Turnu Severin: Peşte transportat în condiţii improprii şi fără documente legale, confiscat de poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un filtru organizat, aseară, pe comunicaţia Moldova Nouă - Orşova, respectiv pe direcţia kilometrului fluvial 994,5, poliţiştii de frontieră au confiscat 33 kg de peşte.

Peştele era transportat în condiţii improprii şi fără ca persoana care le transporta să posede documente legale de deţinere şi transport.

Sâmbătă seară, în jurul orei 20.00, în cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Sviniţa au oprit, pentru control, la intrarea în localitate, un autoturism Fiat despre al cărui şofer aveau date că se ocupă cu activităţi de comercializare a peştelui, fără a poseda însă autorizaţiile legale.

La controlul maşinii aparţinând lui F. Marian (43 ani), din Turnu Severin, poliţiştii de frontieră au depistat cantitatea de 33 kg peşte, din specia crap şi fitofag, transportat în condiţii improprii şi pentru care acesta nu poseda documente de provenienţă a mărfii.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că bărbatul achiziţiona peştele de la pescari autorizaţi din Caraş-Severin, în scopul revânzării acestuia pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin.

Având în vedere că activitatea de comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării, fără documente legale constituie infracţiune, poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui F. Marian lucrare penală.     

Întreaga cantitate de peşte a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate.

Dacă va fi găsit vinovat, F. Marian riscă o sancţiune penală cu amendă cuprinsă între 150 şi 10.000 lei.