FOTO Voluntarii de la Acasă în Banat au intervenit la o vilă neterminată, neizolată, fără baie şi cu geamuri sparte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de voluntari s-au mobilizat pentru a interveni la casa unei familii din Coşteiu. Aceasta este a 47-a casă la care intervin voluntarii Asociaţiei Acasă în Banat.

GALERIE FOTO

La Coşteiu, în judeţul Timiş, condiţiile în care trăiau cei patru copii, alături de mamă şi de bunică erau dificile: o casă mare, neterminată, neizolată, fără baie şi cu geamuri sparte. Cei mici merg la şcoală şi la grădiniţă, însă acasă, condiţiile le sunt dificile. 

Zeci de voluntari s-au mobilizat pentru a interveni la casa Ionelei. De la primele ore ale dimineţii de sâmbătă, în casă şi în curte era o forfotă de nedescris: se curăţau pereţii, se demontau geamuri şi uşi, se repara instalaţia electrică.

”Familia este de mult timp în vizorul unei asociaţii, ei au mai primit îmbrăcăminte, produse de curăţenie, alimente, însă problema de fond a rămas, casa lor nu era izolată, instalaţia electrică era de proastă calitate, au probleme cu hornul, nu au o baie unde să se poată spăla şi unde să poată amplasa o maşină de spălat.

Aşadar ne-am unit forţele cu Rotaract Club Timişoara şi Asociaţia Educaţia la Sat şi am decis că este un caz unde trebuie neapărat să intervenim acum, în prag de iarnă”, a declarat Radu Trifan, preşedintele Asociaţiei Acasă în Banat.
 

Lucrările s-au concentrat pe igienizarea casei şi curţii, înlocuirea instalaţiei electrice, înlocuirea ferestrelor cu unele eficiente termic, termoizolarea faţadei şi zugrăvirea interiorului, însă urmează o nouă etapă, unde va fi din nou nevoie de ajutor. Casa trebuie izolată complet pe exterior, să fie finalizate tencuielile şi zugravelile pe interior, să fie montate două sobe noi, dar şi să se amenajeze o baie la interior şi conectarea ei la sistemul de canalizare. 

Pe lângă voluntari, au fost alături de Ionela şi donatori de materiale de construcţii, bani, alimente sau alte bunuri, care şi-au dorit să asigurăm împreună o iarnă liniştită acestei familii.

Pentru următoarea intervenţie, necesarul de materiale şi calendarul lucrarilor vor fi anunţate zilele urmatoare.


 

Pentru acest proiect puteti face donaţii în bani se pot face către Asociaţia Acasă în Banat.