Stiri despre cdu

  148 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un român ar putea deveni noul primar al oraşului Görlitz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un român ar putea deveni noul primar al oraşului Görlitz

  Octavian Ursu a părăsit România în 1990 şi s-a angajat la Filarmonica din Görlitz. Mai târziu a intrat în Uniunea Creştin-Democrată, ulterior în legislativul din Saxonia, iar acum luptă pentru primăria oraşului Görlitz.

 • Sfârşitul idilei dintre Viktor Orban şi Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfârşitul idilei dintre Viktor Orban şi Germania

  Conservatorii germani reevaluează sprijinul lor pentru Viktor Orban, în contextul în care liderul ungar a demarat o campanie agresivă împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi a anunţat că va începe o nouă etapă a campaniei, în care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, va fi vizat.

 • Angela Merkel şi momentul ei de curaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angela Merkel şi momentul ei de curaj

  Cine strînge cioburile distrusei ordini mondiale? La Conferinţa de Securitate de la München, cancelara Angela Merkel a dat un răspuns la această întrebare. Dar n-a spus tot adevărul.

 • Spre falimentul CDU şi al Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spre falimentul CDU şi al Europei

  Ce semnificaţii are alegerea fostei secretare generale a CDU Kramp-Karrenbauer în fruntea CDU pentru partidul ei guvernamental, pentru Germania şi Europa? Dar pentru Occident şi democraţii?

 • Angela Merkel, aplaudată timp de 10 minute în picioare la ultimul discurs ca preşedinte CDU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angela Merkel, aplaudată timp de 10 minute în picioare la ultimul discurs ca preşedinte CDU

  Liderul PNL Ludovic Orban, prezent la Congresul CDU care a stabilit succesorului Angelei Merkel în fruntea partidului după 18 ani, a scris, pe Facebook, că discursul de final rostit de cancelarului german a fost aplaudat timp de 10 minute în picioare. Noua preşedintă a Uniunii Creştin-Democrate (CDU) este Annegret Kramp-Karrenbauer, cunoscută ca „mini-Merkel“.

 • INFOGRAFIE Cine îi ia locul Angelei Merkel?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE Cine îi ia locul Angelei Merkel?

  Şefa Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania, Angela Merkel, se pregăteşte să predea ştafeta, odată cu organizarea alegerilor pentru conducerea formaţiunii, în cadrul Congresului ce va avea loc la Hamburg în perioada 7-8 decembrie.

 • Germania şi europenii, în cădere liberă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania şi europenii, în cădere liberă

  Degringolada germano-europeană n-a luat sfârşit doar pentru că Merkel se retrage de la cârma CDU. Scena politică vesteuropeană rămâne sub stare de asediu. Revirimentul riscă să întârzie mult, spre paguba tuturor.

 • Creştin-democraţii germani se pregătesc să încheie „era Merkel“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creştin-democraţii germani se pregătesc să încheie „era Merkel“

  Uniunea Creştin-Democrată (CDU) din Germania îşi va alege vineri noul lider, care, cel mai probabil, va prelua conducerea celei mai mari economii a Europei atunci când Angela Merkel va părăsi cancelaria federală de la Berlin. În plus, notează dpa, votul de vineri ar putea marca o schimbare în poziţia politică a formaţiunii, care ar putea deveni mai conservatoare.

 • Germania: Aliata Angelei Merkel, favorită la şefia Uniunii Creştin-Democrate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania: Aliata Angelei Merkel, favorită la şefia Uniunii Creştin-Democrate

  Annegret Kramp-Karrenbauer, secretar general al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), este cotată cu prima şansă la câştigarea şefiei acestei formaţiuni de centru-dreapta, condusă în prezent de cancelarul federal german, Angela Merkel. Aşa arată un sondaj de opinie prezentat vineri, transmite dpa.