Stiri despre ansa

  72 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Grădiniţele private din R. Moldova vor fi redeschise după ce trec inspecţia ANSP-ANSA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grădiniţele private din R. Moldova vor fi redeschise după ce trec inspecţia ANSP-ANSA

  Redeschiderea grădiniţelor private, în baza Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, nu înseamnă redeschiderea lor azi şi acum. Pentru redeschidere, administratorii vor trebui să treacă o inspecţie comună făcută de către specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, transmite IPN.

 • Maia Sandu: „Din 124 de loturi de peşte congelat importat în Republica Moldova, 73 au avut rezultate negative la laborator, în special e vorba de peşte cu paraziţi”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maia Sandu: „Din 124 de loturi de peşte congelat importat în Republica Moldova, 73 au avut rezultate negative la laborator, în special e vorba de peşte cu paraziţi”

  Premierul Maia Sandu a declarat că în urma unor verificări la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) şi Centrul Republican de Diagnostică Veterinară (CRDV), care este laboratorul specializat de verificare inclusiv a peştelui, s-a descoperit că, în perioada 20 august - 4 octombrie, din 124 de loturi de peşte congelat importat în Moldova, 73 au avut rezultate negative la laborator, în special e vorba de peşte cu paraziţi.

 • ANSA îndeamnă cetăţenii să cumpere produse alimentare doar din spaţii autorizate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANSA îndeamnă cetăţenii să cumpere produse alimentare doar din spaţii autorizate

  Pentru ca produsele alimentare cumpărate pentru masa de sărbătoare să nu prezinte pericol pentru sănătate, oamenilor li se recomandă să le procure numai din unităţi sau spaţii autorizate sanitar-veterinar. Aceasta înseamnă că, atât carnea, cât şi alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică, transmite IPN.

 • Ion Sula, numit director la ANSA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Sula, numit director la ANSA

  Guvernul a aprobat miercuri, 5 decembrie, cererea de demisie a lui Gheorghe Gaberi din funcţia de director general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) şi a aprobat numirea în această funcţie a lui Ion Sula, recent devenit membru al Partidului Democrat.

 • Sute de kilograme de legume, retrase din comerţ de ANSA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sute de kilograme de legume, retrase din comerţ de ANSA

  Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a dispus retragerea din comerţ a 220 de kilograme de ardei, 180 de kilograme de roşii şi 80 de kilograme de castraveţi care nu corespund cerinţelor minime de calitate, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al instituţiei.

 • Pestă porcină africană în satul Tvardiţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pestă porcină africană în satul Tvardiţa

  Prezenţa virusului pestei porcine africane a fost confirmată prin testele de laborator la porcii unor gospodării din satul Tvardiţa, raionul Taraclia. Comisia Antiepizootică Excepţională a aprobat un plan de intervenţie, fiind impuse restricţii de mişcare a animalelor în localitate, transmite IPN.

 • Merele moldoveneşti pot fi exportate în Israel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Merele moldoveneşti pot fi exportate în Israel

  Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a obţinut permisiunea pentru producătorii moldoveni să exporte mere în Israel. Producătorii vor trebui să cheme controlorul ANSA ca să realizeze inspecţia fitosanitară în livadă în perioada de vegetaţie şi inspecţia vizuală înainte de export la 2% din fructele lotului, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al instituţiei.

 • Reclamaţiile de încălcare a drepturilor consumatorilor vor putea fi transmise prin Viber
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reclamaţiile de încălcare a drepturilor consumatorilor vor putea fi transmise prin Viber

  Noi modalităţi de reclamare a cazurilor de încălcare a drepturilor consumatorilor din Republica Moldova. Începând de miercuri, 11 aprilie, petiţiile pot fi transmise şi prin aplicaţia Viber, la numărul de telefon 067675544, iar de săptămâna viitoare, vor putea fi lăsate în boxele amplasate în centrele comerciale şi în unităţile de alimentare publică, transmite IPN.

