stiri despre daniel chitoiu

Cumplita propunere „pace contra teritorii” revine, acuză preşedintele Zelenski, indignat - şi pe bună dreptate – că tocmai din partea lui Macron i-a fost dat să audă că procesul de pace ar depinde de posibilitatea acceptării sfâşierii Ucrainei şi renunţării la suveranitatea naţională şi a schimbării frontierelor.

acum 16 ore · comentarii (80)

Diaspora românească, foarte numeroasă, numără însă foarte puţini aleşi locali de origine română. La ultimele alegeri, a crescut numărul de candidaţi, dar sunt încă rare cazurile în care aceştia au reuşit. În acelaşi timp, românii consideră că nu sunt suficient de bine reprezentaţi, dar sunt puţini cei care se înscriu pe listele electorale, pentru a putea vota.

acum 7 ore · comentarii (1)

Acordul nuclear semnat în 2015 de statele P5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, China, Rusia şi Germania) şi Republica Islamică Iran a pus capăt unei perioade de negocieri întinsă pe 12 ani şi a ameliorat instabilitatea regională cauzată de neliniştile provocate de ambiţiile nucleare ale elitei politice din Teheran.

acum 19 ore · comentarii (1)

Mai multe agenţii de presă preiau ştirea, din surse ale serviciilor secrete de la Moscova, conform căreia Putin a fost internat de urgenţă cu o săptămână în urmă şi, posibil, a şi fost operat de cancer. Ştirea este dată de agenţia Mediafax la noi, şi de La Stampa din Italia, şi preluată apoi de numeroase ziare şi reviste, inclusiv din Rusia.

acum 13 ore · comentarii (7)

Iată că au trecut doar şase luni şi ceea ce scriam la începutul lunii noiembrie, chiar cu două săptămâni înainte de votul pentru învestirea guvernului Nicolae Ciucă, în articolul „Coaliţia PNL – PSD pentru siluirea Constituţiei. Cum vor Iohannis şi Ciolacu să impună republica parlamentară”, prinde contur.

acum 5 zile · comentarii (33)

Diriguitorii din turism ar putea inventa noi oferte pentru străinii doritori de turism nemaivăzut, la gropile de gunoi sau la zonele de ardere a deşeurilor al căror fum întunecă şi sufocă aerul şi oamenii. Evoluţia turismului în România, în marile oraşe, în zone consacrate sau mai noi pe harta vizitatorilor, ar trebui să-i facă pe cei din domeniu să gândească noi sigle, concepte de promovare locale, zonale, pe lângă frunza naţională.

acum 5 zile · comentarii (0)

Acum şapte ani, Christian Badea prezenta la Filarmonică un program Richard Strauss în care aducea o necunoscută pentru Ultimele patru lieduri. O soprană norvegiană de o statură impunătoare, cu faţă de copil şi cu o voce imensă, care a umplut imediat Ateneul, plutind imperial peste orchestră.

acum 5 zile · comentarii (1)

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care o primim la Future Minds de la părinţi este: „Merită să facem efortul financiar de a ne susţine copilul la facultate în străinătate?”. De fapt, ca să fim sinceri, întrebarea este formulată mult mai simplu şi direct: „E ceva de capul şcolilor astea de afară?”. Chiar dacă întrebarea este simplă, răspunsul este ceva mai complex.

acum 5 zile · comentarii (6)
Modifică Setările