Parlamentarul care a avut nevoie de 43 de zile să aleagă între fotoliul de deputat şi cel de manager la Ambulanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Balint a preluat interimatul SAJ Sălaj în iulie 2014 FOTO Andreea Vilcovschi

Devenit deputat după ce a obţinut doar 3,55% din voturi, parlamentarul a renunţat la finele săptămânii trecute la postul de manager pe care îl ocupă de doi ani şi jumătate.

Managerul interimar al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sălaj, Liviu Balint, a demisionat din această funcţie vineri, 3 februarie, în a 43-a zi din cele 45 pe care le avea la dispoziţie, potrivit legii, pentru a lua o decizie în privinţa viitorului său profesional.

“Dacă aş fi ocupat postul prin concurs, puteam să mă autosuspend pe perioada mandatului, dar pentru că am fost numit interimar, singura soluţie a fost să îmi dau demisia”, a precizat Balint. Potrivit acestuia, atribuţiile de manager interimar au fost preluate de către directorul economic al instituţiei, Emilia Turcu.

Balint a mai spus că a decis să demisioneze abia la finalul perioadei legale, pentru a putea fi prezent, în 1 februarie, la Ministerul Sănătăţii, cu bilanţul pe anul 2016. "Aproape totul este la zi, mai sunt unele lucruri de rezolvat, dar joi voi organiza o conferinţă de presă în care să prezint un bilanţ al celor doi ani şi jumătate în care am condus Serviciul de Ambulanţă", a mai spus Liviu Balint.

Liviu Balint este manager interimar al SAJ Sălaj din iulie 2014. În vara anului trecut, a candidat la Primăria Jibou, şi pentru Consiliul Judeţean Sălaj, pe listele UNPR. A câştigat un mandat de consilier judeţean, dar a renunţat la el în scurt timp, întrucât era incompatibil cu funcţia de manager al Ambulanţei.

După alegerile parlamentare din decembrie 2016, unde a candidat pe listele PMP, a câştigat un fotoliu de deputat, deşi nu a obţinut pragul electoral.

Vă mai recomandăm:

Cum se face risipă din banul public: Lucrări neexecutate, dar plătite şi ambulanţe reparate pe bani, în perioada de garanţie

Cinci sălăjeni cu funcţii de conducere în Parlament. Ce comisii au prins senatorii şi deputaţii din judeţ