Stiri despre adevar

  129 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Şapte mituri despre
infertilitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şapte mituri despre infertilitate

  Stimularea ovariană îţi reduce rezerva de ovule, medicaţia hormonală te îngraşă şi produce cancer, embriotransferul cu embrioni congelaţi este mai eficient decât cel cu embrioni proaspeţi.  Sunt doar câteva dintre miturile care circulă pe internet când vine vorba despre infertilitate, atrag atenţia dr. Corina Manolea, medic ginecolog, specializat în tratamentul infertilităţii şi tehnici de reproducere umană asistată, la Columna Medical Center.

 • 5 superstiţii care ascund un adevăr
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 superstiţii care ascund un adevăr

  Când te gândeşti la superstiţii, ai în minte acele poveşti inventate de bătrâni care s-au răspândit prin viu grai şi s-au păstrat în cultura colectivă ca fiind embleme ale norocului sau ale ghinionului. Dintre toate, există câteva care ascund un adevăr magic. Află care sunt acestea!

 • O stafie bântuie prin Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O stafie bântuie prin Europa

  Sintagma din titlul acestui text se referea acum 150 de ani la comunism. Spusă de Marx în context revoluţionar, comunismul bântuia bătrânul continent de la un capăt la altul, căci societatea capitalistă, saturată de progres şi dezvoltare, evitase mulţi ani să acorde drepturi muncitorilor.

 • Capitala celui mai mare imperiu al lumii, ridicată de trei triburi de renegaţi. Cum a fost clădită, în realitate, Cetatea Eternă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capitala celui mai mare imperiu al lumii, ridicată de trei triburi de renegaţi. Cum a fost clădită, în realitate, Cetatea Eternă

  Întemeierea Romei este un fapt istoric învăluit în legendă şi mit. Miturile despre Romulus şi Remus au fost considerate multă vreme chiar adevăr istoric. Specialiştii spun că de fapt Cetatea Eternă a fost întemeiată de un amestec de neamuri slab dezvoltate şi conduse de regi dintr-o populaţie cu o civilizaţie mult superioară.

 • România este în topul UE, dar nu interesează pe nimeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România este în topul UE, dar nu interesează pe nimeni

  Premiera citeşte după foaie la Guvern. Sunt vreo 13 judeţe inundate. Se ocupă. Ura şi la nuntă! Avem o primă doamnă în aşteptare! Ce cadou să-i facem? Dar lui Şefu' ce să-i dăm să-l satisfacă? Aoleu, cu ce ne îmbrăcăm, că doar nu o să ne ducem ca nişte ţoape? Vin la nuntă şi românii de vază din Madagascar, Costa Rica? Măcar din Serbia să vină, că-i mai aproape de noi!

 • Reacţia academicianului Mircea Dumitru după ce un articol de pe ştiripesurse.ro titrează că nu şi-ar fi dat demisia din CNATDCU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reacţia academicianului Mircea Dumitru după ce un articol de pe ştiripesurse.ro titrează că nu şi-ar fi dat demisia din CNATDCU

  Academicianul Mircea Dumitru a comentat pe pagina sa de Facebook, un articol de pe stiripesurse.ro, care titrează „Uite demisia, nu e demisia: Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, NU a demisionat din CNATDCU”. Dumitru a precizat că are, cu această ocazie, un exemplu potrivit  pentru a deschide conferinţa pe care o va susţine dumincă la Teatrul Naţional despre adevăr şi minciună.

 • Mit: „Mă îngraş
din cauză că am un metabolism leneş“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mit: „Mă îngraş din cauză că am un metabolism leneş“

  Există numeroase concepţii greşite cu privire la obezitate. „Mă îngraş din cauză că am un metabolism leneş“ este unul dintre ele. Medici nutriţionişti explică de ce nu este adevărat şi cum stau, de fapt, lucrurile.

 • Reflecţii despre un an sumbru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reflecţii despre un an sumbru

  Anul ce stă să se încheie marchează în istoria recentă a României o serie de elemente extrem de îngrijorătoare. Pe lângă problemele macroeconomice, ale căror efecte se văd în scăderea nivelului de trai al populaţiei, în accentuarea sărăciei, în amplificarea abandonului şcolar etc., problemele cu impact mediu şi lung sunt de văzut în alte zone ale vieţii oamenilor.

 • Revoluţia
română după 28 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoluţia română după 28 de ani

  La împlinirea a 28 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, aproximativ jumătate dintre români socotesc că era mai bine înainte. Cei ce nutresc astfel de convingeri cred că ţara era pe mâini bune în vremea când la conducerea ei se afla Nicolae Ceauşescu, au nostalgii comunistoide de diverse calibre, ba chiar regretă de-a dreptul comunismul în întregul lui.

 • Despre adevărurile Revoluţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre adevărurile Revoluţiei

  Comunicatul emis în cursul zilei de luni de Parchetul General, comunicat referitor la o seamă de fapte petrecute în România între 16 şi 22 decembrie 1989 şi câteva zile după aceea a produs o oarecare emoţie în rândul acelei părţi a populaţiei încă preocupată de descoperirea adevărului Revoluţiei.

 • Recurs la istorie - Ileana, Principesă de România, în slujba poporului român până la moarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recurs la istorie - Ileana, Principesă de România, în slujba poporului român până la moarte

  Dacă adevărul istoric ar fi fost cunoscut de toţi românii aşa cum a fost el în realitate, dacă nu ar fi fost ascuns aproape în totalitate, dacă manualele de istorie nu ar fi fost doar mijloace de îndoctrinare şi manipulare în masă, altfel ar fi arătat România de astăzi, care sărbătoreşte 100 de ani de existenţă. Poate n-am fi avut acum o Românie bulversată, cu scara valorilor inversată de nişte politicieni corupţi.

 • Răspunsul emigranţilor români la chemarea premierului Tudose
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răspunsul emigranţilor români la chemarea premierului Tudose

  Nimic despre corupţie, nimic despre birocraţie, nimic despre politicienii şi parlamentarii penali, nimic despre bătaia de joc şi umilinţa la adresa românilor cinstiţi, nimic despre inegalităţile sociale, nimic despre perspectiva tinerilor, nimic despre hoţia şi hoţii care guvernează România, nimic despre lipsa investiţiilor româneşti, nimic, nimic, nimic...