21 de angajaţi ai Primăriei Vaslui, pensionaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

21 de angajaţi ai Primăriei Vaslui s-au pensionat în cursul acestui an. Dintre aceştia, opt şi-au depus dosare de pensionare anticipată. Principalul motiv care stă la baza deciziei funcţionarilor publici îl constituie diminuarea salariilor. Angajaţii care au solicitat pensionarea anticipată sunt nemulţumiţi de reducerile salariale, care ar avea repercursiuni şi asupra pensiilor în cazul în care aceştia ar fi ales să se pensionez

Gestul celor 21 de funcţionari adânceşte criza de personal cu care se confruntă la ora actuală Primăria Vaslui. Daniel Neacşu, viceprimarul municipiului Vaslui, a declarat că funcţionarii au primit deja decizia de pensionare, iar alte trei persoane au dosarele în aşteptare.

"Ne confruntăm cu o lispă de personal la toate departamentele din cadrul Primăriei. Încercăm să facem faţă situaţiei, redistribuind munca celor care au plecat către angajaţii care au rămas. De altfel, noi intenţionăm să acoperim deficitul de personal, prin angajarea de noi oameni. Purtăm deja o corespondeţă în acest sens cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici", a menţionat Daniel Neacşu.


Cifră

128

de posturi. Atât cuprinde organigrama Primăriei Vaslui. Odată cu plecarea celor 21 de funcţionari, instituţia rămâne cu doar 79 de angajaţi.