Stiri despre alegeri 2014

  114 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • R. Moldova, condamnată la CEDO în cazul excluderii Partidului „Patria” din alegerile din 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  R. Moldova, condamnată la CEDO în cazul excluderii Partidului „Patria” din alegerile din 2014

  Partidul „Patria” a obţinut câştig de cauză la CEDO în dosarul privind excluderea formaţiunii din alegerile parlamentare din 2014, pentru faptul că partidul, condus la acea vreme de Renato Usatîi, ar fi fost finanţat din exteriorul ţării. Prin urmare, Curtea a obligat R. Moldova să achite partidului 7.500 de cu titlu de prejudiciu moral şi 8.000 de euro cu titlu de costuri şi cheltuieli.

 • Mesajul lui Ponta la patru ani de când a pierdut alegerile în faţa lui Iohannis: „Situaţia e mult mai rea“. Ce critici are la adresa lui Dragnea şi a lui Andronescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesajul lui Ponta la patru ani de când a pierdut alegerile în faţa lui Iohannis: „Situaţia e mult mai rea“. Ce critici are la adresa lui Dragnea şi a lui Andronescu

  Fostul premier Victor Ponta a afirmat, într-o postare pe Facebook, faptul că, dacă ar fi fost el cel ales preşedinte în 2014, nu ar fi desemnat-o pe Viorica Dăncilă premier, nu l-ar fi lăsat pe Liviu Dragnea să ocupe funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi nu ar fi numit-o pe Ecaterina Andronescu, din nou, ministru al Educaţiei.

 • EXCLUSIV Cum a premeditat Titus
Corlăţean haosul de la alegerile din diaspora
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Cum a premeditat Titus Corlăţean haosul de la alegerile din diaspora

  Organizarea secţiilor de vot exclusiv în clădiri oficiale a fost una dintre stratagemele folosite de fostul ministru de Externe, Titus Corlăţean, pentru a-i împiedica pe românii din diaspora să voteze la alegerile prezidenţiale din 2014. Mai mult, Corlăţean a ordonat eliminarea unor secţii unde locuiesc comunităţi importante de români şi a dispus înfiinţarea unora în oraşe unde stau câteva zeci de conaţionali.

 • Rom-mânia şi francezii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rom-mânia şi francezii

  Am auzit de mai multe ori în diaspora franceză, după alegerile prezidenţiale cu ale sale frumoase cozi la vot ale democraţiei, următorul mesaj bucuros: «de acum vom fi cunoscuţi şi pentru altceva decât pentru ţiganii care cerşesc».  Vă propun o analiză a rolului ţiganilor în identitatea colectivă a românilor din Franţa, plecând de la două întâmplari rupte din viaţa de aici.

 • Ponta: Am fost arogant în campanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta: Am fost arogant în campanie

  Premierul Victor Ponta a declarat într-un interviu pentru Realitatea.Net că electoratul l-a sancţionat pentru atitudinea din campania electorală, recunoscând astfel că a fost arogant. Într-un moment de emoţie, premierul a dat de înţeles că regretă faptul că a candidat la Preşedinţie.

 • Diaspora se întoarce în ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diaspora se întoarce în ţară

  Se discută în continuare despre votul din diaspora. Şi, în general, despre diaspora. Aţi observat cât de frecvent se rosteşte acest cuvânt în ultima vreme? Dar am senzaţia că, vorbind despre “diaspora”, înţelegem tot mai greu despre ce vorbim.

 • Eşecul sistemului baronial. Cine salvează PSD?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eşecul sistemului baronial. Cine salvează PSD?

  În urma înfrângerii lui Victor Ponta, PSD mai poate spera să câştige preşedinţia României în 2019. Înseamnă 15 ani consecutivi, fără ca PSD să aibă funcţia de şef al statului. Ţinând cont, că preşedintele în funcţie are, de obicei,  şanse mari să-şi recâştige mandatul, înseamnă că perspectiva ca un candidat al PSD să ajungă la Cotroceni se prelungeşte semnificativ.

 • Sugestii pentru PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sugestii pentru PSD

  Mă bucur că PSD a pierdut alegerile. Era momentul să se producă o schimbare radicală de stategie politică şi de stil. Admit, pe de altă parte, că bunul echilibru al democraţiei nu se poate dispensa de existenţa unui solid partid de stînga, coerent şi funcţional.

