Stiri despre alegeri 2014

  113 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mesajul lui Ponta la patru ani de când a pierdut alegerile în faţa lui Iohannis: „Situaţia e mult mai rea“. Ce critici are la adresa lui Dragnea şi a lui Andronescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesajul lui Ponta la patru ani de când a pierdut alegerile în faţa lui Iohannis: „Situaţia e mult mai rea“. Ce critici are la adresa lui Dragnea şi a lui Andronescu

  Fostul premier Victor Ponta a afirmat, într-o postare pe Facebook, faptul că, dacă ar fi fost el cel ales preşedinte în 2014, nu ar fi desemnat-o pe Viorica Dăncilă premier, nu l-ar fi lăsat pe Liviu Dragnea să ocupe funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi nu ar fi numit-o pe Ecaterina Andronescu, din nou, ministru al Educaţiei.

 • EXCLUSIV Cum a premeditat Titus
Corlăţean haosul de la alegerile din diaspora
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Cum a premeditat Titus Corlăţean haosul de la alegerile din diaspora

  Organizarea secţiilor de vot exclusiv în clădiri oficiale a fost una dintre stratagemele folosite de fostul ministru de Externe, Titus Corlăţean, pentru a-i împiedica pe românii din diaspora să voteze la alegerile prezidenţiale din 2014. Mai mult, Corlăţean a ordonat eliminarea unor secţii unde locuiesc comunităţi importante de români şi a dispus înfiinţarea unora în oraşe unde stau câteva zeci de conaţionali.

 • Rom-mânia şi francezii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rom-mânia şi francezii

  Am auzit de mai multe ori în diaspora franceză, după alegerile prezidenţiale cu ale sale frumoase cozi la vot ale democraţiei, următorul mesaj bucuros: «de acum vom fi cunoscuţi şi pentru altceva decât pentru ţiganii care cerşesc».  Vă propun o analiză a rolului ţiganilor în identitatea colectivă a românilor din Franţa, plecând de la două întâmplari rupte din viaţa de aici.

 • Ponta: Am fost arogant în campanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta: Am fost arogant în campanie

  Premierul Victor Ponta a declarat într-un interviu pentru Realitatea.Net că electoratul l-a sancţionat pentru atitudinea din campania electorală, recunoscând astfel că a fost arogant. Într-un moment de emoţie, premierul a dat de înţeles că regretă faptul că a candidat la Preşedinţie.

 • Diaspora se întoarce în ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diaspora se întoarce în ţară

  Se discută în continuare despre votul din diaspora. Şi, în general, despre diaspora. Aţi observat cât de frecvent se rosteşte acest cuvânt în ultima vreme? Dar am senzaţia că, vorbind despre “diaspora”, înţelegem tot mai greu despre ce vorbim.

 • Eşecul sistemului baronial. Cine salvează PSD?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eşecul sistemului baronial. Cine salvează PSD?

  În urma înfrângerii lui Victor Ponta, PSD mai poate spera să câştige preşedinţia României în 2019. Înseamnă 15 ani consecutivi, fără ca PSD să aibă funcţia de şef al statului. Ţinând cont, că preşedintele în funcţie are, de obicei,  şanse mari să-şi recâştige mandatul, înseamnă că perspectiva ca un candidat al PSD să ajungă la Cotroceni se prelungeşte semnificativ.

 • Sugestii pentru PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sugestii pentru PSD

  Mă bucur că PSD a pierdut alegerile. Era momentul să se producă o schimbare radicală de stategie politică şi de stil. Admit, pe de altă parte, că bunul echilibru al democraţiei nu se poate dispensa de existenţa unui solid partid de stînga, coerent şi funcţional.

 • Răul cel mare şi binele cel mic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răul cel mare şi binele cel mic

  Am auzit, de la colegi din ţară, că Antena 3 se străduieşte să înţeleagă de ce a pierdut Victor Ponta alegerile, că nu a plagiat, nu a minţit şi nu a făcut nimic neobişnuit faţă de anul 2012, când a fost ales cu exact aceeaşi biografie. Corect. De asta o să le explic azi, de dragul istoriei recente, ce s-a întâmplat, în fapte şi cifre.

 • Aşteptări de la popor, nu de la domnul Iohannis!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşteptări de la popor, nu de la domnul Iohannis!

  Votul pentru Klaus Iohannis este cea mai bună investiţie pe care a putut-o face un cetăţean român! O investiţie în propriul viitor, în viitorul urmaşilor săi şi în viitorul României!

 • Valul: semnalul dat de electorat la alegerile prezidenţiale şi miza gestionării lui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valul: semnalul dat de electorat la alegerile prezidenţiale şi miza gestionării lui

  La ultimul referendum ne-am numărat şi-am ieşit 19 milioane. Cu toate acestea, pe 2 şi 16 noiembrie am fost tot peste 18 milioane pe listele electorale. Dacă adăugăm şi faptul că din 3 - 5 milioane de români aflaţi în străinătate au votat doar aproximativ 400 de mii, iar în total au votat aproape 12 milioane de cetăţeni, n-ai cum să nu te întrebi dacă a mai rămas cineva care ar fi putut vota şi n-a făcut-o în turul II al alegerilor prezidenţiale.

 • Cuvintele care au pierdut alegerile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cuvintele care au pierdut alegerile

  Despre forţa tăcută a maselor, care se transformă în delir, s-au scris teancuri de cărţi. Cei care ar fi trebuit să le citească sau să înţeleagă ceva din ele sunt cei din echipa lui Victor Ponta. Fascinaţi de propriile convingeri şi planuri, au aruncat nesăbuit  cuvinte, care s-au întors împotriva lor în ziua votului din turul doi. Klaus Iohannis merge la Cotroceni şi datorită faptului că Victor Ponta a vorbit de multe ori fără să gândească.

 • Mai merită să fie salvat Victor Ponta?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai merită să fie salvat Victor Ponta?

  Victor Ponta a avut mare noroc cu cordonul de jandarmi instalat rapid pe Kiseleff şi care i-a oprit pe protestatari să ajungă la sediul PSD, duminică seara. Ce nu s-a văzut la televizor e valul de ură care i-a legat pe cei din stradă. Sigur, lumea l-a aclamat pe Klaus Iohannis la Universitate, dar bucuria victoriei a crescut pe vuietul de ură al celor care au rupt bannerele lui Victor Ponta, doar pentru satisfacţia de a-l călca în picioare.