Stiri despre blaj

  453 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alba: Parc fotovoltaic pentru iluminatul public din Blaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba: Parc fotovoltaic pentru iluminatul public din Blaj

  Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Blaj - Alba a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului o solicitare privind emiterea acordului de mediu pentru construirea unei centrale solare în oraşul Blaj, pe terenul destinat iniţial unui parc industrial.

 • Alba: Peste 16,5 milioane de lei pentru reabilitarea a două drumuri judeţene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba: Peste 16,5 milioane de lei pentru reabilitarea a două drumuri judeţene

  Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a semnat astăzi, 14 martie, ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea a două drumuri judeţene din Alba. Este vorba despre DJ 107 Blaj – Cergău – Roşia de Secaş şi DJ 106L Roşia de Secaş - Ungurei - Şpring.

 • Alba: Canalizare nouă pe 50 de străzi din Blaj. Investiţia este de 15 milioane de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba: Canalizare nouă pe 50 de străzi din Blaj. Investiţia este de 15 milioane de euro

  Un număr de 50 de străzi din oraşul Blaj vor beneficia de lucrări de extindere a reţelei de canalizare pe o lungime de 30 de kilometri. Valoarea investiţiei este de 15,6 milioane de euro şi este parte componentă a programul de reabilitare a sistemului de canalizare din judeţ cu o valoare de 102 milioane de euro.

 • Alba: Adrian Dordea, triplu campion naţional la atletism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba: Adrian Dordea, triplu campion naţional la atletism

  În vârstă de 15 ani, Adrian Dordea este unul dintre sportivii care fac cinste atletismului din Alba. În 2010 a cucerit de trei ori titlul de campion naţional. Sportivul este legitimat la Atletic Club „Mica Romă“ din Blaj şi are în palmares 30 de medalii.

 • Neamţ: Portret / Ingrid Ruxandra Blaj, mica regină a şahului nemţean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neamţ: Portret / Ingrid Ruxandra Blaj, mica regină a şahului nemţean

  Fetiţa este prima sportivă din judeţ care a obţinut, la doar 9 ani, categoria a II-a la această disciplină. A fost de două ori campioană judeţeană şi visează la Naţionale. A început să practice „sportul minţii“ încă din clasa I, atunci când mama ei a înscris-o la clubul „Pionul“ de la Palatul Copiilor, sub coordonarea profesorului Vasile Corduneanu.

 • O veste bună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O veste bună

  În clădirea recuperată şi restaurată din strada Christian Tell s-a redeschis Centrul de Studii Bizantine «Sfinţii Petru şi Andrei».

 • Alba: Transilvania Fest 2011, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba: Transilvania Fest 2011, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj

  Festivalul itinerant Transilvania fest se va desfăşura la sfârşitul lunii iulie la Blaj şi va reuni meşteri populari din toată zona. Se va organiza un teatru de demonstraţii culinare, iar reţele vor fi traduse în engleză pentru a fi înţelese de turişti.

 • Alba: Parcul istoric din Blaj, refăcut după scenele de la 1848
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba: Parcul istoric din Blaj, refăcut după scenele de la 1848

  Aleile din parcul istoric al Blajului au fost refăcute după acuarela lui Ion Petcu, datată la 1880. Arhitecţii spun că pietonalul sugerează aliniamentul grupurilor de participanţi la cele trei Adunari Naţionale de la Blaj.

 • Alba: Cristina Man antrenează atleţi de podium
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba: Cristina Man antrenează atleţi de podium

  Cristina Man este una din antrenoarele de renume ale atletismului din Alba. A activat mai mulţi ani la un club sportiv din Franţa. Reîntoarsă în ţară, a pus bazele  clubului privat „Mica Romă“. Sportivii pregătiţi de ea au urcat pe podiumul diferitelor competiţii naţionale şi internaţionale.

 • „Mafia“ catedrelor din Blaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mafia“ catedrelor din Blaj

  Cum ajungi să predai într-o şcoală vocaţională greco-catolică din Blaj? Doar cu aprobarea mitropolitului. Numai că şi acesta semnează avizele „ca primarul“. Mai mulţi profesori din Blaj se plâng de modul discreţionar în care sunt alese cadrele didactice care predau la Liceul Teologic Greco-catolic „Sfântul Vasile Cel Mare“ din Blaj.

 • Alba: Balonul Orange a survolat oraşul Blaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba: Balonul Orange a survolat oraşul Blaj

  Zeci de locuitori ai oraşului Blaj s-au adunat  ieri pentru a vedea pentru prima dată un balon cu aer cald. Punctul de decolare a fost în apropierea Pădurii Cărbunari, iar aterizarea a avut loc pe malul Târnavei Mici.

 • Alba: Patriarhul Daniel sfinţeşte o biserică nouă din Blaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba: Patriarhul Daniel sfinţeşte o biserică nouă din Blaj

  Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Părintele Daniel, va oficia duminică slujba de sfinţiere a bisericii „Sfânta Maria“ din Blaj. La eveniment vor participa alţi 15 iererhi ortodocşi şi sunt aşteptaţi peste 20.000 de credincioşi din mai multe judeţe ale Transilvaniei.

 • De ce s-a închis fabrica Bergenbier de la Blaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce s-a închis fabrica Bergenbier de la Blaj

  Prima fabrică de bere construită în România după Revoluţie va fi închisă definitiv. Bergenbier SA a anunţat, zilele trecute, că va înceta activitatea la fabrica de bere din Blaj, o investiţie de 10 milioane de euro, ca urmare a scăderii cererii pe piaţa de profil. Rezultatul imediat este trimiterea în şomaj a 170 de angajaţi.

Modifică Setările