EXCLUSIV Primul crescător de vipere din România: “Andrei Tinu a greşit. Este vina lui că l-a muşcat vipera”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Buldur este primul crescator de vipere din tara

Marius Buldur, primul român care a înfiinţat o fermă de vipere spune că păţania lui Andrei Iucinu nu este una ieşită din comun. "Am păţit şi eu asta. Se întâmplă atunci când nu procedezi corect.

Există tratamente şi sunt bine acum", a mărturisit timişeanul din Orţişoara. Acesta îi atrage însă atenţia fiului lui Tinu că vina îi aparţine. "Este unul din prietenii şi colaboratorii mei şi ţin foarte mult la el. Vina i-a aparţinut însă în întregime. La fiecare fermă, trebuie să se respecte anumite reguli. El a greţit, pentru că nu a flosit instrumentele corecte. Îmi pare rău", a transmis Buldur.

Autorităţile locale şi judeţene, pregătite să preia acţiunile majoritare de la Poli Timişoara

Timişeanul de 51 de ani a pus pe picioare o afacere despre care spune că a devenit din ce în ce mai prosper, în perioada crizei financiare. Marius Buldur este primul român care a înfiinţat   o fermă de vipere, iar veninul se vinde cu mii de euro şi    ajunge în fabricile de medicamente din Occident. După ce a cumpărat în 2005 o fostă crescătorie de găini din Orţişoara, acestuia i-a venit ideea să o transforme într-o fermă de vipere. A discutat apoi cu mai mulţi specialişti, a citit tot ce a putut găsi despre vipere şi a început să facă rost de actele necesare pentru a-şi încropi crescătoria de şerpi. După ce a răzbătut „jungla" legislativă, crescătorul şi-a început afacerea pe baza unui contract. A împrumutat zece vipere, iar puii acestora îi aparţin, pentru că nu i-a luat din natură, ci s-au născut în captivitate. Legislaţia în domeniu este foarte strictă.

PARCAREA ÎN TIMIŞOARA Abuz grosolan într-un proiect care afectează sute de mii de oameni

„Prima dată când am recoltat venin, a fost ciudat. Acum o fac cu mâinile goale şi nu mi-e frică", a spus Marius Buldur.