„Protectorii mediului“ află mai multe despre Natura 2000. Sesiunea de instruire se încheie cu o vizită în Munţii Măcinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini inedite din parcul naţional (sursa foto: Administraţia Parcului Naţional Munţii Măcinului)

Este vorba despre o sesiune de instruire a angajaţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului Tulcea. Programul de formare durează cinci zile şi va fi susţinut de către experţi care vor explica modul de aplicare a procedurilor comunitare de evaluare adecvată a impactului antropic asupra siturilor Natura 2000.

În cadrul sesiunilor teoretice participanții vor avea ca suport de curs „Manualul de aplicare a Ghidului privind evaluarea adecvată a impactului planurilor/proiectelor asupra obiectivelor de conservare a siturilor Natura 2000 şi a procedurii de emitere a avizului custozilor/administratorilor“. Programul include și o vizită de lucru în Situl de Importanţă Comunitară (SCI) Munţii Măcinului, sit relevant pentru impactul antropic asupra naturii.
Cursurile din regiunea Sud-Est fac parte din seria de opt sesiuni de instruire care se organizează în perioada februarie-martie 2012 pentru 240 de angajați ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, ai Agențiilor Regionale pentru Protecția Mediului și ai Agențiilor pentru Protecția Mediului din toate cele opt regiuni de dezvoltare ale României.
Sesiunea de instruire este realizată de Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă, în parteneriat cu Ministerul Mediului și Pădurilor – Direcția Biodiversității organizează în perioada 12-16 martie 2012 în orașul Brăila.