Stiri despre alege presedintele

  98 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Foaie pentru minte, inimă şi preşedinţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Foaie pentru minte, inimă şi preşedinţie

  Nu contest importanţa unităţii dreptei. O susţin. Dar de ce n-am amâna grija refacerii ei pentru turul doi? De ce n-am înţelege că a vota cu inima nu înseamnă a opta contra capului? Şi că indiferenţa „rece" poate fi păcat?

 • Soarta a fost darnică cu Klaus Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soarta a fost darnică cu Klaus Iohannis

  Soarta a fost darnică cu Klaus Iohannis. Are prestanţă şi eleganţă. Are o carieră aşezată, atent gospodărită, permanent pe o pantă ascendentă. Are o familie frumoasă, chiar dacă fundamentalişti autohtoni îl bălăcăresc pentru că nu are copii. A trecut echilibrat şi decent peste vorbele de ocară aduse de unul şi altul, fără să pară copleşit de ele. Dar pe cât de generoasă a fost soarta cu el, pe atât de puţin generos este el cu simpatizanţii săi.

 • ANALIZĂ Acoperiţii serviciilor şi Unirea cu Basarabia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Acoperiţii serviciilor şi Unirea cu Basarabia

  Dezvăluirile preşedintelui Traian Băsescu privind relaţia cu fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu, fac lumină în evenimentele recente privind proiectul de ţară al României: unirea cu Republica Moldova. Oamenii din sistem care au căutat să ţină subiectul acesta, ca şi multe altele, în afara agendei publice au suferit o lovitură...

 • Duşmanii poporului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duşmanii poporului

  Într-o campanie electorală, mai ales într-una dîmboviţeană, nu afli mai nimic despre viitor, despre ce te aşteaptă, despre capacităţile reale ale combatanţilor. Afli, în schimb, foarte multe despre duşmănie în genere şi despre duşmanii în carne şi oase ai poporului. Evident, dacă sunt angajaţi în cursă 14 candidaţi, fiecare dintre ei are, din plecare, 13 duşmani. Iar la noi duşmăniile se exprimă, ca să zicem aşa, fără prea multă ipocrizie.

 • Trei săptămâni până la alegeri. Analiza frontului electoral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei săptămâni până la alegeri. Analiza frontului electoral

  Exploatând elemente pe care le poate înţelege oricine, campania PSD caută să-l prezinte pe Iohannis drept îndepărtat de electorat, transformând altfel-ul lui dintr-o oportunitate într-un prilej de teamă şi de respingere. Problema este până unde pot merge aceste atacuri, ele riscând să alieneze tocmai electoratul nehotărât din turul al doilea, cel fundamental în România ţinând cont de specificitatea scrutinului prezidenţial.

 • Alegeri prezidenţiale 2014. Călin
fuge de Monica/Ponta slăveşte monarhia/ Iohannis intră-n blogosferă/Udrea - „bună
pentru România“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri prezidenţiale 2014. Călin fuge de Monica/Ponta slăveşte monarhia/ Iohannis intră-n blogosferă/Udrea - „bună pentru România“

  Ne aflăm în cea de –a patra zi a campaniei electorale şi în prima zi lucrătoare a săptămânii. Candidaţii noştri anunţă că îşi trag respiraţia abia spre seară, dar nu pe fotoliile moi de acasă, ci pe cele şi mai moi din studiourile de televiziune.  Mai puţin Călin Popescu Tăriceanu, invitat ieri seară la Mihai Gâdea, dar care spune „pas“ unei dezbateri cu Monica Macovei, la TVR.

 • Alegeri prezidenţiale 2014. A lăsat autonomia pentru toată România: Kelemen Hunor, maghiarul care vrea la
cârma ţării noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri prezidenţiale 2014. A lăsat autonomia pentru toată România: Kelemen Hunor, maghiarul care vrea la cârma ţării noastre

  A intrat în tumultuoasa campanie a alegerilor prezidenţiale 2014, din start, cu un aşa-zis „neajuns“: este maghiar. Maghiar în România. Cu toate acestea, crede în şansele sale, crede în faptul că există români care vor pune ştampila în dreptul numelui său, crede că poate schimba ceva în bine în ţara în care trăieşte.

 • Cu cine se aseamănă candidaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu cine se aseamănă candidaţii

  Echipele de campanie ale candidaţilor nu se concentrează doar pe argumente care ar spori şansele propriului prezidenţiabil, ci şi pe elemente care pot diminua şansele celorlalţi. Strategiei i se mai zice „campanie negativă“ şi, pe cât posibil, încearcă să-i convingă pe votanţi că celălalt concurent e mai rău prin asociere cu „răii“.

 • Alegeri prezidenţiale 2014. Ponta şi Iohannis s-au căţărat primii pe stâlpi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri prezidenţiale 2014. Ponta şi Iohannis s-au căţărat primii pe stâlpi

  Dacă aţi crezut că până acum a fost campanie electorală pentru alegerile prezidentiale 2014, staţi pe-aproape şi deschideţi acest blog. De azi înainte aici găsiţi jurnalul neoficial de campanie al candidaţilor care speră să ajungă, la finalul anului, pe fotoliul de la Cotroceni. Zilnic - din oră în oră şi uneori minut cu minut - echipa Adevărul vă arată ce fac cei mai importanţi candidaţi înscrişi în cursa pentru cea mai înaltă funcţie în stat.

 • Ca să câştige, Monica Macovei trebuie să piardă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ca să câştige, Monica Macovei trebuie să piardă

  Monica Macovei a pierdut acest tren. Oricum o dai, Monica Macovei nu are cum să intre în turul doi. Din perspectiva organizatorică a candidat prea devreme, iar din perspectiva speculării momentului a candidat prea târziu. Dacă ştie cum să piardă acum, Monica Macovei ar putea fi cu adevărat marea surpriză, în 2019.

 • Articuluşurile ceale de price
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Articuluşurile ceale de price

  Într-o Declaraţie de presă, făcută la Cotroceni, Preşedintele Traian Băsescu reia problema reducerii C.A.S. de către Guvernul Ponta, indicând riscurile, respectiv consecinţele negative ale Ordonanţei cu pricina, pe termen scurt (2015) şi mediu. Cu această ocazie, Preşedintele actual mai reia o temă, aceste reluări amintindu-ne de dictonul didactic latin „Repetitio est mater studiorum“.

 • Urmăreşte alegerile prezidenţiale în timp real pe telefonul mobil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Urmăreşte alegerile prezidenţiale în timp real pe telefonul mobil

  adevarul.ro vrea să vă ofere o experienţă completă odată cu alegerile prezidenţiale din 2014, care vor avea loc pe 2 noiembrie, iar turul 2 de scrutin, dacă va exista unul, pe 16 noiembrie. Pentru a urmări în timp real cele mai noi informaţii, am creat un cont de Twitter cu actualizări în timp real, unde vă vom aduce în permanenţă cele mai noi ştiri, imagini şi opinii ale candidaţilor.

 • Cum
am aflat că voi vota cu Elena Udrea... sau cu Kelemen
Hunor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum am aflat că voi vota cu Elena Udrea... sau cu Kelemen Hunor

  Publicaţia ”Adevărul” ne oferă prin ”Alege preşedintele!” un interesant, deşi discutabil, mecanism virtual de testare a (in)compatibilităţii dintre opiniile noastre şi opiniile onor candidaţilor la funcţia de Preşedinte al Republicii despre teme importante din agora românească. Aplicând la acest sondaj, vă pot spune că este oarecum şi amuzant, atunci când rezultatul este surprinzător şi total opus preferinţelor personale.

