Stiri despre bulandra

  65 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INTERVIU Vlad Zamfirescu, director interimar la Bulandra: „Cu sau fără mască, istoria milenară a teatrului nu se opreşte în această pandemie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Vlad Zamfirescu, director interimar la Bulandra: „Cu sau fără mască, istoria milenară a teatrului nu se opreşte în această pandemie“

  Vlad Zamfirescu  vorbeşte despre premierele pregătite la Teatrul Bulandra, despre condiţiile reluării spectacolelor şi despre cum poate un artist, independent sau nu, să supravieţuiască în timpul acestei crize, departe de scenă şi de platourile de filmare. "Nu ne vom opri, nu vom îngheţa, aşteptând să ne dezgheţe alţii", spune actorul- manager.

 • A murit actorul Şerban Celea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit actorul Şerban Celea

  Actorul Şerban Celea a murit, joi, la vârsta de 68 de ani, anunţă Uniunea Teatrală din România, printr-o postare pe pagina de Facebook.

 • Bătălia de la Bulandra n-a existat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătălia de la Bulandra n-a existat

  Un critic de operă pe care-l urmăresc, cu interes, de ceva vreme a publicat zilele trecute un articol despre înlocuirea managerului interimar de la Teatrul Bulandra şi, în mare, alte chestiuni spinoase din sistemul artelor spectacolului.

 • Regizorul Andrei Şerban, alături de actorii demisionari: Poate, sub puterea exemplului vostru, Bulandra îşi va regăsi demnitatea şi forţa creatoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Andrei Şerban, alături de actorii demisionari: Poate, sub puterea exemplului vostru, Bulandra îşi va regăsi demnitatea şi forţa creatoare

  Nume importante de la Teatrul Bulandra, Constantin Dogioiu, Alin State, Alexandra Fasolă, şi-au dat demisia, protestând faţă de acţiunile directorului interimar de la Bulandra, Catinca Nistor. Alte personalităţi, Şerban Pavlu, Rodica Lazăr, Marius Manole, Ana Ularu, Vlad Zamfirescu, Ana Ioana Macaria,  s-au solidarizat cu aceştia. Andrei Şerban admiră, într-o scrisoare deschisă, curajul acestor actori.

 • Teatru online. Atrocităţi, chinuri fizice, masacre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. Atrocităţi, chinuri fizice, masacre

  Cercetătorii au căzut cu mare dificultate de acord, însă astăzi mai toată lumea spune cu Shakespeare ar fi scris ‘’Titus Andronicus’’ între anii 1590-1593. Era la vremea aceea extrem de tânâr, nu număra decât 26-29 de ani.

 • Teatru online. Spectacole în chip
şi fel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. Spectacole în chip şi fel

  Astăzi despre trei spectacole revăzute datorită înregistrărilor on line. „Maitreyi’’ de la Teatrul „Regina Maria’’ din Oradea ,„Prometeu înlănţuit’’, producţie a Naţionalului din Timişoara, şi Mamouret de la „Bulandra”

 • De la Bulandra se aude Bach în Săptămâna Patimilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Bulandra se aude Bach în Săptămâna Patimilor

  Întâlnirea cu înălţătoarea muzică a lui Bach este cât se poate de potrivită într-o săptămână atât de specială precum e cea a Patimilor. Astfel, astăzi, de la ora 19.00, spectatorii Teatrului Bulandra vor putea viziona online producţia The  Bach Files, cu muzică de Adrian Enescu pe teme de J.S. Bach, regia fiind semnată de Alexandru Darie.

 • Bulandra îşi mută spectacolele în online
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bulandra îşi mută spectacolele în online

  De sâmbătă, Teatrul Bulandra transmite pe pagina sa de Facebook înregistrarea spectacolelor programate până la sfârşitul lunii martie şi anulate în urma măsurilor de siguranţă împotriva răspândirii COVID 19. Spectacolele vor putea fi vizionate gratuit, in regim de live stream.

 • „Antigona“ de Sofocle, unul din marile texte ale dramaturgiei universale, în premieră pe scena Teatrului Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Antigona“ de Sofocle, unul din marile texte ale dramaturgiei universale, în premieră pe scena Teatrului Bulandra

  La Teatrul Bulandra au început repetiţiile la spectacolul "Antigona: de Sofocle, a cărui premieră este programată pentru 15 aprilie. Din distribuţie fac parte actori selectaţi de către regizorul grec Stathis Livathinos, în urma unui masterclass, printre care se numără: Andreea Bibiri, Alexandra Fasolă (Antigona, în distribuţii diferite), Cornel Scripcaru, Ana Ioana Macaria, Adrian Ciobanu, Lucian Ifrim.

