Stiri despre cdu

  169 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Entuziasmul
transatlantic Berlin - Washington a înflorit în gerar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Entuziasmul transatlantic Berlin - Washington a înflorit în gerar

  Victoria preşedintelui Joseph Robinette Biden Jr. de la sfârşitul anului trecut, cel puţin simbolic, a recalibrat alianţa transatlantică a Statelor Unite cu Germania, destul de tensionată în mandatul lui Donald Trump, după patru ani de politică „America First”.

 • Armin Laschet preia conducerea partidului conservator german CDU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Armin Laschet preia conducerea partidului conservator german CDU

  Cursa pentru şefia partidului Angelei Merkel, CDU, a devenit un maraton. În final, s-a impus Armin Laschet, premierul celui mai populat land federal, Renania de Nord-Vestfalia. Va candida şi pentru funcţia de cancelar?

 • Bild, Merkel şi războaiele culturale din jurul reunificării între Est şi Vest: povestea celui mai popular tabloid din Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bild, Merkel şi războaiele culturale din jurul reunificării între Est şi Vest: povestea celui mai popular tabloid din Germania

  Fondat de Axel Springer şi publicat prima oară în 1952, Bild, cel mai mare tabloid din Germania, este tipărit în 20 de ediţii regionale şi vinde peste 1.3 de milioane de copii. Publicaţia pătrunde în toate colţurile societăţii germane, dar atinge profund şi scena politică profund, astfel încât de-a lungul anilor cancelarii germani s-au bazat pe el pentru a lua pulsul naţiunii.

 • Armele nucleare americane, motiv de dispută în coaliţia guvernamentală din Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Armele nucleare americane, motiv de dispută în coaliţia guvernamentală din Germania

  Noii lideri ai SPD spun că armele nucleare pe teritoriul german nu întăresc securitatea Germaniei, din contră şi că este timpul ca Berlinul săexcludă pe viitor staţionarea lor. Ofensiva lor se concentrează asupra reînnoirii flotei germane de avioane de vânătoare, alcătuită în prezent din aparate Tornado în curând învechite şi care au ca misiune principală să transporte bombe nucleare americane în cadrul forţei de descurajare a NATO în Europa.

 • Patru bărbaţi se luptă pentru succesiunea Angelei Merkel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru bărbaţi se luptă pentru succesiunea Angelei Merkel

  Cursa pentru succesiunea Angelei Merkel s-a deschis  în cadrul Uniunii Creştin-Democrate germane , iar potenţialii pretendenţi la conducerea partidului iau distanţă faţă de cancelar şi aruncă în incertitudine finalul ultimului ei mandat.

 • Fostul şef al diplomaţiei germane, social-democratul Sigmar Gabriel, prezice sfârşitul Uniunii Creştin-Democrate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fostul şef al diplomaţiei germane, social-democratul Sigmar Gabriel, prezice sfârşitul Uniunii Creştin-Democrate

  Fostul ministru al Afacerilor Externe al Germaniei şi fostul lider al Partidului Social-Democrat, Sigmar Gabriel, a declarat că a venit sfârşitul Uniunii Creştin-Democrate (CDU). Acesta a făcut afirmaţiile în contextul în care ministrul Apărării, liderul CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, a renunţat la şefia partidului şi să mai candideze pentru funcţia de cancelar.

 • Cancelarul Angela Merkel condamnă, de la Pretoria, alianţa CDU cu AfD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cancelarul Angela Merkel condamnă, de la Pretoria, alianţa CDU cu AfD

  Cancelarul german Angela Merkel a catalogat joi drept un „act de neiertat” alianţa electorală fără precedent încheiată cu o zi înainte de Uniunea sa Creştin Democrată (CDU) cu AfD (extrema dreaptă) la nivel regional în Turingia, care a provocat un adevărat seism politic în ţară, relatează AFP.

 • Germania. Alegerile din landul Turingia confirmă ascensiunea partidelor extremiste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania. Alegerile din landul Turingia confirmă ascensiunea partidelor extremiste

  La 30 de ani de la căderea Zidului de la Berlin, alegerile din landul est-german Turingia au confirmat întărirea partidelor de extremă şi declinul partidelor populare tradiţionale în fosta Germaniei comunistă: scrutinul de duminică a fost câştigat de partidul „Die Linke” al premierului Bodo Ramelow, urmaş al fostului partid comunist din DDR, cu 31% din voturi.

