Steagul României, „mutilat“ într-o şcoală din Timiş. Directoarea dă vina pe portar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drapelul „României”, la intrarea în Şcoala Generală 4, din Lugoj FOTO lugojinfo.ro

Imagini de tot râsul la Lugoj, unde s-a arborat un drapel al României în care au fost inversate culorile. Practic, în loc de un drapel format, aşa cum prevede Constituţia, din culorile albastru – galben – roşu a ieşit un drapel în culorile albastru – roşu – galben.

„Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu”, prevede articolul din Constituţia României care face referire la modul în care trebuie să arate drapelul ţării. Asemănător cu drapelul Andorrei şi Ciadului, steagul României a fost „redefinit”, la Lugoj.

Lugojinfo.ro, a publicat o fotografie din care reiese că la intrarea în Şcoala Generală 4 din Lugoj a fost arborat un drapel care s-a vrut a fi al României. A rezultat, însă, un drapel al unei ţări necunoscute. Practic, ordinea culorilor a fost inversată, rezultând un drapel în culorile albastru – roşu – galben, în loc de albastru – galben – roşu. Potrivit portalului crwflags.com, drapelul arborat la Lugoj i-a aparţinut în perioada 1765 – 1918 Principatului Transilvania.

Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, a declarat că drapelul a fost arborat la intrarea în şcoală în cursul zilei de marţi, după ce portarul şcolii a găsit drapelul într-un depozit al unităţii de învăţământ. „Doamna director îşi asumă greşeala de a nu se uita la drapel. A spus că a trecut pe lângă el, dar nu şi-a imaginat că pot fi greşite culorile”, a declarat inspectorul şcolar al judeţului Timiş, Aura Danielescu.