 • FNT După „sanctificarea“ lui Alexandru Darie, Andrei Şerban condamnă „trivialitatea şi fenomenul de isterie colectivă ce se naşte la moartea artiştilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FNT După „sanctificarea“ lui Alexandru Darie, Andrei Şerban condamnă „trivialitatea şi fenomenul de isterie colectivă ce se naşte la moartea artiştilor“

  Declaraţiile lui Andrei Şerban, în cadrul dezbaterii pe tema dictaturii şi manipulării, în FNT, după cele două spectacole cu "Richard III", de la Bucureşti şi, respectiv, Budapesta, au stârnit mari controverse în mediul treatral. Teatrul Bulandra a transformat cele două săli de la Izvor, respectiv, din Grădina Icoanei, în adevărate sanctuare, cu postere mari ale regizorului care a murit pe 18 septembrie.

 • PORTRET Tamara Buciuceanu-Botez. De ce spunea celebra actriţă: „Eu seara nu mănânc“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Tamara Buciuceanu-Botez. De ce spunea celebra actriţă: „Eu seara nu mănânc“

  Tamara Buciuceanu-Botez a fost o actriţă care s-a dedicat teatrului complet, fără reţineri. A păşit pentru prima dată pe o scenă în copilărie, alături de sora ei, Iulia, şi i-a convins pe toţi că acolo îi e locul. Primul ei profesor de teatru, de la Iaşi, i-a prezis viitorul de mare actriţă chiar din anul II de facultate: „O să faci comedia cu lacrimă!“

 • George Banu, la moartea lui Alexandru Darie: „Ducu nu s-a grăbit şi a dat abuziv timp timpului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Banu, la moartea lui Alexandru Darie: „Ducu nu s-a grăbit şi a dat abuziv timp timpului“

  Criticul de artă George Banu îi face un portret lui Alexandru Darie, care va fi înmormântat duminică, de la ora 13.00, la Cimitirul Belu. George Banu spune, exclusiv pentru Adevărul, că regizorul de teatru, care a murit, miercuri, la Fundeni, „nu s-a grăbit şi a dat abuziv timp timpului. E păcat căci azi, când dispare, opera îi pare a fi neîmplinită".

 • Criticul de artă George Banu despre spectacolul lui Andrei Şerban: „Richard III, de foc şi de gheaţă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criticul de artă George Banu despre spectacolul lui Andrei Şerban: „Richard III, de foc şi de gheaţă“

  "După Iulius Cesar, văzut în urmă cu nişte decenii, drumul vieţii mă convoacă acum la întâlnirea cu Richard, maestrul politic, propus azi tot de Andrei Şerban. Repertoriul unui regizor nu e arbitrar, ci trasează  un parcurs, solicită o interpretare. Regizorul ascultă Istoria cu majusculă, dar şi pe sine...", scrie criticul de artă George Banu despre "Richard al III-lea", spectacolul lui Andrei Şerban de la Teatrul Bulandra.

 • Fascismul ca
permanenţă a istoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fascismul ca permanenţă a istoriei

  Un teribil avertisment asupra esenţei fasciste a luptei pentru putere lansează regizorul Andrei Şerban în noua sa producţie, „Richard al III-lea“ de la Teatrul Bulandra, cu atât mai necesar în condiţiile degradării accentuate a climatului politic, la noi şi în întreaga lume, Occidentul de data aceasta nemaifăcând excepţie.

 • Iertarea sau „Treapta a noua“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iertarea sau „Treapta a noua“

  La Bulandra, în sala din Grădina Icoanei, spectacolul „Treapta a noua“ spune povestea unei  mame alcoolice care îşi părăseşte fiica, iar după ani, încearcă să reînnoade relaţia dintre ele, înţelegând că înainte de a-i ierta pe ceilalţi, trebuie să se ierte pe ea însăşi.

 • CRONICĂ Căderea lui „Coriolanus” VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Căderea lui „Coriolanus” VIDEO

  Spectacolul „Coriolanus”, în regia lui Alexandru Darie, pune în prim plan, la Teatrul Bulandra, lupta pentru putere a protagonistului, precum şi sfârşitul tragic al acestuia, după o viaţă sacrificată pe altarul ambiţiei şi al grandomaniei.

