul lipseşte. Interesant este că, după un anumit timp, interesul faţă de sex scade atât de mult încât nici nu ne mai gândim la asta. Sexologii explică de ce cu cât facem sex mai rar, cu atât ajungem să ne dorim mai puţin acest lucru.

 • Scăpaţi de
tristeţe prin transpiraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scăpaţi de tristeţe prin transpiraţie

  Când vă duelaţi cu depresia, exerciţiul fizic este la fel de eficient ca un medicament. Nu este la fel de simplu ca înghiţirea unei tablete, dar efectele sale "secundare" – o inimă mai puternică, tonus muscular superior, mai multă energie – vă fac şi mai sănătos.

 • VIDEO De ce e bună o repriză consistentă de râs cu prietenii sau chiar singur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO De ce e bună o repriză consistentă de râs cu prietenii sau chiar singur

  „Oferă-i unui om un peşte şi va mânca o zi, dă-i o undiţă şi va bea bere şi va râde cu prietenii o viaţă“, spune o veche zicală. Dacă v-a smuls un zâmbet înseamnă că suntem pe drumul cel bun: râsul şi buna dispoziţie sunt foarte importante pentru sănătatea noastră.

 • Sexul atenuează durerile de cap
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sexul atenuează durerile de cap

  Contrar credinţei generale, sexul nu provoacă dureri de cap, ci le atenuează, uneori mai eficient decât medicamentele, potrivit neurologilor germani.

 • Acupresura scade intensitatea durerilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acupresura scade intensitatea durerilor

  La fel ca acupunctura, acupresura urmăreşte să refacă starea de sănătate prin reechilibrarea energiei vitale Qi. În timp ce acupunctura se realizează cu ace, în acupresură se utilizează forţa degetelor. Ambele ajută la controlul durerii şi la atenuarea simptomelor unor boli grave.

Modifică Setările