Prefectul de Vaslui insistă pentru redeschiderea Spitalului Orăşenesc din Negreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul spital din Negrești nu va mai fi clinică privată

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga, a declarat, pentru a doua oară de la instalarea sa în această funcţie, că redeschiderea Spitalului din Negreşti reprezintă o prioritate pentru el.

Închis de fosta guvernare a PDL în aprilie 2011, la fel ca multe alte spitale din ţară, după ce Ministerul Sănătății a propus reprofilarea unității spitalicești în azil de bătrâni, tăind finanțarea serviciilor începând cu această dată, Spitalul Orăşenesc din Negreşti şi-ar putea relua activitatea.

Cel puţin asta este una din dorinţele proaspătului prefect al Vasluiului care le-a promis şefilor instituţiilor de sănătate din judeţ că va încerca să găsească o soluţie pentru redeschiderea unităţii spitaliceşti.

Marș de protest împotriva desființării spitalului din Negrești (GALERIE FOTO)

CJ Vaslui investeşte fără rost în fostul spital din Negreşti

„Trebuie să ne gândim la o soluţie ca să vedem sub ce formă vom putea redeschide acest spital. Ori va fi o unitate de sine stătătoare, ori va fi o unitate externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Am văzut că s-a degradat foarte tare această clădire şi ar fi păcat. Este o crimă să trimiţi un om bolnav să meargă la un alt spital", a declarat Prtefectul Renga.

În anul 2005, la Spitalul din Negreşti s-au investit circa 5 milioane de euro, bani cu care unitatea sanitară a fost modernizată. În acest moment, spitalul face obiectul unui litigiu între o firmă care doreşte să transforme unitatea în una privată şi Consiliul Local, care acuză firma respectivă de încălcarea prevederilor contractuale.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!