Stiri despre endometrioza

  29 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • ANALIZĂ De ce în România se nasc tot mai puţini copii: explicaţia specialiştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ De ce în România se nasc tot mai puţini copii: explicaţia specialiştilor

  România este într-un declin demografic accentuat, conform unor date Eurostat. În 2017, rata mortalităţii a fost de 13,3 la mia de locuitori, în timp ce rata natalităţii a fost de 9,7 la mie. În 2018, populaţia României a continuat să scadă, această situaţie fiind generată în special de o scădere a natalităţii, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Care sunt indiciile clare pe care le dă endometrioza? Aflăm la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt indiciile clare pe care le dă endometrioza? Aflăm la Adevărul Live

  Boala înconjurată de tabuuri, mituri, diagnostic tardiv, tratamente ineficiente care fac boala să recidiveze, despre care se ştiu prea puţine lucruri încă, extrem de dureroasă, frustrantă şi cronică, o boală care afectează în egală măsură femeile şi fetele în cea mai fertilă perioadă a vieţii şi la propriu, şi la figurat. Despre endometrioză ne vorbeşte la Adevărul Live dr. Voicu Simedrea, medic primar obstetrică-ginecologie din Timişoara.

 • Ce afecţiuni indică durerile menstruale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce afecţiuni indică durerile menstruale

  Durerile menstruale greu de suportat nu trebuie acceptate ca o normalitate. În funcţie de durată şi de neplăcerile care o însoţesc pot indica boli grave, ca endometrioza sau prezenţa unor chisturi.

 • Afecţiuni tratate cu anticoncepţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afecţiuni tratate cu anticoncepţionale

  Pilulele contraceptive previn o sarcină nedorită, dar sunt prescrise de medicul specialist şi în cazul unor boli sau tulburări din sfera ginecologică.

 • Despre cel mai eficient tratament pentru endometrioză, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre cel mai eficient tratament pentru endometrioză, la Adevărul Live

  Tot mai multe femei din România sunt diagnosticate anual cu endometrioză, iar miturile privind tratamentul corect încă persistă. Dr. Voicu Simedrea, medic primar obstetrică-ginecologie din Timişoara, vine la Adevărul Live să ne informeze care sunt simptomele banale ale bolii şi care sunt paşii de urmat odată primit acest diagnostic.

 • Cum recunoşti primele semne ale unei endometrioze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum recunoşti primele semne ale unei endometrioze

  Durerile şi crampele sunt câteva dintre simptomele care indică prezenţa endometriozei. Află ce alte semne dă această boală pe care este important s-o tratezi la timp.

 • Prof.dr. Elvira
Brătilă: „Endometrioza este ca o suferinţă oncologică“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prof.dr. Elvira Brătilă: „Endometrioza este ca o suferinţă oncologică“

  Diagnosticul endometriozei rămâne unul dificil de pus pentru că boala nu are semne clare şi specifice. Prof.dr. Elvira Brătilă, medic primar obstetrică-ginecologie, şef de clinică la Spitalul Clinic de Obstetrică- ginecologie „Prof. dr. Panait Sârbu“ din Bucureşti, a explicat avantajele chirurgiei robotice în managementul pacientelor diagnosticate cu endometrioză.

 • Durerea intensă de burtă,
primul semn al endometriozei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Durerea intensă de burtă, primul semn al endometriozei

  AVERTISMENT Menstruaţiile însoţite de dureri puternice nu sunt normale şi pot anunţa instalarea endometriozei, atrag atenţia medicii ginecologi. Mai ales dacă aceste dureri nu cedează la medicamente şi sunt însoţite de tulburări digestive sau urinare. Controlul la medicul specialist este esenţial pentru diagnosticarea şi tratamentul corect al acestei boli cronice care duce la infertilitate.

 • Laparoscopia sau chirurgia fără bisturiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Laparoscopia sau chirurgia fără bisturiu

  Folosită atât în diagnosticarea, cât şi în tratarea multor afecţiuni ginecologice şi abdominale, laparoscopia are numeroase avantaje faţă de chirurgia clasică.

 • Cum recunoşti endometrioza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum recunoşti endometrioza

  Considerată a doua mare cauză de infertilitate, endometrioza este una dintre afecţiunile ginecologice diagnosticate tot mai des în ultimul timp. Bine este să ştim care sunt semnele care indică prezenţa bolii, dar şi cum poate fi tratată.