Magistrat nou la Judecătoria din Şimleu. Vezi cine va împărţi dreptatea în oraşul de sub Măgura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnaliștii au câștigat la CEDO

Judecătoria Şimleu Silvaniei îşi completează de astăzi schema de personal. Un nou jdecător, al patrulea, îmbracă de astăzi roba, după ce ieri a fost publicat în Monitorul Oficial al României decretul de numire în funcţie semnat de preşedintele Traian Băsescu.

Judecătorul Liliana Santavan îşi face astăzi debutul în magistratură, după ce a promovat cu brio la sfârşitul anului trecut concursul organizat de Institutul Naţional al Magistraturii. Cu media 8 obţinută la probele de concurs, magistratul din Sălaj s-a clasat a patra pe ţară din sutele de candidaţi care au susţinut concursul. Ea a obţinut şi cea mai mare medie dintre cei trei candidaţi care au concurat pe singurul post de judecător scos la concurs de INM - cel de judecător la Judecătoria Şimleu Silvaniei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Sălaj, judecătorul Mirela Lazoc, astăzi, joi, 9 februarie, este prima zi de muncă a proaspătului judecător. "O cunosc personal pe doamna judecător. Este un om potrivit pentru această meserie", a precizat purtătorul de cuvânt.

Liliana Santavan are 36 de ani, este căsătorită şi are doi copii. Locuieşte în Şimleu Silvaniei, unde a lucrat până acum ca şi jurist la diverse firme, după ce a absolvit în 1999 cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii "Babeş - Bolyai" din Cluj Napoca.

Tot de astăzi îşi începe activitatea în magistratură şi un alt sălăjean. Este vorba despre Ioan Călin Dohan, până nu demult poliţist în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Biroul Sălaj, care a promovat şi el acelaşi examen de admitere în magistratură la sfârşitul anului trecut, clasându-se al şaptelea pe ţară, însă la procurori. Cum în Sălaj nu a fost scos la concurs niciun post de procurori, el a fost numit în funcţie prin decret prezidenţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin.