Timişoara: Prima înfrângere pentru „Poli”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În poate cel mai puternic meci amical al verii, cu FC Köln, timişorenii au folosit echipa secundă şi au pierdut cu 0-2. Ambele goluri ale echipei germane au fost marcate de internaţionalul Lukas Podolski.

Taborda (46', Cobliş), Bădoi (67', Chiţu), Scutaru, Brezinsky (46', Mera), Stancu, Borbely, Vrsic (62', Luchin), Maxim (26', Popa), Ionescu, Magera (62', Cojocnean) a fost echipa trimisă în teren de Ioan Ovidiu Sabău în meciul de ieri, cu una dintre echipele care în sezonul viitor de Bundesliga va emite pretenţii la cupele europene. O formulă de joc care probabil nu va apărea niciodată într-un meci oficial.

De cealaltă parte, „ţapii”, aşa cum sunt porecliţi cei de la Köln, au folosit cea mai puternică echipă, începând de la portarul columbian Mondragon, până la mijlocaşul portughez Petit sau atacantul Lukas Podolski, întros acasă după o perioadă la Bayern München.

Şansa rezervelor

Chiar dacă se poate spune că partida de aseară a fost un test eşuat, în care Sabău ar fi putut testa cea mai bună formulă de echipă împotriva unui adversar puternic, antrenorul timişorenilor are scuza că a dorit să testeze toţi jucătorii din lot în asemenea condiţii.

Unul dintre puţinele lucruri remarcabile ale partidei în ceea ce priveşte echipa bănăţeană a fost revenirea pe teren a lui Milos Brezinsky, fundaşul slovac care a absentat aproape nouă luni de pe gazon din cauza accidentărilor.
„Poli” a avut, totuşi, câteva ocazii importante, în principal prin Lukas Magera, care l-a pus în dificultate pe Mondragon la sfârşitul primei reprize şi începutul celei de-a doua. O şansă mare a fost ratată şi de Cojocnean, pe finalul partidei, când tânărul jucător a scăpat singur cu portarul şi, neinspirat, a încercat un lob, mingea fiind reţinută fără probleme de Mondragon.

Mâine, ultimul amical

Antrenorul lui „Poli”, Ioan Ovidiu Sabău, a explicat la finalul partidei de ce a folosit o echipă de rezerve împotriva celor de la FC Köln. „A fost un meci în care le-a venit rândul celorlalţi fotbalişti, care au evoluat mai puţin până acum, să arate ce pot. Ei au avut nevoie de această partidă, la fel şi eu, ca să văd la ce nivel de pregătire sunt ei”, a spus „Moţul”, citat de site-ul www.poli.tm.ro.

Următorul meci al lui „Poli” este şi ultimul amical din cantonamentul austriac. Mâine, de la ora 12, adversar va fi echipa engleză Wigan Atheltic. Britanicii, care au terminat pe locul 11 ediţia trecută a „Premiership”, au un antrenor foarte tânăr, Roberto Martinez, în vârstă de 36 de ani, fost jucător al clubului în a doua parte a anilor ’90.

Sabău e mulţumit de atitudine

Tehnicianul lui „Poli” a văzut şi părţile bune în prima înfrângere a echipei din mandatul său. „Din punctul de vedere al pregătirii, a fost un meci bun. Am întâlnit o formaţie valoroasă, care ne-a solicitat. Sunt mulţumit de atitudinea şi preocuparea jucătorilor noştri. Au vrut mult, deci nu pot decât să le mulţumesc pentru modul în care s-au comportat pe teren”, a spus Neluţu Sabău.