O femeie a fost muşcată de un şarpe de casă la Izvoarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie a ajuns vineri după-amiază la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, muşcată de şarpe. Incidentul s-a petrecut în satul Izvoarele, femeia fiind muşcată de picior în gospodărie de un şarpe de casă.

La faţa locului a sosit imediat un echipaj de la Ambulanţa Mehedinţi, care i-a acordat primul ajutor.

„E vorba de o pacientă care a fost muşcată de un şarpe de casă. I s-a făcut tratament cu ser fiziologic, cu calciu şi glucoză şi este în afara oricărui pericol. Am mai avut cazuri de muşcături de viperă, de şerpi de câmp”, a declarat medicul Cosmin Gaşpar de la SJA Mehedinţi.

Curios este faptul că un şarpe lung de aproape 2 metri şi-a făcut apariţia joi seară chiar într-un cartier al municipiului Turnu Severin, fiind văzut de mai mulţi locatari de la blocuri.

Şi structurile poliţiei de frontieră care îşi desfăşoară activitatea pe sectorul Orşova – Şviniţa s-au dotat cu ser antiviperin.

„La structurile de poliţie de frontieră din zona Orşova-Şviniţa avem ser antiviperin, la fiecare structură câte două fiole de ser antiviperin. Ele sunt destinate în principal pentru uzul poliţiştilor de frontieră care execută misiuni de supraveghere, dar în cazuri de urgenţă putem ajuta civilii, care desfăşoară diferite activităţi: pescuit sportiv, comercial, activităţi agricole, putem să le punem la dispoziţie serul antiviperin pentru salvarea vieţii”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Citeşte şi:

Viperele un pericol pentru zona turistică Clisura Dunării