FOTO VIDEO Prima Caravană Culturală de film şi carte din România a ajuns la Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul este organizat la Pădurea Crihala FOTO Corina Macavei

Iubitorii de cultură şi film sunt invitati la o premieră pentru Turnu Severin: proiectie de film în aer liber! Evenimentul are loc în Pădurea Crihala, în zilele de 26 şi 27 august.

Caravana Culturală are scopul de a oferi iubitorilor de cultură oportunitatea de a lua contact cu lumea cărţilor şi a filmelor. Programul Caravanei Culturale permite accesul liber la diferite spaţii de informare şi culturalizare, la o mini-bibliotecă mobilă şi la mai multe proiecţii de film.

„Această caravană culturală a apărut ca şi dorinţă de a duce o manifestare cinematografică şi nu numai în oraşele mici şi mijlocii printr-o proiecţie de film cu un stand mobil de lectură şi alte manifestări ce susţin această tendinţă a evoluţiei vizitatorilor, spectatorilor noştri. De aceea filmele proiectate au o componentă culturală, fie „Miezul nopţii în Paris” ce ne ajută să călătorim în timp împreună cu personajul principal interacţionând cu personalităţi culturale ale secolului trecut. Filmele au doar un rol de a deschide o nouă poartă, o poartă a cunoaşterii şi a căutării fiecăruia dintre noi”, a explicat Tiberiu Ştefan, unul din susţinătorii acestei caravane.

Traseul Caravanei Culturale a cuprins  19 destinaţii din România, respectiv: Vaslui, Fălticeni, Botoşani, Dorohoi, Câmpulung Moldovenesc, Năsăud, Gherla, Bazna, Aiud, Blaj, Cugir, Curtea de Argeş, Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Slatina, Turnu Severin, Motru, Târgu Jiu şi Petroşani.

„Caravana culturală a început acum câteva săptămâni într-un itinerariu ce a cuprins Moldova, o parte din Ardeal, iar acum suntem în sudul României, urmând să închidem ediţia acestui an în Petroşani peste câteva zile. Publicul a fost foarte receptiv cu dorinţa de a participa la o manifestare neconvenţională rămânând după proiecţiile de film şi discutând despre această interacţiune într-un cadru relaxat”, a mai spus Tiberiu Ştefan.

Severinenii au venit în număr mare marţi seara la Pădurea Crihala pentru a participa la acest eveniment şi s-au arătat foarte încântaţi de ideea acestei caravane. Au ţinut să sublinieze faptul că în Severin au loc prea puţine evenimente culturale.

„Ideea este foarte bună într-un oraş unde lasă de dorit activităţile culturale. Este binevenită acest gen de manifestare”, a spus un domn pensionar.

VEZI VIDEO AICI

„Este o idee extraordinară, aş propune să se facă mai des asemenea evenimente, ar fi foarte frumos. Sunt prea puţine astfel de evenimente la noi în oraş”, a spus la rândul ei o adolescentă din Turnu Severin.

Printre spectatorii s-au numărat şi foarte mulţi prichindei pentru care vizionarea unui film într-un astfel de cadru a fost realmente o premieră având în vedere că cinematografele din Turnu Severin sunt închise de mulţi ani.