Munca e periculoasă. Cinci sălăjeni au simţit-o pe pielea lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci sălăjeni, angajaţi ai unor societăţi private din judeţ, au fost nevoiţi să-şi întrerupă pentru mai multe zile activitatea şi să urmeze tratamente medicale. Motivul? S-au accidentat  la serviciu.

După cum a explicat Andrei Ciucă, inspector de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj, cel mai recent accident a  avut loc la finalul săptămânii trecute, când un  bărbat în vârstă de 40 de ani în timp ce executa lucrări de construcţie la o staţie de epurare din judeţ, a căzut de la o înălţime de aproape trei metri, accidentându-se. Din câte se pare şi potrivit primelor certătări, bărbatul,  de profesie dulgher  a căzut de la înălţime în timp ce executa lucrări de înlăturare a cofragului.

Ars de var

Potrivit inspectorului, într-un alt accident de muncă, un lucrător a intervenit pentru remedierea unei defecţiuni la o instalaţie de preparat lapte de var iar o însemnată cantitate de praf i-a căzut pe corp, inclusiv în ochi provocându-i arsuri. Şi în acest caz  accidentul s-a soldat cu incapacitate temporară de muncă, lucrătorul având nevoie de minim şapte zile de spitalizare.

A călcat strâmb

Tocmai când se pregătea să iasă pe poarta unităţii, după terminarea programului, un alt lucrător a călcat strâmb şi a căzut la sol fracturându-şi mâna dreaptă. Automat a fost transportat la spital, unde medicii i-au pus în gips braţul rupt.

Cu mâna tăiată 

Un alt accident de muncă a avut loc la o firmă producătoare de mobilier, unde o angajată care îşi desfăşura activitatea la un fierăstrău circular şi-a introdus mâna în zona activă a pânzei tăietoare şi i-a fost tăiată. 

Cu degetul tăiat

Din cauza unor probleme de sănătate, o lucrătoare s-a dezechilibrat şi a încercat să se sprijine cu mâna stângă pe o maşină aflată în mişcare de rotaţie. Din nefericire, maşina i-a prins un deget iar femeia a ajuns la spitaj, necesitând tratament medical de urgenţă. 

Ciucă a menţionat că toate cele cinci cazuri,de accidente de muncă înregistrate în ultima perioadă la ITM Sălaj, au fost soldate cu incapacitate temporară de muncă.