Unul dintre cele mai apreciate spectacole de la Festivalul Avignon ajunge la Teatrul Bulandra

0
0
Olivier Dubois, în spectacolul „Pentru tot aurul din lume“, pe care-l aduce în România
Olivier Dubois, în spectacolul „Pentru tot aurul din lume“, pe care-l aduce în România

Spectacolul de teatru şi coregrafie „Pentru tot aurul din lume“, sub semnătura şi în coregrafia lui Olivier Dubois, va fi pus în scenă vineri, pe 13 iunie, la Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei. Reprezentaţia ajunge şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

„Pour tout l'or du monde“/„Pentru tot aurul din lume“ este un spectacol în care Olivier Dubois se află singur pe scenă având ca accesoriu o bară de dans, în timp ce, cu mult umor, pune problema vandabilităţii corpului în mişcare şi a codificării dansului. Interpretarea a fost un real succes la secţiunea „Sujet à vif“ a Festivalului de la Avignon, ceea ce l-a determinat pe dansator să întemeieze Compania Olivier Dubois în 2007. Din 2014, când Dubois a fost numit director al Centrului Naţional Coregrafic Roubaix Nord-Pas de Calais, instituţia fondată de el a devenit Ballet du Nord Olivier Dubois.

Olivier Dubois a debutat în lumea dansului la 23 de ani. În ciuda fizicul său care nu corespunde canonului balerinilor, spectacolele sale se bucură de decenii de mare succes. A colaborat cu Cirque du Soleil şi coregrafi precum Angelin Preljocaj, Jan Fabre, Karine Saporta sau Sasha Waltz. Toate aceste experienţe l-au determinat să reflecteze asupra statutului şi rolului dansatorului, a relaţiei cu coregraful, spectatorul şi repertoriul. 

Artistul Olivier Dubois ţine cursuri şi ateliere în mod regulat la companiile de dans ale unor instituţii precum Opera Naţională din Viena, Şcoala Naţională din Atena, Opera Naţională din Cairo, Troubleyn/Jan Fabre, Baletul Preljocaj. El a fost votat unul dintre cei mai buni 25 de dansatori de către revista Dance Europe în 2011. Dubois este, de la 1 ianuarie 2014, directorul ‘Ballet du Nord’ - Centre National Chorographique Roubaix Nord-Pas de Calais.

Spectacolul „Pentru tot aurul din lume“ va fi prezentat şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu 2014, care a început vineri, 6 iunie, şi ţine până pe 15 iunie. 

olivier dubios
Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite