Cum schimbă primarul Severinului directorii instituţiilor din subordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Constantin Gherghe (Foto dreapta la microfon), la inaugurarea Cetăţii Medievale FOTO Corina Macavei

Directorul Casei Municipale de Cultură din Drobeta Turnu Severin a fost găsit ţap ispăşitor pentru eşecul lamentabil al Primăriei Drobeta Turnu Severin privind modul cum a fost organizată inaugurarea Cetăţii Medievale.

Deşi o firmă din Curtici, condusă de managerul şi percuţionistul  Trupei „Lupus Dacus“, Andrei Moţ,  s-a ocupat de evenimentul de inaugurare al Cetăţii Medievale a Severinului, Casa Municipală de Cultură fiind doar instituţia care a susţinut manifestarea din punct de vedere logistic, astăzi a fost schimbat din funcţie directorul acestei instituţii, aflată în subordinea Primăriei Drobeta Turnu Severin.

Angajaţii Casei Municipale de Cultură au participat astăzi cu toţii la o şedinţă la Primăria Drobeta Turnu Severin unde directorului Valery Stănescu I s-a propus să renunţe la funcţia de director şi să hotărască singur pe ce post să treacă. Tot astăzi, în locul acestuia, pe funcţia de director, a fost numit cu titlu interimar Ion Dinulescu, director adjunct al Teatrului Liric din Craiova.

“Scrie că vrei să treci pe postul de referent!”, i-ar fi spus primarul Constantin Gherghe lui Valery Stănescu de faţă cu toată lumea, spun surse din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin. Şi contabila instituţiei a luat un perdaf pe cinste pe marginea organigramei. Imediat după inaugurare, Cetatea Medievală a şi fost închisă publicului larg, poliţiştii locali interzicând accesul în cetate din ordinul Primăriei Drobeta Turnu Severin.

Întrebat de jurnalişti care este motivul pentru care s-a închis cetatea imediat după inaugurare, primarul Gherghe a motivat că din lipsă de personal.

„Cetatea trebuie încadrată cu personal şi ca să încadrezi personal e nevoie de o hotărâre de consiliu, să modificăm organigrama. Este nevoie de oameni care să stea la  intrare la punctul de informare turistică, de oameni care să-i însoţească pe traseu, să le explice şi este nevoie de bani ca să angajăm acolo 10-12 oameni. Trebuie să rectificăm bugetul, să modificăm organigrama şi să angajăm oamenii, luna viitoare sperăm să obţinem avizul de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici”, a declarat primarul Severinului, Constantin  Gherghe.

Oamenii de cultură din  Drobeta Turnu Severin sunt consternaţi  de decizia primarului şi de faptul că niniunul dintre ei nu a fost ales ori considerat suficient de capabil să conducă destinele culturii severinene. Contact telefonic, primarul Constantin Gherghe nu a fost de găsit pentru a oferi un punct de vedere referitor la schimbarea din funcţie a directorului Valery Stănescu.

Citeşte şi:

Cetatea Medievală a Severinului inaugurată şi nu prea. Explicaţia primarului: „Trebuie să angajăm personal”

Primar salvat de jandarmi din mijlocul mulţimii furioase. Edilul din Turnu Severin, îmbrâncit violent de protestatari

Inaugurare pe jumătate la Turnu Severin. UE a dat bani pentru două obiective, Primăria a terminat doar Cetatea Medievală