 • Răul cel mare şi binele cel mic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răul cel mare şi binele cel mic

  Am auzit, de la colegi din ţară, că Antena 3 se străduieşte să înţeleagă de ce a pierdut Victor Ponta alegerile, că nu a plagiat, nu a minţit şi nu a făcut nimic neobişnuit faţă de anul 2012, când a fost ales cu exact aceeaşi biografie. Corect. De asta o să le explic azi, de dragul istoriei recente, ce s-a întâmplat, în fapte şi cifre.

 • Aşteptări de la popor, nu de la domnul Iohannis!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşteptări de la popor, nu de la domnul Iohannis!

  Votul pentru Klaus Iohannis este cea mai bună investiţie pe care a putut-o face un cetăţean român! O investiţie în propriul viitor, în viitorul urmaşilor săi şi în viitorul României!

 • Valul: semnalul dat de electorat la alegerile prezidenţiale şi miza gestionării lui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valul: semnalul dat de electorat la alegerile prezidenţiale şi miza gestionării lui

  La ultimul referendum ne-am numărat şi-am ieşit 19 milioane. Cu toate acestea, pe 2 şi 16 noiembrie am fost tot peste 18 milioane pe listele electorale. Dacă adăugăm şi faptul că din 3 - 5 milioane de români aflaţi în străinătate au votat doar aproximativ 400 de mii, iar în total au votat aproape 12 milioane de cetăţeni, n-ai cum să nu te întrebi dacă a mai rămas cineva care ar fi putut vota şi n-a făcut-o în turul II al alegerilor prezidenţiale.

 • Cuvintele care au pierdut alegerile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cuvintele care au pierdut alegerile

  Despre forţa tăcută a maselor, care se transformă în delir, s-au scris teancuri de cărţi. Cei care ar fi trebuit să le citească sau să înţeleagă ceva din ele sunt cei din echipa lui Victor Ponta. Fascinaţi de propriile convingeri şi planuri, au aruncat nesăbuit  cuvinte, care s-au întors împotriva lor în ziua votului din turul doi. Klaus Iohannis merge la Cotroceni şi datorită faptului că Victor Ponta a vorbit de multe ori fără să gândească.

 • Mai merită să fie salvat Victor Ponta?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai merită să fie salvat Victor Ponta?

  Victor Ponta a avut mare noroc cu cordonul de jandarmi instalat rapid pe Kiseleff şi care i-a oprit pe protestatari să ajungă la sediul PSD, duminică seara. Ce nu s-a văzut la televizor e valul de ură care i-a legat pe cei din stradă. Sigur, lumea l-a aclamat pe Klaus Iohannis la Universitate, dar bucuria victoriei a crescut pe vuietul de ură al celor care au rupt bannerele lui Victor Ponta, doar pentru satisfacţia de a-l călca în picioare.

 • Guest post: Cum arată profilul socio-demografic al electoratului lui Iohannis şi Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guest post: Cum arată profilul socio-demografic al electoratului lui Iohannis şi Ponta

  Am văzut foarte multe reacţii la adresa Exit-Poll-urilor realizate de diferite institute în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Din păcate, unele reacţii aruncă în derizoriu aceste rezultate, în funcţie de afinităţile electorale pe care le au cei care sunt „iniţiatorii” acestor reacţii. Mi se pare o greşeală imensă să jigneşti munca câtorva sute de oameni doar pentru că nu îţi convin ţie rezultatele.

 • O estimare corectă a rezultatului alegerilor prezidenţiale din urmă cu 9 luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O estimare corectă a rezultatului alegerilor prezidenţiale din urmă cu 9 luni

  Cea mai mare întrebare a anului politic 2013 se referă la rezultatul alegerilor prezidenţiale. 2014 pare a repeta scenariul anului 2004, atunci când, pe fundalul polarizării din ce în ce mai accentuate între două mari blocuri politice, un candidat a intrat în scenă în ultimele luni şi a câştigat alegerile prin accentuarea polarizărilor.

 • Băiatul dintr-o fotografie de ziar. Miracolul celor 54,50%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băiatul dintr-o fotografie de ziar. Miracolul celor 54,50%

  Ziua aceea, când ajungi la redacţie cu ochii mici, după ce te despărţiseşi greu de ea în puterea nopţii, după ediţia a doua. Ceva a fost astăzi diferit, dincolo de nevoia de o cafea mare şi neagră, înainte de şedinţa de sumar.

 • Îţi mulţumesc, popor român!...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îţi mulţumesc, popor român!...

