stiri despre daniel chitoiu

Izolată pe plan mediatic şi blamată pentru incursiunea sa în Nord-estul Siriei şi atacurile împotriva gherilelor şi civililor kurzi, Turcia are propria sa naraţiune în legătură cu perspectivele situaţiei din Siria, care se aşază pe liniile majore de raţionalitate occidentală şi pe ţintele stabilite deja de către NATO şi UE în regiune:

acum 21 ore · comentarii (22)

De trei ani încoace, toată politica americană este despre Donald Trump. Am putea spune că şi cea globală. Presa din România, în general presa europeană, îl prezintă pe Trump din perspectiva aşa numitei „presei mainstream” americane, în frunte cu CNN, o presă care, de la început, a fost programatic împotriva candidatului, apoi a preşedintelui, Donald Trump.

acum 21 ore · comentarii (34)

Modul neconvingător în care Rovana Plumb, Laszlo Trocsanyi şi Sylvie Goulard s-au prezentat la audierile din Parlamentul European demonstrează dificultăţile pe care Ursula von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene, le are de trecut pentru a-şi asigura un mandat robust.

Marea, imensă problemă legată de managementul companiilor şi instituţiilor de stat, prin care se sustrag direct sau se pierd miliarde prin proastă conducere intenţionată sau complice trecere cu vederea, e pur politică. Nu este de natură managerială, aşa cum cred foarte mulţi, nici socială, nici economică, de conjunctură sau de context. Ci este şi a fost tot timpul o decizie politică.

acum 18 ore · comentarii (2)

Stimaţi compatrioţi, deşi am declarat vineri că e un lucru bun că a trecut moţiunea de cenzură, o ştiu şi eu, la fel ca şi dvs, că aceasta nu e calea ideală de a schimba un guvern. Leul a căzut în urma creşterii instabilităţii politice, după un un de zile în care internaţionalizarea luptei noastre politice a afectat dobânda la care se împrumută ţara.

Deşi sănătatea consumă 16% din totalitatea banilor publici (!) iar măsurile luate în acest domeniu ne vizează direct pe fiecare dintre noi, puţini sunt cei interesaţi de persoanele care conduc acest domeniu şi de modul în care urmează a-şi exercita funcţia. Motivul este probabil lipsa de cunoştinţe tehnice, a populaţiei în general şi a clasei politice în particular, privind modul de funcţionare a acestui domeniu.

acum 19 ore · comentarii (0)

Din ce am văzut zilele acestea, şi preşedintele Iohannis şi liderii PNL sunt conştienţi şi de şansa oferită, dar şi de greutăţile imense care stau în calea atingerii obiectivelor propuse. Fără sprijinul unor forţe politice relevante, nu vor reuşi. Există chiar şi riscuri mari să dezamăgească, iar nota să vină la alegerile viitoare. Societatea are interesul să reuşească în acest efort, dar pentru asta trebuie să şi pună umărul să ajute.

acum 20 ore · comentarii (18)

Ediţia a XXXI-a Festivalului Naţional de Comedie, formă modernizată şi revizuită a mai vechiului Colocviu despre Arta Comediei creat de regretatul Valentin Silvestru şi de Secţia de critică a ATM, a avut loc la şi în organizarea Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi în perioada 4-13 octombrie 2019.

acum 22 ore · comentarii (0)

Din comoditate sau din neştiinţă, foarte mulţi responsabili politici au subestimat sau, în cel mai bun caz, au încercat să minimalizeze importanţa enormă a problemei „luptătorilor străini“ plecaţi, în primul rând din fanatism apoi, posibil, şi din oarecare motive financiare, să lupte pentru cauza Marelui Jihad în cadrul grupărilor înarmate de care a dispus Statul Islamic din Irak şi Levant (ISIS).

acum 2 zile · comentarii (78)

Filarmonica George Enescu a continuat buna practică a omagierilor marilor performeri şi compozitori. Aşa au fost, într-o seară de octombrie, în Sala Mare a Ateneului Romîn, aniversarea celor 85 de ani ai tenorului Ion Buzea şi comemorările a 200 de ani de la naşterea Clarei Wieck-Schumann, a 50 de ani de la moartea lui Constantin Silvestri.

acum 13 ore · comentarii (0)