 • „Pisica pe
acoperişul fierbinte“ zgârie rău. Premieră la Teatrul Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pisica pe acoperişul fierbinte“ zgârie rău. Premieră la Teatrul Bulandra

  Marţi seară a avut loc premiera, la Sala Izvor (Liviu Ciulei) a Teatrului Bulandra, cu spectacolul „Pisica pe acoperişul fierbinte“, pe textul premiat cu Pulitzer al celebrului Tennessee Williams (tradus de regretata Antoaneta Ralian) şi în regia reputatului Dinu Cernescu. Publicul a fost încântat de prestaţia unor îndrăgiţi actori: Alexandra Fasolă, Tudor Aaron Istodor, Dana Dogaru, Virgil Ogăşanu, Silvana Negruţiu şi Lucian Ifrim.

 • „Coriolanus“.
Despre demnitate sau „Revolta maselor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Coriolanus“. Despre demnitate sau „Revolta maselor“

  Prin „Coriolanus“, spectacolul său de la Teatrul Bulandra, regizorul Alexandru Darie reînnoadă cu tradiţia marilor sale spectacole din anii ’90: vizuale, de o intensitate aproape epidermică, la scară mare şi pe teme mari. Textul lui Shakespeare indică clar duşmanul oricărei societăţi: populismul şi voinţa monstruoasă a plebei, ceea ce în epoca noastră, cu dominaţia reţelelor sociale şi aşa-zisa „democratizare“ a gusturilor, devine foarte actual.

 • INTERVIU Gheorghe Ifrim, actor: „Am învăţat matematică la meditaţii. Munceam vara la serele de la Măgurele ca să strâng bani“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Gheorghe Ifrim, actor: „Am învăţat matematică la meditaţii. Munceam vara la serele de la Măgurele ca să strâng bani“

  Gheorghe Ifrim era student la ASE când regizorul Cătălin Naum i-a întrezărit parcursul profesional. „Gigel, tu o să fii actor“, i-a spus el atunci, iar toate drumurile l-au dus acolo. Fie că joacă în serialul de televiziune „Las Fierbinţi“, fie că interpretează roluri pe scena Teatrului Bulandra, Ifrim îşi propune să înveţe continuu şi de la personajele comice, şi de la cele dramatice.

 • Alexandru Darie şi Şerban Pavlu la interviurile FNT. Darie: „Este necesar să se revină în România la teatrul politic pentru că este o formă de conştientizare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Darie şi Şerban Pavlu la interviurile FNT. Darie: „Este necesar să se revină în România la teatrul politic pentru că este o formă de conştientizare“

  Seria de interviuri FNT de la „Adevărul Live“ a continuat cu invitaţii Alexandru Darie şi Şerban Pavlu, care au vorbit despre premiera spectacolului „Coriolanus“ de William Shakeaspeare din cadrul Festivalului Naţional de Teatru (19-29 octombrie). Regizorul şi actorul au vorbit despre actualitatea lui Shakespeare, despre necesitatea teatrului politic, precum şi despre particularităţile personajului central, Caius Martius.

 • Spectacolul „Coriolanus”, după William Shakespeare, în viziunea regizorală a lui Alexandru Darie, are premiera în Festivalul Naţional de Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul „Coriolanus”, după William Shakespeare, în viziunea regizorală a lui Alexandru Darie, are premiera în Festivalul Naţional de Teatru

  Festivalul Naţional de Teatru anunţă câteva detalii în legătură cu spectacolele „Coriolanus”, în viziunea regizorală a lui Alexandru Darie – producţie a Teatrului „L.S. Bulandra” din Bucureşti şi „Îngeri în America”, pus în scenă la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj de regizorul Victor Ioan Frunză.

 • FOTO Proiect unic în România: cea mai mare coproducţie teatrală la nivel naţional. „Ne ştim de 100 de ani”, în premieră la Râmnicu Vâlcea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Proiect unic în România: cea mai mare coproducţie teatrală la nivel naţional. „Ne ştim de 100 de ani”, în premieră la Râmnicu Vâlcea

  Opt oameni provenind din cele patru regiuni istorice ale ţării vor să arate cum s-a schimbat România pe parcursul ultimilor 100 de ani, printr-un spectacol în care toate rolurile sunt principale şi care reprezintă cel mai mare proiect teatral finanţat de Ministerul Culturii în contextul manifestărilor dedicate Centenarului. Premiera piesei are loc la finele săptămânii, 6 - 7 octombrie la Râmnicu Vâlcea.

 • VIDEO Marina Constantinescu: FNT este „un maraton al teatrului românesc”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Marina Constantinescu: FNT este „un maraton al teatrului românesc”

  Marina Constantinescu, directorul şi selecţionerul unic al Festivalului Naţional de Teatru, a declarat, în cadrul unei conferinţe susţinute luni, că ediţia de anul acesta este "un maraton al teatrului românesc", în care publicul va avea posibilitatea să urmărească 91 de reprezentanţii şi trei spectacole invitate din străinătate.

Modifică Setările