Stimate domnule Meleşcanu,

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timpul de aşteptare la secţia din Bristol (UK) a crescut de la 8 minute 
la ora 7:00 la 32 de minute la 10:30. Deşi la prima oră s-a votat fără 
probleme, şi acolo au început să apară cozile.  FOTO Cosmina Dorobanţu
Timpul de aşteptare la secţia din Bristol (UK) a crescut de la 8 minute la ora 7:00 la 32 de minute la 10:30. Deşi la prima oră s-a votat fără probleme, şi acolo au început să apară cozile.  FOTO Cosmina Dorobanţu

Vă mulţumesc pentru şansa pe care mi-aţi oferit-o astăzi. Mi-a sunat ceasul la 6 dimineaţa, fapt care m-a făcut să mă simt mai harnică decât toţi vecinii mei, cu excepţia familiei de la apartamentul 1. Sunt români şi ei, domnule ministru, şi nu puteau nici ei să doarmă de bucuria de a putea, după 25 de ani, să stea la o coadă înainte de răsăritul soarelui.


Ne-am urcat în ma
şini şi am plecat. Eu m-am gândit că o modalitate plăcuta de a-mi petrece duminica ar fi conducând 250 de km, până la Bristol şi înapoi. Ştiţi ce oraşel superb e Bristol-ul? Am trecut pe lângă o clădire cu o faţada art nouveau şi am înţeles de ce le-aţi recomandat românilor din Paris să călătorească până la Nancy. E important, domnule ministru, pentru noi, cei plecaţi peste hotare, să vizităm oraşele mai mici din ţările în care locuim. 

Vecinii de la 1 s-au dus până la Portsmouth şi ştiţi ce frumos a fost şi acolo? Au stat cu multe sute de români la coada şi foarte bine au făcut, pentru că e datoria noastră, domnule ministru, a românilor, să îi învăţăm pe englezi şi pe francezi cum se stă la coadă. Eu sunt economist şi cred, cu tărie, că statul la coada ar trebui să fie unul dintre produsele noastre de export. Apreciez, aşadar, iniţiativa dvs. de a populariza acest produs de export în cât mai multe localităţi. Aveţi dreptate: nu e suficient să le arătăm străinilor cum se stă la coadă în marile capitale europene. Trebuie să facem demonstraţii practice şi în Portsmouth, Bristol, Leeds, sau cum ziceţi dvs., Nancy. 

E ora 5 după-masa acum la noi. Eu am ajuns acasă, cu buletinul cântărind cu câteva miligrame în plus. Mi-au lipit cei din Bristol un abţibild pe spate după ce am votat. Mă mândresc cu abţibild-ul acesta la fel de tare cum m-am mândrit cu un kilogram de carne pe care am reuşit să îl obţin după o coadă lungă în toamna lui '89. Şi pentru asta, vă mulţumesc, domnule ministru. Va mulţumesc pentru că astazi, m-aţi făcut să mă simt mai tânără cu 25 de ani.

Cu urări de bine, din Oxford,

Cosmina Dorobanţu

P.S. La vecini e întuneric...

Update, 18 noiembrie: Vecinii au ajuns până la urmă acasă. Meleşcanu şi-a dat demisia în dimineaţa aceasta. Suntem, totuşi, în 2014. Cât de frumoase sunt zilele în care chiar simţim că au trecut 25 de ani de la Revoluţie!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite