Stiri despre adevar

  158 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Manifesto
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manifesto

  Am scris în palme adevăruri. Zeci. Sute. Ca să nu le uit, ca să le am aproape. Apoi am descoperit iubirea şi am vrut să le împart, să înşir pe masă tot ce am. Adevărurile din palme le-am imprimat pe feţe în mângâieri, pe umeri în momente de frustrare şi pe obraji când ştergeam lacrimi.

 • Negaţioniştii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Negaţioniştii

  Există în instituţiile de stat care se ocupă de memoria trecutului recent o categorie toxică: negaţioniştii. Cei care relativizează crimele comunismului, care dau vina pe alţii, care au dubii despre toţi, dar nu şi despre ei înşişi.

 • Roşiile cu brânză îngraşă: mit sau adevăr
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roşiile cu brânză îngraşă: mit sau adevăr

  Vara este sezonul salatelor, al legumelor şi fructelor proaspete din abundenţă. Astfel, una dintre cele mai iubite salate este chiar cea din roşii şi brânză, rapid şi uşor de preparat şi ideală în zilele toride.

 • Adevărul Live: Războiul fundamentaliştilor şi fanatismelor, al urii şi al intoleranţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Războiul fundamentaliştilor şi fanatismelor, al urii şi al intoleranţei

  Nimeni nu mai vrea decât să-şi audă propriul adevăr şi, cu sufletul perfect împăcat, este gata să-i omoare pe toţi ceilalţi. Despre convingeri religioase profunde este vorba sau, dimpotrivă, este semnul că mesajul religios a fost grav pervertit pentru a justifica orori cumplite în numele unui Dumnezeu al toleranţei şi al iubirii? De ce am ajuns aici?

 • Hoţi şi mincinoşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hoţi şi mincinoşi

  Nu mai există adevăr. Mai găsim câteva bucăţi pierdute ca fâşiile de carne aruncate de un bucătar zgârcit într-un borş mizerabil. Democratizarea sau liberalizarea informaţiei a adus, la pachet, posibilitatea de a vinde minciuni la care raţiunea refuză să răspundă. Cu cât minciuna e mai mare, cu atât adevărul e mai nevolnic.

 • INTERVIU Eugen Ovidiu Chirovici, scriitor:

„Minciuna unuia 
devine adevărul altuia“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Eugen Ovidiu Chirovici, scriitor: „Minciuna unuia devine adevărul altuia“

  Eugen Ovidiu Chirovici (54 de ani), autorul bestsellerului „Cartea oglinzilor“ a revenit cu un thriller, „Cartea secretelor“, despre capcanele memoriei şi despre imaginea distorsionată pe care o avem despre evenimente din trecut. Într-un inteviu pentru „Weekend Adevărul”, scriitorul vorbeşte despre acest titlu recent, apărut la editura Rao.

 • Flacăra adevărului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Flacăra adevărului

  E posibil ca, la nivelul ei de alfabetizare şi mancurtizare, Dăncilă să creadă în „adevărul“ propriilor minciuni. Nu e singura care le şi colportează şi s-ar putea să le dea şi crezare. Dar adevărul încă n-a murit.

 • Se mai poate schimba România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se mai poate schimba România?

  Au trecut, iată, 29 de ani de la Revoluţia din decembrie '89 şi parcă a fost ieri! Câte vieţi s-au pierdut atunci, câtă durere a cuprins zeci de mii de suflete, câte speranţe şi năzuinţe au apus până azi...!

 • Colegii şi
succesorii lui Alexandru Vişinescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colegii şi succesorii lui Alexandru Vişinescu

  Într-o recentă carte („De la Dacia Antică la Marea Unire. De la Marea Unire la România de azi“, Editura Humanitas, Bucureşti, 2018), profesorul Lucian Boia enunţă negru pe alb ideea că au fost şi cazuri, şi momente în care românii au coabitat ori s-au complăcut să coabiteze cu regimul comunist.

 • Fake news versus adevărul alternativ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fake news versus adevărul alternativ

  „Ştiri false“, „adevărul alternativ“, „post-adevăr“ - aceşti termeni au invadat în ultimii ani spaţiul mediatic. Manipularea informaţiilor este la fel de veche ca şi informaţia în sine, dar epoca digitală şi difuzarea instantanee a informaţiilor multiplică efectele. Prin urmare, manipularea se transformă într-o problemă majoră pentru democraţii, în special în contextul crizei de încredere prin care trece.

 • Curentul nu ne îmbolnăveşte. Adevărul despre acest mit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curentul nu ne îmbolnăveşte. Adevărul despre acest mit

  Atât răceala cât şi gripa pot fi contractate doar prin expunerea la unul dintre virusurile care le cauzează. Cercetătorii au testat totuşi ipoteza îmbolnăvirii cauzate de frig pentru a vedea dacă răcirea corpului poate încuraja apariţia răcelii, fără a veni cu rezultate care să o confirme sau să o infirme.

 • Minciuna la putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minciuna la putere

  Cum să mai fie lucrate cazuri de mare corupţie, Tăriceanule, când la Justiţie ministrul Tudorel Toader, omul tău, încă nu a fost în stare să găsească un procuror competent pentru a conduce DNA-ul?!!! Timp în care dinspre instituţia anticorupţie pare că dosarele mari au fost lăsate în stand by, procurorii dând impresia că ori sunt timoraţi, ori nu au conducere oficială, neinterimară, care să-i pună la treabă, ori vor să se retragă!

 • Lucrurile importante de dincolo de perdea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucrurile importante de dincolo de perdea

  Realitatea, adevărurile, faptele concrete sunt ascunse cu grijă de această perdea trecătoare, scoţând la iveală diversiunile şi interesele oneroase ale politicienilor. În ultima săptămână, cea mai vocală diversiune pare să fie „răscoala” politică din PSD, condusă de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, împotriva dictatorului din partid, Liviu Dragnea! „Rebeliune” justificată pentru reinstaurarea democraţiei în marele partid roşu!

 • Care-i Adevărul? Exerciţiu colectiv de sinceritate cu aplicare naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care-i Adevărul? Exerciţiu colectiv de sinceritate cu aplicare naţională

  Care-i Adevărul? Adevărul e că zilele astea nu e foarte simplu să-ţi dai seama. Mai ales de când au apărut diverşi oameni care pretind că îl deţin şi toţi încearcă să şi-l treacă pe persoană fizică. Unii spun că Adevărul e la stânga. Alţii, fireşte, că la dreapta. Unii, îi ştim bine, spun că e sus. Alţii că jos. Unii că ar fi în noi înşine. Iar alţii, în fine, în noi toţi la un loc.

 • FRAGMENT „Anti-damblale”, de Radu Cosaşu, a apărut în librării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Anti-damblale”, de Radu Cosaşu, a apărut în librării

  La câteva decenii de la momentul în care şi-a expus public aşa-zisa teorie a adevărului integral în literatură, ce avea să-i aducă pentru mai bine de zece ani dificila ocupaţie de şomer în plin avânt al epocii comuniste, Radu Cosaşu adună în volumul „Anti-damblale”, o serie de texte post-’89 despre un alt tip de adevăr inconfortabil – acela al unui extremist de centru decis să susţină vehement moderaţia, cu toate nuanţele şi riscurile ei.

 • Plictiseală cu strigături
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plictiseală cu strigături

  În principiu, plictiseala nu se potriveşte cu stridenţa. Cînd de jur împrejur e tapaj, agitaţie, trăncăneală răstită, chiot, îmbrînceală aprigă, conflict isteric, grimasă vajnică, băşcălie de stadion, nu prea poţi să te plictiseşti. E prea mult circ! Plictiseala e o specie a somnolenţei: orice formă de curiozitate se stinge, orice interes pentru ce se întîmplă prin preajmă se pierde.

 • Trump şi simpatia sa pentru totalitarism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump şi simpatia sa pentru totalitarism

  Întâlnirea dintre Trump şi Putin, aşteptată cu mult interes de toată lumea, a scos la iveală câteva aspecte divergente: unele din ele sunt dezamăgitoare, triste, ba chiar penibile, altele arată o mică speranţă de bine şi de pozitivitate.

 • Şapte mituri despre
infertilitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şapte mituri despre infertilitate

  Stimularea ovariană îţi reduce rezerva de ovule, medicaţia hormonală te îngraşă şi produce cancer, embriotransferul cu embrioni congelaţi este mai eficient decât cel cu embrioni proaspeţi.  Sunt doar câteva dintre miturile care circulă pe internet când vine vorba despre infertilitate, atrag atenţia dr. Corina Manolea, medic ginecolog, specializat în tratamentul infertilităţii şi tehnici de reproducere umană asistată, la Columna Medical Center.