Stiri despre doina rusti

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Italia o citeşte pe Doina Ruşti. „Omuleţul roşu”, reeditat la Roma după 10 ani de la succesul primei traduceri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Italia o citeşte pe Doina Ruşti. „Omuleţul roşu”, reeditat la Roma după 10 ani de la succesul primei traduceri

  Autoare a 12 romane şi a peste 50 de povestiri, Doina Ruşti este unul dintre cei mai traduşi şi apreciaţi scriitorii români. Cel mai recent succes peste hotare al prozatoarei este reeditarea volumului „Omuleţul roşu”, tradus şi apărut iniţial în Italia în anul 2012, la Nikita Editore, din Florenţa, cu sprijinul Institutului Cultural Român, care derulează programe specifice (TPS, din cadrul Centrului Cărţii).

 • Despre
molimă şi literatură cu Doina Ruşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre molimă şi literatură cu Doina Ruşti

  Scriitoarea Doina Ruşti a avut vreme în această perioadă de pandemie să verifice dacă molimele medievale care bântuiau Bucureştiul, vremuri tulburi despre care a scris în cărţile sale, au un corespondent actual.

 • FRAGMENT „Paturi oculte“, de Doina Ruşti, deschide noua colecţie a Editurii Litera, dedicată literaturii contemporane române. Ce alte titluri urmează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Paturi oculte“, de Doina Ruşti, deschide noua colecţie a Editurii Litera, dedicată literaturii contemporane române. Ce alte titluri urmează

  „Biblioteca de Proză Contemporană” este noua colecţie a Editurii Litera, coordonată de Doina Ruşti. Pornind de la convingerea că literatura naţională este, printre altele, şi o evaluare subiectivă a istoriei, editura consideră că în momentul actual este nevoie de o reconfigurare identitară, de o înnoire a imaginarului colectiv. „Adevărul” prezintă în premieră un fragment din romanul care deschide colecţia, „Paturi oculte” al Doinei Ruşti.

 • Se sună de intrare! Prima zi de şcoală, în amintirea unor scriitori şi artişti: „Puteam să jur că toate inimile şcolarilor erau doldora de furnici şi viespi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se sună de intrare! Prima zi de şcoală, în amintirea unor scriitori şi artişti: „Puteam să jur că toate inimile şcolarilor erau doldora de furnici şi viespi“

  În ultima jumătate de an s-a trăit cu nostalgia trecutului şi cu nesiguranţa prezentului. Pandemia de COVID-19 ne-a răsturnat cu susul în jos toată viaţa şi a dictat inclusiv începutul noului an şcolar. Şcolarii au asortat bucuria şi emoţia cu măşti de protecţie, dezinfectanţi şi distanţare socială. 15 septembrie 2020 nu mai aduce deloc cu primele zile în bănci aşa cum şi le amintesc şase scriitori şi artişti.

 • Doina Ruşti, despre „Homeric“,
la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doina Ruşti, despre „Homeric“, la Bucureşti

  Luni, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc o discuţie pe marginea romanului „Homeric”, de Doina Ruşti, recent apărut la Editura Polirom. Alături de scriitoare vor participa Paul Cernat, Cosmin Ciotloş şi Bogdan Simion (Cobzarul), cu muzica mahalalei Gorgani.

 • Miturile Chinei (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miturile Chinei (I)

  Am plecat spre China cu un sentiment vechi, una dintre acele mişcări şovăielnice, care te taie razant, obligându-te să te gândeşti la sertarele închise.

 • România, la periferia Europei – faza pe cultură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, la periferia Europei – faza pe cultură

  Între 20 februarie şi 20 martie 2018, România a pierdut mai mult decât ar fi putut câştiga, chiar dacă s-a aflat de două ori în atenţia Europei, în special în cea a Germaniei. De ce? Pentru că autorităţile de la Bucureşti nu ştiu sau nu vor să gestioneze mai bine şansele ţării!

