Oana Băluţă

Activistă feministă

O societate sănătoasă din punct de vedere moral se indignează când află că un primar a întreţinut relaţii sexuale cu minore care erau traficate de un proxenet pentru exploatare sexuală. Indignarea şi delimitarea arată consideraţie morală faţă de aceste fete exploatate sexual. Totodată ne spun şi că o societate şi-a dezvoltat anticorpi ca să nu mai tolereze în mijlocul ei fapte care încalcă drepturile fetelor şi ale femeilor.

România a fost condamnată anul trecut de Curtea Europeană a Drepturilor Omului într-un caz de violenţă asupra unei femei. În hotărârea din 23 mai 2017, în speţa Bălşan contra României, CEDO a stabilit că au fost încălcate articolul 3 din Convenţia Europeană, privind interzicerea tratamentului inuman şi degradant, şi articolul 14, privind interzicerea discriminării.

Nu mă încântă modul în care s-a discutat în ultimele zile despre indemnizaţia pentru creşterea şi îngrijirea copilului. Nu e onest, nu este constructiv, nu ne ajută să înţelegem de ce s-au produs anumite efecte precum cuantumul acela al indemnizaţiei care a supărat oameni şi a deranjat finanţele.

Modifică Setările