 • Atenţie la produsele pe care le cumpăraţi pentru masa de Paşti!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie la produsele pe care le cumpăraţi pentru masa de Paşti!

  Cu prilejul sărbătorilor, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor vine cu o serie de recomandări care să-i ajute pe consumatori să-şi ferească masa de Paşti de produse alimentare necalitative. Prima regulă este evitarea cumpărăturilor din locuri neautorizate, unde produsele nu sunt supuse verificărilor obligatorii şi pot fi păstrate în condiţii insalubre, transmite IPN.

 • Focar de pestă porcină africană, depistat la Căuşeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Focar de pestă porcină africană, depistat la Căuşeni

  Într-o gospodărie din satul Ursoaia, raionul Căuşeni, s-a constatat un focar de pestă porcină africană. Probele preluate vor fi expediate la un laborator din Spania, pentru stabilirea genomului viral, transmite IPN cu referire la o informaţie făcută publică de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor.

 • Pavel Filip: Cetăţenii aşteaptă să vadă că ANSA are grijă de sănătatea lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pavel Filip: Cetăţenii aşteaptă să vadă că ANSA are grijă de sănătatea lor

  Respectarea intereselor consumatorilor în ceea ce priveşte calitatea alimentelor rămâne o prioritate a Guvernului, iar Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor este autoritatea responsabilă pentru monitorizarea situaţiei pe acest segment, a declarat premierul Pavel Filip la o şedinţă de lucru desfăşurată la Guvern.

 • ANSA confirmă: Produsele JLC şi Incomlac conţin grăsimi vegetale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANSA confirmă: Produsele JLC şi Incomlac conţin grăsimi vegetale

  Producătorii autohtoni de lactate JLC şi Incomlac furnizează în reţeaua comercială produse cu cantităţi neconforme de grăsimi vegetale. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), probe prelevate pentru verificări au confirmat prezenţa grăsimilor vegetale în produsele lactate, transmite IPN.

 • ANSA, verificări
la producătorii de lactate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANSA, verificări la producătorii de lactate

  Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a iniţiat verificarea tuturor stocurilor de produse lactate existente la producătorii autohtoni, interzicând plasarea lor în reţeaua comercială fără verificare prealabilă. Într-un comunicat de presă al Agenţiei, se spune că va fi verificat şi fiecare lot importat, cu prelevarea probelor la punctele de control sanitar-veterinar de la frontieră.

 • Vicedirectorul ANSA, suspendat din funcţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vicedirectorul ANSA, suspendat din funcţie

  Guvernul l-a suspendat din funcţie pe vicedirectorul Agenţiei pentru Siguranţa Alimentelor, Vsevolod Stamati, la cererea Procuraturii Anticorupţie, transmite IPN.

 • ANSA: În loturile de prune
întoarse până acum din Rusia nu s-au depistat neconformităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANSA: În loturile de prune întoarse până acum din Rusia nu s-au depistat neconformităţi

  Directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Gheorghe Gaberi, solicitat de IPN, spune că este absolut firesc ca unele fructe să aibă dăunători. Loturile de prune întoarse până acum din Rusia, pe motiv că s-ar fi depistat în ele „viermele oriental”, care este motiv de carantină pe teritoriul acestei ţări, au fost verificate în Republica Moldova, nefiind depistate neconformităţi.

 • Un şef de la ANSA şi reprezentantul unui agent economic, reţinuţi într-un dosar de corupţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un şef de la ANSA şi reprezentantul unui agent economic, reţinuţi într-un dosar de corupţie

  Şeful Postului control fitosanitar Leuşeni al Agenţiei naţionale pentru siguranţa alimentelor a fost reţinut miercuri, 6 septembrie, de CNA şi procurorii anticorupţie. Acesta este bănuit de abuz în serviciu şi corupere pasivă, exprimate prin perceperea sistematică de mijloace financiare de la diferiţi agenţi economici. Alături de şeful de la ANSA a mai fost reţinut şi reprezentantul unui agent economic, care este suspectat de corupere activă.

Modifică Setările