VIDEO Novak Djokovic, invitat la Timişoara de către consulul Serbiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul tenisman, care ocupă acum prima poziţie în topul ATP, va fi chemat în Banat de consulul Serbiei la Timişoara, pentru o întâlnire cu comunitatea sârbă dar şi ca lovitură de imagine pentru candidatura oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană.

Novak Djokovic este cunoscut ca un patriot, este implicat în nenumărate acţiuni prin care încearcă să îşi ajute, aşa cum poate, semenii, şi are chiar şi o fundaţie care-i poartă numele şi care pune la cale tot felul de acţiuni caritabile. Astfel, o vizită la Timişoara, pentru comunitatea sârbă, nu ar fi ceva ieşit din comun, singurul lucru care condiţionează această acţiune fiind calendarul foarte încărcat al unui tenisman care până acu, la nici 25 de ani, a câştigat şapte turnee de Mare Şlem.

"Vrem să-l aducem la Timişoara pe Novak Djokovic. Este un proiect care va deveni realitate fie în această lună, fie pe parcursul acestui an. Tenismenul va vizita Liceul Sârbesc Dositei Obradovici, va fi invitat la Consulatul Serbiei şi se va întâlni cu oficialii oraşului. Dorim ca prezenţa lui Djokovic la Timişoara să contribuie la demersurile pe care oraşul le face pentru a deveni capitală culturală europeană", a declarat consulul general al Serbiei la Timişoara, Lazar Manojlovic, cu ocazia evenimentelor care au avut loc de Ziua Naţională a Serbiei.

Djokovic nu este străin de România, el fiind coleg de cameră, la începutul carierei, cu tenismanul Victor Ioniţă, de la care a prins gustul muzicii româneşti. Cunoscut ca un mare glumeţ, motiv pentru care a fost poreclit "Djoker", tenismanul a fredonat, într-un interviu acordat DigiSport acum doi ani, refrenul melodiei "Senzaţii", a trupei Sistem.