  … şi îţi cer scuze pentru îndoielile pe care le-am avut în privinţa demnităţii tale. Îndoieli pe care, nu o singură dată, le-am împărtăşit şi prietenilor mei de crez democratic, rămânând resemnaţi că, pe restul vieţii pe care o mai avem de trăit, nu vom mai apuca să vedem români atât de curajoşi, până la sacrificiu de sine, ca în  decembrie 1989.

 • Herman van Rompuy, preşedintele Consiliului European: „În numele UE, îl felicit pe Klaus Iohannis”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Herman van Rompuy, preşedintele Consiliului European: „În numele UE, îl felicit pe Klaus Iohannis”

  Preşedintele în exerciţiu al Consiliului European, Herman van Rompuy, l-a felicit luni pe Klaus Iohannis pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale. „Am încredere acesta va depune toate eforturile şi se va implica în întregime, împreună cu guvernul, pentru a ajuta România să facă faţă viitoarelor provocări politice, economice şi sociale”, a transmis Rompuy.

 • Bumerangul care l-a doborât pe Victor Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bumerangul care l-a doborât pe Victor Ponta

  Iniţial am vrut să intitulez aceste consideraţii altfel, dar mi-am zis că nu e frumos. În text însă am să-l includ.. Am vrut să pun titlul „Prostia se plăteşte”. Prostia lui Ponta a fost bumerangul care s-a întors împotriva lui. Că nu poţi să consideri altfel. Cineva care, în primul tur are cu 10 la sută mai mult decât contracandatul lui şi reuşeşte să piardă, este un prost.

 • Aşteptările mele de la Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşteptările mele de la Iohannis

  Ce-a fost mai greu a trecut, dar ce urmează? Sunt uimit (dar nu surprins) de faptul că Iohannis a reuşit să învingă toate stereotipurile şi să câştige alegerile printr-un comportament pe care personal l-am apreciat de la început. Nu mai spun de faptul că mesajul „România unită” a avut efect invers. Însă, până la un articol despre cum s-a desfăşurat campania vă spun ce aşteptări am eu de la noul preşedinte al României, Klaus Iohannis:

 • FOTO Poporul nu greşeşte niciodată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Poporul nu greşeşte niciodată

  Acestea au fost cuvintele cu care candidatul alianţei PSD, PC, UPNR, dl. Victor Viorel Ponta, şi-a recunoscut duminică seara, cu puţin timp înainte de ora 24, înfrângerea în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

 • „Der Spiegel”, despre Iohannis: „Singur împotriva Mafiei”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Der Spiegel”, despre Iohannis: „Singur împotriva Mafiei”

  „Împotriva unei campanii murdare de defăimare şi a corupţiei: Klaus Iohannis a câştigat alegerile, deşi post-comuniştii au încercat să-l oprească prin orice mijloace. Acum, politicianul de etnie germană poate da ţării o perspectivă”, scrie publicaţia germană „Der Spiegel” în ediţie electronică.

 • Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. În Hunedoara, Iohannis a câştigat, potrivit numărătorii ACL
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. În Hunedoara, Iohannis a câştigat, potrivit numărătorii ACL

  Alegeri prezidenţiale 2014 Hunedoara. Primele rezultate neoficiale ale alegerilor prezidenţiale îl dau ca învingător, în municipiul Hunedoara, pe Klaus Iohannis, după ce la primul tur de scrutin candidatul ACL s-a aflat pe locul doi în preferinţele localnicilor. Rezultatele sunt publicate în urma unei numărători paralele a voturilor, organizate de ACL.

 • Cine a pierdut alegerile?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a pierdut alegerile?

  S-a spus, s-a repetat obsesiv şi nu fără îndreptăţire că nu prea avem motive de mulţumire pentru felul în care s-a desfăşurat campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din anul 2014.

 • Nemţii,
şocaţi de cum sunt umiliţi românii din diaspora: „Este o
fraudă. Este incredibil pentru o ţară UE. Ponta trebuie să demisioneze”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nemţii, şocaţi de cum sunt umiliţi românii din diaspora: „Este o fraudă. Este incredibil pentru o ţară UE. Ponta trebuie să demisioneze”

  Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din parlamentul Germaniei, s-a arătat indignat de organizarea dezastruoasă a secţiilor de vot pentru românii din diaspora. Aflat la Londra, parlamentarul neamţ a declarat că evenimentele sunt „incredibile” pentru o ţară UE, insistând că s-a petrecut deja o fraudă.

Modifică Setările