Stiri despre adevar

  153 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Roşiile cu brânză îngraşă: mit sau adevăr
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roşiile cu brânză îngraşă: mit sau adevăr

  Vara este sezonul salatelor, al legumelor şi fructelor proaspete din abundenţă. Astfel, una dintre cele mai iubite salate este chiar cea din roşii şi brânză, rapid şi uşor de preparat şi ideală în zilele toride.

 • Adevărul Live: Războiul fundamentaliştilor şi fanatismelor, al urii şi al intoleranţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Războiul fundamentaliştilor şi fanatismelor, al urii şi al intoleranţei

  Nimeni nu mai vrea decât să-şi audă propriul adevăr şi, cu sufletul perfect împăcat, este gata să-i omoare pe toţi ceilalţi. Despre convingeri religioase profunde este vorba sau, dimpotrivă, este semnul că mesajul religios a fost grav pervertit pentru a justifica orori cumplite în numele unui Dumnezeu al toleranţei şi al iubirii? De ce am ajuns aici?

 • Hoţi şi mincinoşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hoţi şi mincinoşi

  Nu mai există adevăr. Mai găsim câteva bucăţi pierdute ca fâşiile de carne aruncate de un bucătar zgârcit într-un borş mizerabil. Democratizarea sau liberalizarea informaţiei a adus, la pachet, posibilitatea de a vinde minciuni la care raţiunea refuză să răspundă. Cu cât minciuna e mai mare, cu atât adevărul e mai nevolnic.

 • INTERVIU Eugen Ovidiu Chirovici, scriitor:

„Minciuna unuia 
devine adevărul altuia“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Eugen Ovidiu Chirovici, scriitor: „Minciuna unuia devine adevărul altuia“

  Eugen Ovidiu Chirovici (54 de ani), autorul bestsellerului „Cartea oglinzilor“ a revenit cu un thriller, „Cartea secretelor“, despre capcanele memoriei şi despre imaginea distorsionată pe care o avem despre evenimente din trecut. Într-un inteviu pentru „Weekend Adevărul”, scriitorul vorbeşte despre acest titlu recent, apărut la editura Rao.

 • Flacăra adevărului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Flacăra adevărului

  E posibil ca, la nivelul ei de alfabetizare şi mancurtizare, Dăncilă să creadă în „adevărul“ propriilor minciuni. Nu e singura care le şi colportează şi s-ar putea să le dea şi crezare. Dar adevărul încă n-a murit.

 • Se mai poate schimba România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se mai poate schimba România?

  Au trecut, iată, 29 de ani de la Revoluţia din decembrie '89 şi parcă a fost ieri! Câte vieţi s-au pierdut atunci, câtă durere a cuprins zeci de mii de suflete, câte speranţe şi năzuinţe au apus până azi...!

 • Colegii şi
succesorii lui Alexandru Vişinescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colegii şi succesorii lui Alexandru Vişinescu

  Într-o recentă carte („De la Dacia Antică la Marea Unire. De la Marea Unire la România de azi“, Editura Humanitas, Bucureşti, 2018), profesorul Lucian Boia enunţă negru pe alb ideea că au fost şi cazuri, şi momente în care românii au coabitat ori s-au complăcut să coabiteze cu regimul comunist.

 • Fake news versus adevărul alternativ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fake news versus adevărul alternativ

  „Ştiri false“, „adevărul alternativ“, „post-adevăr“ - aceşti termeni au invadat în ultimii ani spaţiul mediatic. Manipularea informaţiilor este la fel de veche ca şi informaţia în sine, dar epoca digitală şi difuzarea instantanee a informaţiilor multiplică efectele. Prin urmare, manipularea se transformă într-o problemă majoră pentru democraţii, în special în contextul crizei de încredere prin care trece.

 • Curentul nu ne îmbolnăveşte. Adevărul despre acest mit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curentul nu ne îmbolnăveşte. Adevărul despre acest mit

  Atât răceala cât şi gripa pot fi contractate doar prin expunerea la unul dintre virusurile care le cauzează. Cercetătorii au testat totuşi ipoteza îmbolnăvirii cauzate de frig pentru a vedea dacă răcirea corpului poate încuraja apariţia răcelii, fără a veni cu rezultate care să o confirme sau să o infirme.

 • Minciuna la putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minciuna la putere

  Cum să mai fie lucrate cazuri de mare corupţie, Tăriceanule, când la Justiţie ministrul Tudorel Toader, omul tău, încă nu a fost în stare să găsească un procuror competent pentru a conduce DNA-ul?!!! Timp în care dinspre instituţia anticorupţie pare că dosarele mari au fost lăsate în stand by, procurorii dând impresia că ori sunt timoraţi, ori nu au conducere oficială, neinterimară, care să-i pună la treabă, ori vor să se retragă!