 • Adevărul Live. Klaus Iohannis: Nu am fost ofiţer acoperit al niciunui serviciu de informaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. Klaus Iohannis: Nu am fost ofiţer acoperit al niciunui serviciu de informaţii

  Klaus Iohannis, preşedintele PNL şi candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, a răspuns la „Adevărul Live“ la cele 35 de întrebări formulate de jurnaliştii „Adevărul“ în cadrul campaniei „Alege preşedintele“. Prezidenţiabilul ACL a mai declarat, printre altele, că nu este îngrijorat de verdictul pe care Curtea Supremă îl va da mâine în dosarul de incompatibilitate şi că nu este ofiţer acoperit al niciunui serviciu de informaţii.

 • Rectificarea bugetară, material de DNA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rectificarea bugetară, material de DNA

  O nouă rectificare bugetară va oferi jumătate de miliard de euro către anumite primării. Probabil că nu ar fi atras atenţia această rectificare dacă nu ar fi realizată în următoarele condiţii „obiective”:

 • „Alege preşedintele“ numai după ce afli totul despre el! O campanie „Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Alege preşedintele“ numai după ce afli totul despre el! O campanie „Adevărul“

  adevarul.ro a lansat luni platforma interactivă „Alege Preşedintele!“ Astfel, accesând adresa alegepresedintele.adevarul.ro, aveţi ocazia să cunoaşteţi modul în care primii şapte candidaţi din sondajele de opinie (Victor Ponta, Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Kelemen Hunor, Monica Macovei, Teodor Meleşcanu, Elena Udrea) abordează teme fundamentale ale României.

 • Klaus Iohannis: „Însănătoşirea democraţiei româneşti“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis: „Însănătoşirea democraţiei româneşti“

  Dl Andrei Pleşu spunea, într-un interviu, că pînă acum România „a avut ghinion la preşedinţi“. Cum comentaţi? Klaus Iohannis: Am citit cu interes interviul lui Andrei Pleşu. Nu sînt chiar atît de drastic în aprecieri. Au fost şi lucruri bune, şi lucruri rele, în ultimii 25 de ani. Dacă e vorba de noroc, norocul ţi-l mai faci şi cu mîna ta – spune o vorbă veche din popor.

 • Klaus Iohannis faţă cu suspiciunea şi nesiguranţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis faţă cu suspiciunea şi nesiguranţa

  Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, s-a lansat în lupta de a deveni preşedintele României de pe o poziţie privilegiată din punct de vedere comunicaţional. După mai mulţi ani de mandat în fruntea oraşului cu cel mai bun renume atât pe plan intern, cât şi pe plan extern, a venit să-şi încerce şansa în politica centrală, din nou, aflându-se în topul încrederii în personalităţile politice şi având o notorietate însemnată.

 • Mii de oameni în stradă pentru o cauză?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mii de oameni în stradă pentru o cauză?

  Duminică, 12 octombrie, mii de oameni vor ieşi în stradă în Bucureşti. Nu, nu e bradul de Crăciun, nici vreo serbare pe 23 august organizată de vreun partid, ci e vorba despre o cauză civică. Cum? Vă spun acum...

 • Agenda viitorului preşedinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Agenda viitorului preşedinte

  Etapa preelectorală are două caracteristici îngrijorătoare pentru gradul actual de maturitate şi funcţionalitate al democraţiei româneşti, dar şi pentru riscurile pe care le indică pentru viitor. Încercarea deloc onestă de eliminare din cursă a unor aspiranţi la Preşedinţie e dublată în mod nociv de efortul de eludare a dezbaterii esenţiale privind agenda viitoarei Preşedinţii a României.

 • Viitorul Preşedinte: Testul liderului autentic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul Preşedinte: Testul liderului autentic

  Ne apropiem de două momente semnificative pentru întreaga societate românească: o nouă rundă de alegeri prezidenţiale, a şaptea după Decembrie 1989; şi împlinirea a 25 de ani de la Revoluţie.

Modifică Setările