 • Germania se luptă cu sine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania se luptă cu sine

  1 septembrie nu este doar o dată de importanţă istorică. În această zi populiştii de dreapta de la AfD au obţinut cel mai bun rezultat electoral din istoria lor. O dovadă a luptei Germaniei cu ea însăşi, crede Ines Pohl.

 • „Cenzură“ în CDU pe tema crizelor de tremurat ale lui Merkel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cenzură“ în CDU pe tema crizelor de tremurat ale lui Merkel

  Partidul Uniunea Creştin Democrată (CDU, conservatori) al Angelei Merkel ar practica ”o cenzură” cu privire la crizele de tremurat neexplicate ale cancelarului de aproape o lună, dezvăluie tabloidul german Bild, relatează AFP. Jurnalul îşi exprimă frustrarea pe site cu privire la faptul că CDU se comportă ”ca şi cum Angela Merkel nu a suferit niciodată trei atacuri de tremurat”.

 • Premierul, în discuţii cu
reprezentantul Grupului CDU/CSU din Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul, în discuţii cu reprezentantul Grupului CDU/CSU din Germania

  Premierului Maia Sandu a avut o întrevedere cu Jürgen Hardt, purtătorul de cuvânt în chestiuni de politică externă al Grupului format din Uniunea Creştin-Democrată şi Uniunea Creştin-Socială din Germania. Într-un comunicat de presă remis de executiv se menţionează că oficialii au făcut un schimb de opinii privind evoluţiile politice din Republica Moldova, transmite IPN.

 • Alte două arestări în legătură cu asasinarea unui politician german
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alte două arestări în legătură cu asasinarea unui politician german

  Poliţia germană a arestat ale două persoane în cadrul anchetei cu privire la asasinarea lui Walter Lübcke, un lider politic din cadrul CDU care s-a pronunţat în favoarea migranţilor, de către Stephan Ernst, un neonazist, a anunţat parchetul joi, relatează AFP.

 • Un român ar putea deveni noul primar al oraşului Görlitz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un român ar putea deveni noul primar al oraşului Görlitz

  Octavian Ursu a părăsit România în 1990 şi s-a angajat la Filarmonica din Görlitz. Mai târziu a intrat în Uniunea Creştin-Democrată, ulterior în legislativul din Saxonia, iar acum luptă pentru primăria oraşului Görlitz.

 • Sfârşitul idilei dintre Viktor Orban şi Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfârşitul idilei dintre Viktor Orban şi Germania

  Conservatorii germani reevaluează sprijinul lor pentru Viktor Orban, în contextul în care liderul ungar a demarat o campanie agresivă împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi a anunţat că va începe o nouă etapă a campaniei, în care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, va fi vizat.

 • Angela Merkel şi momentul ei de curaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angela Merkel şi momentul ei de curaj

  Cine strînge cioburile distrusei ordini mondiale? La Conferinţa de Securitate de la München, cancelara Angela Merkel a dat un răspuns la această întrebare. Dar n-a spus tot adevărul.

 • Spre falimentul CDU şi al Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spre falimentul CDU şi al Europei

  Ce semnificaţii are alegerea fostei secretare generale a CDU Kramp-Karrenbauer în fruntea CDU pentru partidul ei guvernamental, pentru Germania şi Europa? Dar pentru Occident şi democraţii?

 • Angela Merkel, aplaudată timp de 10 minute în picioare la ultimul discurs ca preşedinte CDU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angela Merkel, aplaudată timp de 10 minute în picioare la ultimul discurs ca preşedinte CDU

  Liderul PNL Ludovic Orban, prezent la Congresul CDU care a stabilit succesorului Angelei Merkel în fruntea partidului după 18 ani, a scris, pe Facebook, că discursul de final rostit de cancelarului german a fost aplaudat timp de 10 minute în picioare. Noua preşedintă a Uniunii Creştin-Democrate (CDU) este Annegret Kramp-Karrenbauer, cunoscută ca „mini-Merkel“.

Modifică Setările