Gavril Dejeu

Fost ministru de Interne

Evident, guvernul, PSD, au lansat o furibundă campanie de ademenire a electoratului în perspectiva alegerilor prezidenţiale. Nu era de aşteptat să se desmintă de înaintaşi. Poate scepticii nu credeau că se va merge până la măsuri extreme cum este cea privind suspendarea temporară a unei legi, pentru a răsturna rezultatele alegerilor locale de acum doi ani.

E dificil de dat acum un răspuns numeroaselor întrebări privind soarta alegerilor prezidenţiale. Ultimele evenimente complică lucrurile. Se spune că apariţia mai multor candidaţi pe partea dreaptă ar mobiliza o parte a electoratului nehotărât, contrapondere la electoratul consecvent al stângii.

Sentinţa de fond a Tribunalului Bucureşti, ca şi Decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care au soluţionat în final cauza privind privatizarea ICA, vor constitui o piatră de hotar nu numai în sfera practicii judiciare postdecembriste, dar deopotrivă şi ca dovezi convingătoare a faptului că, în sfârşit, autoritatea judecătorească îmbracă, în fapt, haina constituţională a legalităţii, imparţialităţii şi independenţei.

Modifică Setările