Ultima dorinţă a lui Bela Kamocsa: "Gala Jazz-Blues trebuie să meargă mai departe"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia, prietenii şi cei care l-au cunoscut pe marele muzician Bela Kamocsa au participat în această seară la priveghi. Sicriul cu corpul neînsufleţit al lui “Kamo” a fost depus casa mortuară a firmei Rostyls, din Piaţa Traian.

MAI CITIŢI:

A murit Béla Kamocsa, unul dintre membrii fondatori ai trupei Phoenix


Au ţinut să îşi aducă omagiul numeroşi muzicieni de vechea şi noua gardă. Printre ei s-au numărat Johny Bota, Lică Dolga, Bujor Hariga, Mircea Bunea, Arpad Kaitar, Horia Crişovan, Victor Miclăuş, Puiu Lazaru şi alţii. A ţinut să fie prezent şi primarul localităţii Jimbolia, unde Bela Kamocsa organiza festivalul Jimbo Blues. Muzicienii au cântat în memoria celui care a fost unul din cei mai rafinaţi jazzmani pe care i-a dat Timişoara.



Cu puţin timp înainte să moară, "Kamo" le-a transmis prietenilor săi Lică Dolga şi Johny Bota, cu care a format trioul Bega Blues Band, că doreşte ca festivalul Gala Jazz-Blues, care anul acesta face 20 de ani, să meargă mai departe.

A dorit ca festivalul să nu moară. Vom face tot posibilul ca acestă gală să meargă mai departe. Pe 6 noiembrie, în cadrul celei de a 19-a ediţii, a cântat pentru ultima dată. Anul acesta sărbătorim 20 de ani. Vrem ca festivalul să-i poarte numele. Asta este obiectivul nostru”, a declarat Lică Dolga (foto jos).



Printre ultimele dorinţe ale lui Bela Kamocsa a fost ca prietenii săi să finalizeze cartea autobiografică la care a lucrat în ultima perioadă. “Acum trei zile ne-a rugat să ne ocupăm de continuarea cărţii. A mai rămas de scris ultimul capitol, care se referă la Bega Blues Band”, a mai spus Dolga.

“Kamo” a luptat până la capăt

În luna februarie, anul trecut, Bega Blues Band a fost invitată de Ambasada Poloniei, să cânte la Bucureşti. Membrii trupei au făcut deplasarea cu vagonul de dormit. Când a venit timpul să se culce, “Kamo” le-a cerut prietenilor să-l ajute să facă patul, motivând că îi este rău pentru că în aceea zi făcuse chimioterapie.



În octombrie, “Kamo” a cântat cu Bega Blues Band la Festivalul Vinului. Concertul a avut la zece zile după ce suferise o operaţie! Pe 9 noiembrie, avea să fie ultimul concert pentru Bela Kamocsa, în cadrul Festivalului Gala Jazz-Blues. Deşi nu se simţea deloc bine, acesta a ţinut să urce pe scenă, iar cei care au văzut concertul au apreciat că a fost unul din cele mai reuşite.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 13, în cimitirul din Calea Şagului.