Stiri despre achizitii publice

  169 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Eduard Hellvig: Unele firme au întârzieri şi de 700 de zile la executarea lucrărilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eduard Hellvig: Unele firme au întârzieri şi de 700 de zile la executarea lucrărilor

  Recuperarea prejudiciului rezultat din avansurile acordate, aplicarea de penalităţi firmelor care au întârzieri în executarea lucrărilor şi asumarea individuală a responsabilităţii. Acestea sunt numai câteva dintre măsurile care se vor lua ca urmare a raportului de audit în MDRT, pentru perioada 2009-2012, prezentat astăzi de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig.

 • Vezi ce firme prahovene sunt în topul afacerilor cu statul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vezi ce firme prahovene sunt în topul afacerilor cu statul

  Mai multe societăţi comerciale din judeţul Prahova sunt în topul celor mai mari venituri obţinute din contracte cu statul, potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice. Spitalul Judeţean Ploieşti şi Conpet se regăsesc printre cele mai darnice instituţii de stat

 • Sistemul Electronic de Achiziţii Publice se închide pentru modernizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sistemul Electronic de Achiziţii Publice se închide pentru modernizare

  Sistemul Electronic de Achiziţii Publice va fi închis între 23 decembrie 2011-5 ianuarie 2012, pentru modernizarea software şi introducerea de noi formulare. În acest interval, autorităţile nu vor mai putea lansa proceduri de achiziţie publică şi vor fi publicate doar documentaţiile verificate.

 • Sala Polivalentă renovată de toţi banii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sala Polivalentă renovată de toţi banii

  Unul din cele mai importante spaţii pentru competiţi sportive din Capitală, Sala Polivalentă, este băgată în reparaţii capitale pe bucăţi. Până la finalul anului vor fi cheltuiţi 1,7 milioane de lei pentru o parte din clădire.

 • Afacerile cu statul vor fi verificate mai amănunţit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afacerile cu statul vor fi verificate mai amănunţit

  Documentele care stau la baza oricărei licitaţii derulate prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) sunt, începând de azi, verificate mai întâi de ANRMAP, care vrea să se asigure astfel că toate licitaţiile „pornesc de la o bază corectă“, a anunţat preşedintele instituţiei, Cristina Trăilă.

 • Primăria Deva, la cumpărături exotice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primăria Deva, la cumpărături exotice

  Consilierii au aprobat aproximativ patru milioane de lei pentru achiziţii. Trotuare colorate, ceasuri, litere volumetrice şi amenajarea malului Mureşului sunt obiective prioritare în opinia edililor Devei.

 • Caiet de sarcini unic în achiziţiile publice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caiet de sarcini unic în achiziţiile publice

  Costurile lucrărilor de infrastructură vor avea plafoane standard, iar creşterile ulterioare de preţuri nu vor mai putea depăşi 10% din valoarea stabilită iniţial. Firmele care vor contesta inutil rezultatele licitaţiilor vor fi depunctate la competiţiile următoare, prevede un proiect de act normativ.

 • Legile proaste şi jocurile de interese au alungat banii de la UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legile proaste şi jocurile de interese au alungat banii de la UE

  Contestarea pe bandă rulantă a licitaţiilor a blocat şi în Dobrogea mai multe proiecte în valoare de zeci de milioane de euro. Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională „Sud- Est", Luminița Mihailov, spune că una dintre problemele cu care s-a confruntat în aprobarea şi finanţarea proiectelor este incoerența legislativă a achizițiilor publice.

 • Bucureşti: Un nou scandal la Spitalul CF2
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureşti: Un nou scandal la Spitalul CF2

  Autoritatea de Reglementare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a amendat spitale, inclusiv CF 2 şi Witting, pentru nereguli la achiziţiile publice. Spitalul CF2 a mai fost în atenţia autorităţilor şi din cauza scandalului infecţiilor spitaliceşti din luna aprilie, când două paciente, soprana Amelia Antoniu şi Alice Preda, şi au făcut septicemie şi au intrat în comă după ce s-au infectat în timpul unor intervenţii chirurgicale mi

 • Fără achiziţii publice, IT-ul se poate prăbuşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără achiziţii publice, IT-ul se poate prăbuşi

  După un an cu afaceri în scădere, analiştii şi jucătorii din piaţă sperau la o revigorare în 2010. Nimeni nu mai crede în revigorarea industriei IT româneşti anul acesta, după ce retailerii sunt loviţi de faliment, iar achiziţiile publice – gură de oxigen – sunt sistate.

 • Liber la micile şmenuri de stat fără licitaţie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liber la micile şmenuri de stat fără licitaţie!

  Pragul până la care achiziţiile publice pot fi făcute direct (fără selecţii de oferte) va fi ridicat la 50.000-100.000 de euro, iar cel pentru cererea de oferte urcă de şase ori. În baza unei ordonanţe de urgenţă, al cărei proiect a fost elaborat la nivelul Secretariatului General al Guvernului, statul va înlesni accesul firmelor la banii publici.

 • Poşta domină topul achiziţiilor publice ilegale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poşta domină topul achiziţiilor publice ilegale

  Compania Naţională Poşta Română este pe locul I într-un clasament neoficial al instituţiilor amendate pentru încălcarea legislaţiei privind achiziţiile publice.

 • PFA devine o alternativă la microîntreprinderi - Revista presei economice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PFA devine o alternativă la microîntreprinderi - Revista presei economice

  Preas economică de astăzi scrie despre alternativa la microîntreprindei, efectele taxei pe fast-food sau valoarea achiziţiilor publice. Printre alte subiecte, banii Rodipet sunt în buzunarul firmei Supremo, iar unii administratori de fonduri îşi mută operaţiunile în afară.