Proiectele anului 2015 în Timiş: finalizarea celui mai mare complex de birouri de clasă A, construirea unui nou mall şi terminarea autostrăzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Finalizarea proiectului City Bussines Center şi a centrului istoric vor schimba faţa Timişoarei în 2015

Anul 2015 se anunţă unul extrem de interesant din punct de vedere economic şi al infrastructurii în judeţul Timiş. Pentru acest an sunt anunţate câteva investiţii majore, dar este aşteptată şi finalizarea unor proiecte aflate în derulare.

După aproape opt ani de la inaugurarea primei clădiri de birouri din complexul City Bussines Center, în anul 2015 este aşteptată finalizarea celei de-a cincea clădiri, încheindu-se astfel un proiect fără precedent în Timişoara, gândit şi dus la bun sfârşit de unul din cei mai profesionişti antreprenori timişoreni, Ovidiu Şandor. Ce-a de-a cincea clădire a complexului trebuia finalizată în 2014, dar descoperirea unor situri arheologice a întârziat proiectul. Aşteptarea merită, însă, pentru că descoperirile arheologice vor fi parte a proiectului sub forma unei piaţete publice, lucrare care presupune crearea unui puzzle din 150.000 de piese distincte.

Un alt proiect important aflat în derulare este construirea supermarketului Kaufland, în fosta fabrică de ciorapi din Timişoara. Proiectul este unul inedit, pentru că fosta fabrică este monument istoric, iar o parte a clădirii nu a putut fi demolată, reprezentanţii Kaufland fiind obligaţi să includă faţada fostei fabrici în proiect.

Tot pe locul unei foste fabrici se va construi cel de-al doilea mall din Timişoara. La fosta fabrică Dermatina din Calea Şagului, NEPI, care deţine în prezent şi clădirile de birouri City Bussines Center, are în derulare un plan de construire a unui mall ce ar putea fi terminat în 2015. În cadrul mall-ului va fi construit şi primul hypermarket Carrefour din Timişoara.

În privinţa investiţiilor publice, principalul proiect de infrastructură din Banat este finalizarea tronsoanelor de autostradă care pot asigura o legătură directă, pe autostradă, între Lugoj şi Budapesta. De asemenea, un drum de acces rapid  care să lege Timişoara de autostradă şi centura de sud a oraşului, sunt proiecte de care Timişul are nevoie, dar şansele ca lucrările să înceapă în acest an sunt mici.

Şanse mult mai mari au proiectele din Timişoara, unde în 2015 se vor finaliza marile proiecte din fonduri europene,  pasajul Michelangelo şi centrul istoric, proiect în cadrul căruia se modernizează 10 străzi şi patru pieţe, inclusiv Piaţa Unirii, un proiect simbol al oraşului. Tot în 2015 ar putea începe lucrările de extindere la unul dintre pasajele pe sub calea ferată din Timişoara, zone care crează mari probleme în trafic. 

Mai multe pentru tine:
În Germania începe procesul grupului care plănuia răsturnarea parlamentului și uciderea cancelarului. Printre inculpați: un prinţ, un soldat, un astrolog şi o antivaccinistă
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Aur, argint și bronz pentru România la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
Tabloul Mona Lisei ar putea avea propria cameră, la Muzeul Luvru