 • FRAGMENT Romanul „Logodnica”, de Doina Ruşti, va fi ecranizat de regizorul britanic David Kinsella
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT Romanul „Logodnica”, de Doina Ruşti, va fi ecranizat de regizorul britanic David Kinsella

  După ce a realizat un scurtmetraj despre povestea de dragoste dintre el şi o basarabeancă din Chişinău, regizorul britanic David Kinsella intenţionează să reia povestea într-un lungmetraj după cartea scriitoarei Doina Ruşti, „Logodnica”. Adevărul.ro prezintă un fragment în premieră din cartea în care regizorul este personaj. Pe 21 septembrie, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, are loc lansarea cărţii, în prezenţa scriitoarei şi a lui Kinsella.

 • Un
nou roman de Doina Ruşti, la Polirom: „Mâţa Vinerii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nou roman de Doina Ruşti, la Polirom: „Mâţa Vinerii“

  Editura Polirom a publicat în această săptămînă un nou roman semnat de Doina Ruşti, una dintre cele mai apreciate voci feminine ale literaturii contemporane: „Mâţa Vinerii“, colecţia „Fiction Ltd.”, volum disponibil şi în format digital.

 • Întâlnire cu scriitoarea Doina Ruşti, la Casa Baiulescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întâlnire cu scriitoarea Doina Ruşti, la Casa Baiulescu

  Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov vă invită la un eveniment special pentru iubitorii de literatură: întâlnirea cu scriitoarea Doina Ruşti. Dialogul cu autoarea invitată şi lectura publică din opera sa vor avea loc joi, 17 noiembrie 2016, orele 15,00, la Mansarda Casei Baiulescu.

 • Ficţiuni despre
trecut. Doina Ruşti vorbeşte despre Bucureştiul fanarioţilor şi despre domnii
de-acum două secole, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ficţiuni despre trecut. Doina Ruşti vorbeşte despre Bucureştiul fanarioţilor şi despre domnii de-acum două secole, la Adevărul Live

  Scriitoarea Doina Ruşti vorbeşte, la Adevărul Live, despre cel mai recent volum al său, „Manuscrisul fanariot“ şi despre mirajul Bucureştiului din secolului XVIII. Despre libertate şi dragoste, dar şi despre toate frumuseţile unei moşteniri culturale percepută mai degrabă ca fiind de la periferia dezvoltării noastre.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Manuscrisul fanariot", de Doina Ruşti, lansat sâmbătă, la Bucureşti

  Acesta este personajul Doinei Ruşti, din romanul "Manuscrisul fanariot", apărut de curând în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom. Îl puteţi întâlni în uşa Librăriei Humanitas Cişmigiu, legănîndu-şi umbreluţa galbenă, fluturîndu-şi poalele anteriului. Ziua: sâmbătă, 4 aprilie.

 • Criticul literar Tania Radu, despre Mircea Cărtărescu: „În scrisul lui, pasta vieţii devine mereu, inevitabil, poezie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criticul literar Tania Radu, despre Mircea Cărtărescu: „În scrisul lui, pasta vieţii devine mereu, inevitabil, poezie“

  Volumul „Chenzine literare“, apărut recent la Editura Humanitas, cuprinde cronici literare scrise de Tania Radu în ultimii zece ani. Texte semnate de Mircea Cărtărescu, Ana Blandiana, Ioana Pârvulescu, Nina Cassian, Filip Florian, Radu Aldulescu, Doina Ruşti şi Simona Sora se numără printre cele apreciate în paginile cărţii.

 • StarTech: Doina Ruşti îşi ţine „universul“ pe un stick
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  StarTech: Doina Ruşti îşi ţine „universul“ pe un stick

  Romancieră tradusă şi premiată (printre multe altele, romanul „Lizoanca la 11 ani“, apărut în 2009, a fost recompensat anul acesta cu Premiul „Ion Creangă“ al Academiei Române), Doina Ruşti îşi scrie uneori cărţile pe un telefon Samsung Galaxy. Și le depozitează pe un stick, cât o clapă de laptop.

 • Eliade kitsch
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eliade kitsch

  A cincea carte de proză a Doinei Ruşti este un volum de povestiri bucureştene care copiază literatura fantastică a autorului nuvelei „Pe strada Mântuleasa“. O bună parte din „recuzita” literaturii eliadeşti se află în volumul „Cămaşa în carouri”, dar ideea de fantastic a Doinei Ruşti este una comodă, lipsită de imaginaţie, tocită.

Modifică Setările